Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Δευτέρα 2-2-2015/07.30 πμ…. «Όχι στη μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από άλλες περιοχές», αναφέρει σε απαντητική επιστολή του προς το blog korinthiannews.gr ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και αναφέρει μεταξύ άλλων, η σταθερή μας θέση ως ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από άλλες περιοχές» ... Με το θέμα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου έχουμε ως χώρος αλλά και εγώ προσωπικά ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό, ξεκινώντας ουσιαστικά από τις 10/09/2014, όταν μαζί με την κ. Χαρά Καφαντάρη, βουλευτή Β’Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Ν. Πατσαρίνο, περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου, τον Κ. Κεφαλά από την ΠΡΩ.ΣΥΝ.ΑΤ. και εμένα ως περιφερειακό Σύμβουλο, κατόπιν αυτοψίας στον χώρο του ΧΥΤΑ, συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου και τις παρατάξεις και εν συνεχεία διοργανώσαμε ενημερωτική εκδήλωση στην Πλ. Ξυλοκάστρου διατυπώνοντας την αντίθεσή μας στην μεταφορά σκουπιδιών στο Ξυλόκαστρο και το εναλλακτικό μας μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων……




«Όχι στη μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από άλλες περιοχές», αναφέρει σε απαντητική επιστολή του  προς το blog  korinthiannews.gr ο νεοεκλεγείς Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και αναφέρει μεταξύ άλλων, η σταθερή μας θέση ως ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της μεταφοράς απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από άλλες περιοχές» ... Με το θέμα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου έχουμε ως χώρος αλλά και εγώ προσωπικά ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό, ξεκινώντας ουσιαστικά από τις 10/09/2014, όταν μαζί με την κ. Χαρά Καφαντάρη, βουλευτή Β’Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Ν. Πατσαρίνο, περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου, τον Κ. Κεφαλά από την ΠΡΩ.ΣΥΝ.ΑΤ. και εμένα ως περιφερειακό Σύμβουλο, κατόπιν αυτοψίας στον χώρο του ΧΥΤΑ, συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου και τις παρατάξεις και εν συνεχεία διοργανώσαμε ενημερωτική εκδήλωση στην Πλ. Ξυλοκάστρου διατυπώνοντας την αντίθεσή μας στην μεταφορά σκουπιδιών στο Ξυλόκαστρο και το εναλλακτικό μας μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας, θα κληρωθούν 8 κατοικίες στο Κιάτο για άστεγους δικαιούχους του Τοπικού Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής  στον  ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΚΙΑΤΟΥ, Ελ. Βενιζέλου 20 και στον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Πατρών 107, έως 15 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες και απαραίτητα δικαιολογητικά στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στοχεύοντας στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων περιλαμβάνουν: 1.Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ιδρυμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 2.Τη δικτύωση και συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων/Τμημάτων των Ιδρυμάτων και την από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας τους. 3.Την προώθηση διεθνών θεσμικών δικτύων, που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα..

Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα υπέρ Ελλάδας και παραλήπτη το Βερολίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο CNN, σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα, ότι η λιτότητα δεν λειτούργησε, ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν μπορείς να συνεχίσεις να στύβεις χώρες εν μέσω ύφεσης, νομίζω πρόσθεσε, ότι αναγνωρίζει η Γερμανία πως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, πρέπει να υπάρχει στρατηγική ανάπτυξης προκειμένου αυτές οι χώρες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. για τις αλλαγές που είχαν δρομολογηθεί στην Ελλάδα, δήλωσε, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%, δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η Ελληνική κοινωνία, ούτε το πολιτικό σύστημα.

Την ανάγκη ενός νέου συμβολαίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους και διαλόγου, επεσήμανε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν στη συνέντευξη τύπου, μετά τις συνομιλίες με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακλώτο στο Παρίσι. Ο Γιάνης Βαρουφακης, τόνισε, πως η αποπληρωμή του χρέους θα  πρέπει να   συνδεθεί με την ανάπτυξη.

Στο Λονδίνο σήμερα οι  Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, τη Ρώμη θα επισκεφτούν αύριο.

Ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της προσεχούς συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ, είναι πιθανώς να προκύψει και ο οδικός χάρτης για το νέο συμβόλαιο της Ευρώπης με την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση προσέρχεται με πλήρες πρόγραμμα και προτάσεις. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε, πως τα θετικά μηνύματα από ΗΠΑ και Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής διεθνοποίησης του Ελληνικού προβλήματος που εφαρμόζει σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις θετικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη και με όπλο την ισχυρή στήριξη των πολιτών, ανοίγει σήμερα ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη  ετοιμότητα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα φτάνει στο 70% σύμφωνα την πρώτη μετεκλογική  με δημοσκόπηση της Public issue για την Αυγή. Η Κύπρος σήμερα πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού, θα έχει συνάντηση στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, αύριο θα επισκεφτεί τη Ρώμη όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογο του Ματέο Ρέντσι και την Τετάρτη θα μεταβεί διαδοχικά σε Βρυξέλες και Παρίσι για συναντήσεις με τον Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ και τον Φρανσουά Ολάντ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχτεί η Ήπειρος και η Ευρυτανία, έπειτα από τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που ακλούθησαν. Πρώτο μέλημα είναι να μην κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας που εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελληνικής κυβέρνησης σε όσους πλήττονται από την κακοκαιρία. Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Χρίστο Σπίρτζη αναπληρωτή υπουργό υποδομών, βρίσκεται ήδη στην   Ήπειρο.

15 βουλευτές δημιούργησαν την κίνηση "ΣΥΡΙΖΑ 15" μέσα στο βρετανικό εργατικό κόμμα. Ο ιός εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 62% των Γερμανών, δημοσκόπηση στη Bild

Απελευθέρωσε η Αίγυπτος τον δημοσιογράφο του Al Jazeera Π.Γκρεστ, έπειτα από 400 ημέρες στη φυλακή και μία δίκη-παρωδία, επιστρέφει στην Αυστραλία

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν  σε μία έκρηξη που κατέστρεψε ολοσχερώς ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σιίτες προσκυνητές στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας

Οι δυνάμεις του Τσαντ σκότωσαν τουλάχιστον 120 μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε μια μάχη που ξέσπασε στο βόρειο τμήμα του Καμερούν, που συνορεύει με τη χώρα. Η σύγκρουση ξέσπασε όταν αντάρτες επιτέθηκαν σε στρατεύματα του Τσαντ,  οπου έχασαν τη ζωή τους και 3 στρατιώτες  κατά τη διάρκεια της μάχης.

Οι συγκρούσεις που μαίνονται και τα επεισόδια βίας που συγκλονίζουν το Ιράκ στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 1.375 ανθρώπους περιλαμβανομένων 790 αμάχων το μήνα Ιανουάριο, ανακοίνωσε  ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται 585 στελέχη του ιρακινού στρατού.

Βροχερός καιρός  με  Δυτικούς ανέμους  3 – 6 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου