Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τετάρτη 4-2-2015/07.30 πμ…. Με αναφορά στις πρόσφατες εκλογές, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Β. Γεώργαρης, αναφέρει μεταξύ άλλων, σε μήνυμα του. «Το εμπόριο είναι ένας από τους τομείς που επλήγησαν περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα 2010-2015. Οι δεσμεύσεις που έπρεπε να τηρηθούν σύμφωνα με το μνημόνιο, έφεραν τον μέσο έμπορο αντιμέτωπο με συνεχώς αυξανόμενους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.... Ευελπιστώ , όπως όλοι μας, η νέα κυβέρνηση να κάνει πράξη τις εξαγγελίες της περί στήριξης της μικρομεσαίας εισοδηματικής τάξης. Εύχομαι στον νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία στο έργο της για το καλό όλης της ελληνικής κοινωνίας…..






Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στοχεύοντας στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων περιλαμβάνουν: 1.Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ιδρυμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 2.Τη δικτύωση και συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων/Τμημάτων των Ιδρυμάτων και την από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας τους. 3.Την προώθηση διεθνών θεσμικών δικτύων, που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα..


Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης του Γιούρωγκρουπ την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλες, μια ημέρα πριν τη σύνοδο  κορυφής, σύμφωνα με δημοσιεύματα θα έχει ως αντικείμενο, οι υπουργοί οικονομικών να καταλήξουν σε μια θέση αναφορικά με το αίτημα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους της

Στήριξη στην Αθήνα παρέχει και η Ρώμη. Οπαδός της Ελληνικής προσπάθειας αλλά με σεβασμό στους κανόνες, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση τους στη Ρώμη. Χαρακτήρισε μεταξύ άλλων μήνυμα ελπίδας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με το μήνυμα του φόβου.

Ήρθε η ώρα για αλλαγής πολιτικής στην Ευρώπη  με τερματισμό στις αδιέξοδες πολιτικές της λιτότητας και επιστροφή στις αρχές της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, υποστήριξε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας  συναντάτε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνγκέρ στις Βρυξέλες και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στη Ρώμη βρέθηκε και ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος, προκειμένου να γίνει βιώσιμη η οικονομία μας και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση του με τον Ιταλό ομόλογο του. Σήμερα θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και αύριο αναμένεται η συνάντηση του με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκαν Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Νταλίπ Σίνγκ, αναμένεται να είναι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου που θα επισκεφτεί εντός των επόμενων εβδομάδων την Ελλάδα

Απέφυγε η Άγγελλα Μέρκελ να τοποθετηθεί για το Ελληνικό σχέδιο για ανταλλαγή ομολόγων με στόχο την απομείωση του χρέους, η Γερμανίδα Καγκελάριος υποστήριξε πως αναμένει τις προτάσεις της Αθήνας και ύστερα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Το ενδεχόμενο της αποχώρησης της τρόικας από την Ελλάδα εξετάζει η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα Γερμανικής εφημερίδας. Ο Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ προτίθεται να αλλάξει τις μεθόδους της τρόικας, γράφει η Γαλλική Le Figaro.

Ευκαιρία για την Ευρώπη η αλλαγή πορείας για την Ελλάδα  εκτιμά ο πρόεδρος των Εργατικών Συνδικάτων στην Αυστρία, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην κοινωνική αποδόμηση και στην υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας, αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, γνωστοποίησε ο υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Αρνητικός στην πώληση του 67% του ΟΛΠ και ΟΛΘ, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για διάσωση και ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας, μέσα από τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και την εξαγωγική δραστηριότητα της, εξέφρασαν ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Κώστας Ήσυχος και ο υφυπουργός Νικόλαος Τόσκας, σε επίσκεψη τους στη μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο

Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο του ΚΚΕ στις μια το μεσημέρι και του ΠΑΣΟΚ στις 2 και μισή, αύριο στις 11 το πρωί το άνοιγμα της Βουλής για την ορκωμοσία των νέων Βουλευτών και την Παρασκευή η εκλογή του νέου προέδρου.

Οι τζιχαντιστές με βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, ανακοίνωσαν ότι έκαψαν ζωντανό τον ιορδανό πιλότο που κρατούσαν αιχμάλωτο. Η ιρακινή τζιχαντίστρια που κρατείται στην Ιορδανία, την απελευθέρωση της οποίας ζητούσε το Ισλαμικό Κράτος προκειμένου να αφήσει ελεύθερο τον πιλότο που έκαψε ζωντανό, πρόκειται να εκτελεστεί σήμερα. Η Ρισάουι είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη συμμετοχή της στις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Αμάν το 2005.

Επίθεση με μαχαίρι κατά γάλλων στρατιωτών έξω από εβραϊκό κέντρο, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο στρατιώτες

Πολιτεύονται για να καλυφθούν από τα σκάνδαλα τα τέκνα Ερντογάν, σε αναζήτηση βουλευτικής ασυλίας

Τοπικές νεφώσεις με  Νότιους, Βορειοανατολικούς ανέμους  3 – 5 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου