Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παρασκευή 13-2-2015/07.30 πμ…. Με 33 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει την Δευτέρα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα γίνει, Ενημέρωση – συζήτηση για το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης Ξυλοκάστρου από Κούστα έως Ρουβέρα….


Με 33 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Δευτέρα  στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα γίνει,  Ενημέρωση – συζήτηση για το έργο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της πόλης Ξυλοκάστρου από Κούστα έως Ρουβέρα.

Αύριο  στις  6μιση το απόγευμα, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου διοργανώνει διαδραστική εκδήλωση με θέμα: "Διαλέγω Διαδίκτυο... αλλά επιλέγω!" Είσοδος Ελεύθερη.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί, στο ISTHMIA ΡRIME HOTEL (Ισθμός Κορίνθου), ο "Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία" Νομού Κορινθίας διοργανώνει Ημερίδα  με θέμα «Υγεία στη Θαλασσαιμία - παρόν και μέλλον», στη προσπάθειά του να ενημερώσει τόσο τους ενδιαφερόμενους όσο και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα για τις τελευταίες θεραπευτικές  στο τομέα της Μεσογειακής Αναιμίας

Με το χορό της Τράτας και μαθητική συναυλία ξεκίνησαν χθες, οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θα κορυφωθούν στις 22 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα με την  Αποκριάτικη Παρέλαση Πληρωμάτων στην Κεντρική Λεωφόρο Λουτρακίου, την Συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη Παρουσίαση από την Έλσα Τόλη στις 6  απόγευμα, στην ΠΛΑΤΕΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ και θα ακολουθήσει η καύση του Καρνάβαλου στο λιμάνι.


Μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες. Το μνημόνιο που μας οδήγησε στην καταστροφή ξεχάστε το, δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει ούτε τρόικα, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Κάναμε κάποια σημαντικά βήματα, πρέπει να γίνουν και άλλα, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η μετάβαση από το μνημόνιο στο Πρόγραμμα Γέφυρα και από εκεί στην οριστική συμφωνία που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και στην έξοδο από την κρίση, είναι το ουσιαστικό αντικείμενο των διαβουλεύσεων. Δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε, ξεκαθάρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για εποικοδομητικό κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης

Στο μεταξύ συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο αρχίζουν από σήμερα Αθήνα και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες ενόψει της νέας συνεδρίασης του Γιούρωγκρουπ της Δευτέρας, όπως συμφώνησαν οι Αλέξης Τσίπρας και Γέρουν Ντάισεμπλουμ

Αισιόδοξος για την τεχνική διαδικασία, αλλά επιφυλακτικός σχετικά με την πολιτική πλευρά, δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισεμπλουμ

Η Ελλάδα έχει πρόγραμμα και νομίζω πως πρέπει να επεκταθεί η να ολοκληρωθεί, δήλωσε από τις Βρυξέλες η Άγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρέπει να αλλάξει η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, έγιναν βήματα προόδου, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη, σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Να εργαστούν για την εξεύρεση λύσης, κάλεσε Αθήνα και Βρυξέλες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία η πόρτα για τη χρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών δεν θα κλείσει, δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Δ.Σ  της ΕΚΤ. Νωρίτερα την αύξηση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής στα 65 δισεκ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ.

Συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλες το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά, σε ανακοίνωση του, καλεί τη νέα Ελληνική κυβέρνηση να μη θέσει σε κίνδυνο  την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά και τον Έλληνα πρωθυπουργό να σεβαστεί άλλες τις δεσμεύσεις που έγιναν από την προηγουμένη  Ελληνική κυβέρνηση.  

Υπό την προεδρία του θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Πορεία προς τις Σκουριές πραγματοποιεί την Κυριακή στις 11 το πρωί το Κίνημα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού. Αντισυγκέντρωση των εργαζομένων της Ελληνικής Χρυσός στις 9 το πρωί.

Σε συμφωνία για την εφαρμογή εκεχειρίας από τις 15 Φεβρουαρίου και την απόσυρση των βαρέων όπλων, κατέληξαν οι μαραθώνιες συνομιλίες για την κρίση στην Ουκρανία στο Μίνσκ της Λευκορωσίας.  Την εκτίμηση ότι η κατάπαυση του πυρός δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Μποροσένκο

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της δυτικότερης πόλης του Ιράκ, της Αλ Μπαγκντάντι, και απειλούν αεροπορική βάση όπου αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν ιρακινούς στρατιώτες. Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κρατά άραβα ισραηλινό, ο οποίος εργαζόταν για τη Μοσάντ. Το Ισραήλ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

«Συμφωνία» Γαλλίας-Αιγύπτου για την πώληση 24 μαχητικών Rafale, ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ

Νέο μακελειό στη βορειοανατολική Νιγηρία από τη Μπόκο Χαράμ. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε σε πολυσύχναστη αγορά της πόλης Μπίου, στη βορειοανατολική Νιγηρία

Περίπου 50 στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων της Μιανμάρ σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε συγκρούσεις με αντάρτες στην περιοχή των συνόρων με την Κίνα. «Οι μάχες άφησαν πίσω τους 47 νεκρούς στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων και 73 τραυματίες, καθώς επίσης πέντε κατεστραμμένα οχήματα»,

Νεφώσεις  με χαμηλές θερμοκρασίες Βορειοανατολικούς ανέμους – 4 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου