Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δευτέρα 9-2-2015/07.30 πμ…. Συγκλόνισε και συγκίνησε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Και μόνο η αναφορά για πρώτη φορά μέσα στη Βουλή από Έλληνα πρωθυπουργό για διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, άξιζε η παρακολούθηση της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού, ο όποιος έδωσε Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια και περηφάνια για τους Έλληνες. Αυτοί που ήθελαν κολοτούμπες, προσκύνημα και υποταγή στους Μερκελοσόιμπλε και δανειστές τοκογλύφους, απογοητεύτηκαν και θα απογοητευτούν έτι περισσότερο στο Μέλλον, όπως και αυτοί που επένδυσαν στην Αριστερή παρένθεση…… Ο Τσίπρας ήρθε και θα μείνει…




Συγκλόνισε και συγκίνησε χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Και μόνο η αναφορά για πρώτη φορά μέσα στη Βουλή από Έλληνα πρωθυπουργό για  διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, άξιζε η παρακολούθηση της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού, ο όποιος έδωσε Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με αξιοπρέπεια και περηφάνια για τους Έλληνες. Αυτοί που ήθελαν κολοτούμπες, προσκύνημα και υποταγή στους Μερκελοσόιμπλε και δανειστές τοκογλύφους, απογοητεύτηκαν και θα απογοητευτούν έτι περισσότερο στο Μέλλον, όπως και αυτοί που επένδυσαν στην Αριστερή παρένθεση…… Ο Τσίπρας ήρθε και θα μείνει…

Άτυπη συνάντηση των  δημάρχων της Κορινθίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Κιάτο για τα σκουπίδια και όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, το sikiona.gr  «Η άτυπη μεν αλλά ουσιαστική συνάντηση είχε στόχο να βρεθεί μια κοινή γραμμή δράσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών  με πολλούς τρόπους ταλανίζει την Κορινθία.... Η συνάντηση ήταν γόνιμη και το γενικό συμπέρασμα  είναι ότι η συζήτηση  " έβαλε τις βάσεις για τα επόμενα βήματα προς την σωστή κατεύθυνση" τα οποία θα είναι γοργά και χωρίς τα βαρίδια της Περιφερειακής γραφειοκρατίας που κάθε φορά και για άλλο λόγο, εμποδίζουν τις Δημοτικές αρχές της Κορινθίας να αποφασίσουν και να προχωρήσουν στην λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.»

Για το θέμα των σκουπιδιών, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ με ανακοίνωσή τους δηλώνουν, μεταξύ άλλων.  «Σε μια εποχή που δεν περισσεύει ούτε Ευρώ, δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση για χορήγηση «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ποσού 11.000.000 Ευρώ» (σε Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και οι δήμοι, ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΝΕΜΕΑΣ και  ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ), για χρηματοδότηση «προσωρινής διαχείρισης αστικών αποβλήτων» με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού...... Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση να αλλάξει την άστοχη απόφαση. Είναι θετικό να ενισχυθούν οι ΟΤΑ αλλά για να λάβουν σωστά μέτρα, όχι για να συντηρήσουν μια λανθασμένη πρακτική. Η συνέχιση της αποτυχημένης πολιτικής του παρελθόντος δεν είναι αποδεκτή γιατί επιβαρύνει την κοινωνία περιβαλλοντικά και οικονομικά.» 

Επίσης για το θέμα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», αναφέρει μεταξύ άλλων. «Στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στην Τρίπολη και έχει απασχολήσει πρόσφατα και έκτακτα σε 2 συνεδριάσεις την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου αρνήθηκαν τη συζήτηση του θέματος και με περισσό θράσος αποποιήθηκαν τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει βρεθεί η Πελοπόννησος...... Για άλλη μια φορά, καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να αλλάξει σχεδιασμό και να εφαρμόσει την εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων σε συνεργασία  με τους Δήμους και το ΦΟΔΣΑ. Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστούν με σωστό και διαχρονικό τρόπο και όχι  αποσπασματικά τα προβλήματα.»

«Ο Δήμαρχος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, θα ήθελε να εκφράσει τα θερμότατα συγχαρητήρια του στις παίκτριες και  τον προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας κοριτσιών του  Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου, για τη νίκη τους (με σκορ 9-0) επί της ομάδας του Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.  Η  νεανική ομάδα με τις επιτυχίες της στο άθλημα του ποδοσφαίρου, αποτελεί μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα παρουσία όσον αφορά στο μέλλον του αθλητικού μέλλοντος του Δήμου μας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα και εις ανώτερα.» Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Σάββατο  στις  6μιση το απόγευμα, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου διοργανώνει διαδραστική εκδήλωση με θέμα: "Διαλέγω Διαδίκτυο... αλλά επιλέγω!" Είσοδος Ελεύθερη.

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις  2  το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Θα μείνουμε στην Ιστορία ως η πρώτη κυβέρνηση που τήρησε τις δεσμεύσεις της και αυτό είναι αμετάκλητη απόφαση μας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με την εφαρμογή άμεσων μέτρων για την παροχή στέγασης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους όσους πλήγωσαν από τα μνημόνια. Τόνισε μεταξύ άλλων,  την πρόθεση της κυβέρνησης να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, προκειμένου να διαπιστωθούν και να καταλογίσουν οι ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής με έλεγχο κατά προτεραιότητα στις λίστες των μεγαλοκαταθετών, θέσπιση τους αφορολόγητου στις 12000 ευρώ και απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων από το δημόσιο καθώς και την επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση και θα θεσπίσει νέο πλαίσιο για τον έλεγχο και την δανειοδότηση του Ραδιοτηλεοπτικού πεδίου  με τερματισμό στα θαλασσοδάνεια των ιδιοκτητών ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015, περιορισμό στις σπατάλες και στα προνόμια υπουργών και Βουλευτών, επαναφορά του κατώτατου μισθού έως το 2016….  Η συζήτηση στη Βουλή θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

Αρνητική εντύπωση από τα άδεια έδρανα των Βουλευτών της Νδ, σχεδόν οι μισοί απουσίαζαν από τη διαδικασία.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Η ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού, η πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους Κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ.

Βαθύ προβληματισμό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, εκφράζει η ΝΔ για το αν θα υπάρξει επιτυχής διαπραγμάτευση με τα όσα ακούστηκαν απόψε, σημειώνει ότι στηρίζει την Εθνική προσπάθεια για επωφελή συμφωνία.

Για γενικολογίες κοινοτυπίες από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. Με έκθεση προεκλογικών ιδεών χαρακτήρισε τις προγραμματικές δηλώσεις το Ποτάμι.

Την Τετάρτη η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν θα έχει σήμερα στη Βιέννη  ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση σήμερα του Μπάρακ Ομπάμα με την Ανγκελα Μέρκελ. Πιέσεις στους ηγέτες της Ευρωζώνης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διάθεση συμβιβασμού με την Ελληνική κυβέρνηση ασκούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Φινάνσιαλ Τάιμς 

Το Podemos να βρίσκεται στην κορυφή, δείχνει νέα ισπανική δημοσκόπηση. Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται δεύτερο και το σοσιαλιστικό PSOE, στη δίνη των εσωτερικών διαφορών, στην τρίτη θέση ενώ το καταλανικής καταγωγής κόμμα «Πολίτες» εμφανίζεται να εγκαθιδρύεται στην τέταρτη θέση.

Στο τραπέζι του Μινσκ της Λευκορωσίας, στοχεύουν να βρεθούν την Τετάρτη ξανά, Ρωσία και Ουκρανία μαζί με τις ηγεσίες Γαλλίας και Γερμανίας, με φόντο την γαλλογερμανική πρωτοβουλία για αναζήτηση  διεξόδου ενώ η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει αναζωπυρωθεί.

Τουλάχιστον 22 αιγύπτιοι φίλαθλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν να μπουν σε γήπεδο στο βορειοανατολικό Κάιρο για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ζάμαλεκ - Ενμπί,

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής επιτέθηκε  σε μία αγορά στην πόλη Ντίφα, στον νοτιοανατολικό Νίγηρα, αφού ο στρατός απώθησε επίθεση της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στον συνοριακό καταυλισμό.

Χιονόνερο, με πιθανές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και  ισχυρούς Βόρειους ανέμους  6 – 7 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου