Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τρίτη 3-2-2015/07.30 πμ…. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης μαζί με τα Τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας , καθώς και με το Δήμαρχο Ξυλόκαστρου –Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο , τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευριπίδη Γκιάτα και τον κ. Σπύρο Καραβά , επισκέφτηκαν σημείο σημείο όλο τον παραθαλάσσιο οδικό άξονα από το Κιάτο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια καταγράφοντας τα σημεία άμεσης παρέμβασης λόγω των ζημιών που έχει υποστεί από την διάβρωση η ευρύτερη περιοχή . Ο άμεσος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μετά την καταγραφή και την μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης σε όλο τον οδικό άξονα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων»…..




Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, ο  Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης μαζί με τα Τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας , καθώς και με το Δήμαρχο Ξυλόκαστρου –Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο , τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ευριπίδη Γκιάτα και τον κ. Σπύρο Καραβά , επισκέφτηκαν σημείο σημείο όλο τον παραθαλάσσιο οδικό άξονα από το Κιάτο μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια καταγράφοντας τα σημεία άμεσης παρέμβασης λόγω των ζημιών που έχει υποστεί από την διάβρωση η ευρύτερη περιοχή . Ο άμεσος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μετά την καταγραφή και την μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο αποκατάστασης σε όλο τον οδικό άξονα με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων».

Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργού Εργασίας, θα κληρωθούν 8 κατοικίες στο Κιάτο για άστεγους δικαιούχους του Τοπικού Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής  στον  ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΚΙΑΤΟΥ, Ελ. Βενιζέλου 20 και στον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Πατρών 107, έως 15 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες και απαραίτητα δικαιολογητικά στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στοχεύοντας στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων περιλαμβάνουν: 1.Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ιδρυμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 2.Τη δικτύωση και συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων/Τμημάτων των Ιδρυμάτων και την από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας τους. 3.Την προώθηση διεθνών θεσμικών δικτύων, που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα..

Τα τρομολαγνικά σενάρια ανήκουν στο παρελθόν, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του στη Λευκωσία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη , ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ώριμη και αναγκαία εξέλιξη  την  αντικατάσταση της τρόικας, θέση με την οποία συμφώνησε και ο Κύπριος πρόεδρος. Μιλώντας στην Κυπριακή Βουλή ο Αλέξης  Τσίπρας ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, πρωτοβουλίες για τη δημιουργία του κλίματος που θα επιτρέψει  την έναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό με τη αποχώρηση του Τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός από την Κυπριακή ΑΟΖ

Με τον Ιταλό πρωθυπουργό θα συναντηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρωμη. Θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, να μεταθέσουμε τη συζήτηση προς την ανάπτυξη, δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Ικανοποιημένος από τις δηλώσεις Τσίπρα για εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας και έτοιμος να ακούσει την Ελληνική κυβέρνηση ο Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Φρανσουά Ολάντ

Πολύ σύντομα θα επιτευχτεί  μια συμφωνία που θα λύσει το Ελληνικό ζήτημα μια για πάντα,  δήλωσε  ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογο του στο Λονδίνο.

Αποστολή αξιωματούχων  του Αμερικανικού  υπουργείου οικονομικών  που έχουν ασχοληθεί με ζητήματα κρίσης χρέους αναμένεται να επισκεφτούν σύντομα την Αθήνα, αναφέρουν πληροφορίες από την Ουάσιγκτον.

Η Ελλάδα δεν συνιστά κίνδυνο, αλλά ελπίδα για την Ευρώπη, τονίζουν σε κείμενο που συνυπογράφουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του Γερμανικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ήπειρος και η Ευρυτανία λόγο των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν πολλές περιοχές. Σημαντικές καταστροφές έχουν σημειωθεί και στην Αιτωλοακαρνανία, σε επιφυλακή χθες τη νύχτα οι αρχές στον Έβρο.

Οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στη ν εξόρυξη χρυσού θα δώσουν ισχυρό παρών στην Αθήνα, καθώς  εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή των κατοίκων της Χαλκιδικής.

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο τραγουδιστής Αλέκος Κιτσάκης, η κηδεία του θα γίνει αύριο στον Άγιο Νικόλαο Κομπάννων στα Γιάννενα

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία απεύθυνε η Άγγελλα Μέρκελ από τη Βουδαπέστη, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο. Να σταματήσουν τις εχθροπραξίες κάλεσε τις 2 αντιμαχόμενες πλευρές ο Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Οι ΗΠΑ εξετάζουν εκ νέου το ενδεχόμενο να προσφέρουν όπλα στο Κίεβο ώστε να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία

Στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα η Γερμανίδα Καγκελάριος, θα συναντηθεί με τον Μπάρακ Ομπάμα, στην ατζέντα η κρίση στην Ουκρανία, οι σχέσεις με τη Ρωσία και η μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους 

Πολιτική αναταραχή στην ΠΓΔΜ λόγω δίωξης του αρχηγού της αντιπολίτευσης, κατηγορίες για «Πραξικόπημα»

Συνελήφθη άνδρας με όπλα στο αυτοκίνητό του κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο, εκκενώθηκαν προληπτικά γραφεία

Τοπικές νεφώσεις με  Δυτικούς ανέμους  4 – 6 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου