Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Τρίτη 10-2-2015/07.30 πμ…. Γιορτάζει αύριο ο Πολιούχος του Ξυλοκάστρου Άγιος Βλάσιος, σήμερα στις 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κορινθίας Διονυσίου. Αύριο από τις 7μιση το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική Θεια Λειτουργία, Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κορινθίας Διονυσίου. Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα στο Ξυλόκαστρο…..


Γιορτάζει αύριο ο Πολιούχος του Ξυλοκάστρου Άγιος Βλάσιος, σήμερα στις 6 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κορινθίας Διονυσίου. Αύριο από τις 7μιση το πρωί Όρθρος και Πανηγυρική Θεια Λειτουργία, Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κορινθίας Διονυσίου. Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα στο Ξυλόκαστρο.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην κεντρική Πελοπόννησο κι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ενώ συνεργεία των δήμων, της Περιφέρειας, της κοινοπραξίας λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου και μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Απαραίτητες οι αλυσίδες και στην ορεινή Κορινθία. Επιπλέον, κλειστή είναι η εθνική οδός Λεβίδι - Νεμέα.

Το Σάββατο  στις  6μιση το απόγευμα, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου διοργανώνει διαδραστική εκδήλωση με θέμα: "Διαλέγω Διαδίκτυο... αλλά επιλέγω!" Είσοδος Ελεύθερη.


Τη βούληση των ΗΠΑ να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Μπάρακ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη τύπου με την Άγκελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε ότι,  αναμένει τις προτάσεις της Γερμανίας για την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη. Το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας επικαλέστηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος, η Άγγελα Μέρκελ επέμεινε ότι το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας αποτελεί τη βάση κάθε διαπραγμάτευσης, ωστόσο δήλωσε ότι, η Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν στη Βιέννη και επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν ζητά δανεικά, ενώ το Ελληνικό σχέδιο δεν επιβαρύνει ούτε κατά ένα ευρώ τους Ευρωπαίους πολίτες. Παράλληλα ζήτησε την υπογραφή ενδιάμεσης συμφωνίας Γέφυρας. Συμφωνεί και αναμένονται να υποστηρίξει στη Σύνοδο Κορυφής της θέση για προσωρινή συμφωνία Γέφυρας, ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Εφικτή η αμοιβαία και επωφελής συμφωνία στις 16 Φεβρουαρίου αναφέρουν κύκλοι της Κομισιόν εν όψη του αυριανού Γιούρωγκρουπ. Με γνώμονα τη διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και τη νωπή λαϊκή εντολή, προσέρχεται το οικονομικό επιτελείο στη συνεδρίαση.

Διαδικτυακό κάλεσμα υποστήριξης της κυβέρνησης σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και σε 31 πόλεις της Ελλάδας αύριο, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης.

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ θα έχει αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας

Συνεχίζεται και σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, η διαδικασία ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία απόψε τα μεσάνυχτα.

Την ίδρυση φορέα για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κατά  τη συνάντηση που είχε με την ΟΤΟΕ.

Στη Μόσχα μεταβαίνει αύριο, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομόλογου του Σεργκέι Λαβρόφ  ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζίας

Τουλάχιστον 29 μετανάστες πέθαναν από υποθερμία πάνω σε σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής. Οι μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος ανοιχτά της Λιβύης είχαν περισυλλεγεί από σκάφη της Ακτοφυλακής και μεταφέρονταν στη Λαμπεντούζα.

Σε κοινή γραμμή Ομπάμα - Μέρκελ για την ουκρανική κρίση, πρώτη επιλογή η διπλωματική λύση. Ο Πούτιν «δεν δέχεται τελεσίγραφα» - Αβέβαιη ακόμη η τετραμερής αύριο στο Μινσκ, η ΕΕ κρατά κυρώσεις στον «πάγο»

Νεφώσεις  με χαμηλές θερμοκρασίες και  ισχυρούς Βόρειους, Βορειοδυτικούς ανέμους  5 – 7 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου