Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Παρασκευή 6-2-2015/07.30 πμ…. Το Σάββατο 14/2/2015 στις 6μιση το απόγευμα, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου διοργανώνει διαδραστική εκδήλωση με θέμα: "Διαλέγω Διαδίκτυο... αλλά επιλέγω!" Είσοδος Ελεύθερη……




Το Σάββατο 14/2/2015 στις  6μιση το απόγευμα, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου διοργανώνει διαδραστική εκδήλωση με θέμα: "Διαλέγω Διαδίκτυο... αλλά επιλέγω!" Είσοδος Ελεύθερη.


Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει Την Δευτέρα  στις  2  το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.

Ενημέρωση για τις επαφές που είχε ο πρωθυπουργός σε Γάλλια, Ιταλία και Κύπρο, καθώς και στις Βρυξέλες και την θετική εικόνα που πηγάζει από αυτές έγινε κατά την πρώτη χθεσινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Σεβασμό στους κανόνες της  Ευρωζώνης αλλά σεβασμό και στη λαϊκή κυριαρχία το διπλό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες. Η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα στην Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε, η παρουσία της τρόικας και των πολιτικών της στην Ελλάδα έχει τελειώσει οριστικά. Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ακόμη ότι, η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι αποδέκτης εντολών και μάλιστα με ηλεκτρονικά μηνύματα, δεσμεύτηκε ότι, δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφτεί ότι, η προεκλογική περίοδος τελείωσε, το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη

Απόλυτα κατευναστικός ο Γιάννης Στουρνάρας για το τραπεζικό σύστημα, η ρευστότητα των τραπεζών είναι απολύτως διασφαλισμένη ανέφερε, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δργασάκη.

Καθησυχαστικός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης που διαβεβαίωσε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι διασφαλισμένο

Οι Ελληνικές τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν [πρόβλημα ρευστότητας, εκτιμά η J.P Morgan.

Ζητάμε μια ευκαιρία και χρόνο για να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στις κοινές δηλώσεις που ακλούθησαν τη χθεσινή συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του Βόλφγκαν Σόιμπλε στο Βερολίνο. Συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν διαφωνίες αλλά και στη δέσμευση μας για μια ενωμένη Ευρώπη, δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι για να αλλάξει το υφιστάμενο πρόγραμμα χρειάζεται μια νέα συμφωνία

Στη μια το μεσημέρι η συνάντηση των Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο  με   τον υφυπουργό οικονομικών  των ΗΠΑ  Νταλίν Σάιν

Στην προεκλογική στρατηγική του φόβου έμεινε πιστός ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο της ΝΔ. Η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας κινδυνεύει, δεν θα αφήσουμε να φτάσει στο τέλος στο χείλος του γκρεμού, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με σύμμαχο τον λαό η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, όχι στον εκβιασμό των δανειστών το κύριο σύνθημα των χθεσινών μεγάλων αυθόρμητων συγκεντρώσεων  που διοργανώθηκαν μέσω διαδικτύου σε πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στην Πάτρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο της Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Στις 11 και μισή η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, για πρόεδρος εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας προτείνεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, 1ος αντιπρόεδρος ο Αλέξης Μητρόπουλος 

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ταυτόχρονα επιθέσεις κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, 2 ημέρες έπειτα από την εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου που κρατούσαν όμηρο οι Τζιχαντιστές.

Mία ακόμα πρωτοβουλία με στόχο την ειρήνη στην Ουκρανία ανέλαβαν Βερολίνο και Παρίσι. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν χθες το απόγευμα  με τον ουκρανό πρόεδρο προτού ταξιδέψουν στη Μόσχα για να συναντήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μια αποθήκη στην επαρχία Γκουανγκτόνγκ, μετέδωσε  το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας εγκατέλειψε το σχέδιό της να απαγορεύσει την επαιτεία, καθώς κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν ότι εάν περνούσε το νομοσχέδιο θα μπορούσε να θεωρηθεί «εγκληματίας» οποιοσδήποτε πρόσφερε βοήθεια στους φτωχούς, σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Τον αποχαρακτηρισμό των απόρρητων εγγράφων στα οποία καταγράφεται η έρευνα για τυχόν στήριξη στους τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου και χρηματοδότησή τους από μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας ζητούν αμερικανοί βουλευτές και συγγενείς των θυμάτων.

Τοπικές νεφώσεις με ισχυρούς Νοτιοανατολικούς, Δυτικούς ανέμους  5 – 7 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου