Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Πέμπτη 19-2-2015/07.30 πμ…. Έντονη χιονόπτωση τη νύχτα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω του χιονιού, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην ορεινή δυτική Κορινθία. Συγκεκριμένα, από 10ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Κιάτου - Γκούρας, από 8ο έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Κιάτου και από το 6ο έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Δερβενίου……




Έντονη χιονόπτωση τη νύχτα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.  Οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες. Λόγω του χιονιού, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην ορεινή δυτική Κορινθία. Συγκεκριμένα, από 10ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Κιάτου - Γκούρας, από 8ο έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Κιάτου και από το 6ο έως το 16ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας - Δερβενίου.

Την παραίτησή τους από περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου υπέβαλλαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Συμβούλιο Οδυσσέας Βουδούρης και τρεις ακόμη σύμβουλοι της παράταξής «Πελοπόννησος Πρώτα», ο οποίοι έχουν εκλεγεί βουλευτές σε Μεσσηνία και Κορινθία. Πρόκειται για τη Γιώτα Κοζομπόλη από τη Μεσσηνία και τους Φάνη Κουρεμπέ και Γεώργιο Ψυχογιό από την Κορινθία. Τις θέσεις τους στο περιφερειακό συμβούλιο θα κληθούν να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα, τις επόμενες ημέρες, οι επιλαχόντες σύμβουλοι Καρλαύτη Στέλλα και Βουδούρη Ντίνα από το ψηφοδέλτιο της «Πελοπόννησος Πρώτα» στη Μεσσηνία -δεδομένου ότι η έδρα του κ. Βουδούρη στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν από την Μεσσηνία- καθώς και ο Περικλής Μενούνος και η Πιέρρου Μαρίνα από το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας.

Αύριο  το Βράδυ στην ταβέρνα "ΜΕΔΟΥΣΑ¨ Μεκριζή, στην παράπλευρο της Εθνικής στο Πεδίο Βολής στην Κόρινθο,  η  Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, διοργανώνει αποκριάτικο χορό με Ζωντανή Μουσική, Άφθονο Κρασί και Μεζεδάκια. Είστε όλοι καλεσμένοι. Τιμή Πρόσκλησης 10 ευρώ.

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ. ο Δήμος Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης διοργανώνει τα "Κούλουμα 2015" στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ξυλοκάστρου. Μια γιορτή με ποικίλα σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική, χορό και πέταγμα χαρταετού για μικρά και μεγάλα παιδιά. Ελάτε να γιορτάσουμε, να χαρούμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του Άνω Αιγιαλού, διοργανώνει και φέτος όπως κάθε χρόνο το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ»,την Κυριακή της Τυρινής 22 Φεβρουαρίου 2015, στην πλατεία του χωριού μας. Καλούμαι όλους τους φίλους μας, να στηρίξουν με την παρουσία τους το έθιμο και να γλεντήσουν μαζί μας. Θα διατεθούν χοιρινά σουβλάκια και αναψυκτικά σε προσιτή τιμή Τα Παραδοσιακά εδέσματα και το κρασί θα διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ. Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο βράδυ. Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση

Ο Δήμος Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Η Μηκώνη» διοργανώνουν ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015 το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015. Συμμετέχουν ομάδες από τα τμήματα επιμόρφωσης του Πολιτιστικού Κέντρου καθώς και ομάδες από διάφορους συλλόγους του Δήμου. Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές. Κάθε ομάδα που θέλει να πάρει μέρος στην Παρέλαση με κάποιο θέμα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο γραφείο της «Μηκώνης» (ισόγειο Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου, τηλ. 2742021921) μέχρι και αύριο το βράδυ.

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θα κορυφωθούν στις 22 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα με την  Αποκριάτικη Παρέλαση Πληρωμάτων στην Κεντρική Λεωφόρο Λουτρακίου, την Συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη Παρουσίαση από την Έλσα Τόλη στις 6  απόγευμα, στην ΠΛΑΤΕΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ και θα ακολουθήσει η καύση του Καρνάβαλου στο λιμάνι.


Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο εξέφρασε χθες ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ αναφερόμενος στην παράταση της δανειακής σύμβασης ξεκαθάρισε ότι, το αίτημα θα διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ικανοποιεί και την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Σημείωσε πως αν το κλίμα είναι καλό και συνεχιστεί και στη διάρκεια του σημερινού Γιουργόρκιν Γκρουπ, τότε αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών θα επιτευχτεί μέσω τηλεδιάσκεψης μια τυπική έγκριση των Ελληνικών θέσεων.

Αρνητικό το Βερολίνο στο αίτημα για παράταση αν δεν συνοδεύεται από δέσμευση για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων.

Εργάζομαι από κοινού με τον Γέρουν Ντάισεμπλουμ για να επιτευχτεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και να γεφυρωθεί ο χρόνος ως το καλοκαίρι, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνγκέρ

Η δανειακή σύμβαση για την οποία θα υποβάλει αίτημα παράτασης η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το μνημόνιο, ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος

Τη στήριξη του στο αίτημα της κυβέρνησης για παράταση εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Η δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να διαχωριστεί από το μνημόνιο, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  

Για επιμονή στο λάθος,  που είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς

Την ίδια ώρα την ανανέωση κατά 2 Εβδομάδες του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) για τις  Ελληνικές τράπεζες ενέκρινε η ΕΚΤ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγει χθες από τη Βουλή με 233 ψήφους νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αποδέχομαι την εκλογή μου ως μέγιστο χρέος απέναντι στον πολίτη και στο Σύνταγμα, δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος και δεσμεύτηκε για την απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος.

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 3 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών για τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο, σύμφωνα με το οποίο, καταργείτε η προσωποκράτηση και το αυτόφωρο για οφειλές μέχρι 5000 ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσό της δόσης ορίζεται σε 20 από τα 50 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα

Στο Κίεβο, θα μεταβεί σημερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εκεί θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ζήτησε από τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να σταματήσουν οι ρωσικές και οι αυτονομιστικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών δυνάμεων στο Ντεμπάλτσεβε.

Η Λιβύη ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να άρει το εμπάργκο όπλων εις βάρος της και να την βοηθήσει να αναδιοργανώσει το στρατό της, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες.

Αναστάτωση από ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο της Καλιφόρνια, ζημιές στη μονάδα

Τοπικές νεφώσεις με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και Βόρειους,  Βορειοδυτικούς ανέμους 3 - 4 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου