Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Πέμπτη 12-2-2015/07.30 πμ…. Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου στην θέση Μαγούλα θα «οδηγηθούν» τα σκουπίδια της Τρίπολης που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης για δύο μήνες μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης. Συγκεκριμένα στην απόφαση επισημαίνεται ότι, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, ορίζεται χώρος προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λεβιδίου, «για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης». «ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης των όρων προστασίας του χώρου από πυρκαγιές κ.λ.π. και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείρισή τους, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη θέση Μεγαβούνι, εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου μας».Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Λεβιδίου αντιδρούν την απόφαση του δημάρχου και δηλώνουν πως δεν δέχονται τα σκουπίδια της Τρίπολης, ενώ έκλεισαν την χωματερή και υπάρχει στην είσοδο του ΧΑΔΑ ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων.


Στον ΧΑΔΑ Λεβιδίου στην θέση Μαγούλα θα «οδηγηθούν» τα σκουπίδια της Τρίπολης που στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης για δύο μήνες μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης.  Συγκεκριμένα στην απόφαση επισημαίνεται ότι, για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση, ορίζεται χώρος προσωρινής απόθεσης και μελλοντικής μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Λεβιδίου, «για χρονικό διάστημα έως την ισχύ της έκτακτης ανάγκης». «ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση της τήρησης των όρων προστασίας του χώρου από πυρκαγιές κ.λ.π. και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων στο χώρο όπου θα λειτουργήσει η ενδιάμεση ολοκληρωμένη προσωρινή διαχείρισή τους, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στη θέση Μεγαβούνι, εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου μας».Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Λεβιδίου αντιδρούν την απόφαση του δημάρχου και δηλώνουν πως δεν δέχονται τα σκουπίδια της Τρίπολης, ενώ έκλεισαν την χωματερή και υπάρχει στην είσοδο του ΧΑΔΑ ομάδα περιφρούρησης των κατοίκων.

Με το χορό της Τράτας και μαθητική συναυλία ξεκινούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θα κορυφωθούν στις 22 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα με την  Αποκριάτικη Παρέλαση Πληρωμάτων στην Κεντρική Λεωφόρο Λουτρακίου, την Συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη Παρουσίαση από την Έλσα Τόλη στις 6  απόγευμα, στην ΠΛΑΤΕΙΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ και θα ακολουθήσει η καύση του Καρνάβαλου στο λιμάνι.

Το Σάββατο  στις  6μιση το απόγευμα, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου διοργανώνει διαδραστική εκδήλωση με θέμα: "Διαλέγω Διαδίκτυο... αλλά επιλέγω!" Είσοδος Ελεύθερη.

Χωρίς κοινή ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του έκτακτου Γιουρωγκρούπ στις Βρυξέλες με επίκεντρο το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης για σύναψη νέας συμφωνίας χωρίς επαχθής όρους με τους δανειστές. Η Ελληνική πλευρά έθεσε επί τάπητος την αποτυχία των μνημονίων, την ανθρωπιστική κρίση και το δημόσιο χρέος. Παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή διεμήνυσε η κυβέρνηση.

Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων της συνεδρίασης δήλωσε ο επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισεμπλουμ

Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη νέας συμφωνίας εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.  Οι τελικές αποφάσεις στο συμβούλιο του Γιούρωγκρουπ της Δευτέρας

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα σε δρόμους και πλατείες σε ένδειξη συμπαράστασης στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους ξένους εταίρους. Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλες πόλεις για μια ανάσα αξιοπρέπειας και με κεντρικό σύνθημα, Δεν Φοβόμαστε, Δεν Εκβιαζόμαστε, νικάμε.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 16 Ευρωπαϊκές πόλεις

Χαιρέτισε τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος τόνισε ότι η ελπίδα έδιωξε τον φόβο και ότι στη σύνοδο κουφής και το Γιούρωγκρουπ δεν διαπραγματεύεται  μόνη της η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά μαζί με τα 10 εκ. Ελλήνων πολιτών   

Σήμερα η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις το πρωί με τον Βέλγο ομόλογο του Σάρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Μποροσένκο, τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρωθυπουργό της Λετονίας. Θα ακολουθήσει τέλος ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς  

Δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ούτε έχει υπάρξει ανάλογο αίτημα.

Για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο  που δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις επειδή προστάτευαν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε χθες στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ.   

Επίσημη πρόσκληση να επισκεφτεί την Κίνα δέχτηκε ο πρωθυπουργός από τον Κινέζο ομόλογο του σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία. Ενδιαφέρον από Κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, επί τάπητος η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων στις Κινεζικές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση στη Μόσχα του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με το Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ. Υπέρ της διπλωματικής λύσης του Ουκρανικού τάσσεται η Ελλάδα τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Συνομιλίες κορυφής στο Μίνσκ της Λευκορωσίας επί του ζητήματος της Ουκρανίας με τη συμμετοχή των Φρανσουά Ολάντ, Άγγελα Μέρκελ και Πέτρο Ποροσένκο. Ένας νεκρός από χτύπημα με οβίδα σε νοσοκομείο του Ντόνετσκ, ενώ διαβουλεύονταν οι «3»

Αίτημα για έγκριση χρήσης στρατιωτικών μέσων κατά του Ισλαμικού Κράτους έστειλε στο Κογκρέσο ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο καπετάνιος του Costa Concordia Φραντσέκο Σκετίνο σε σχέση με το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στις ακτές της Ιταλίας πριν από τρία χρόνια.

Νέα διήμερη απεργία των πιλότων στην Germawings της Lufthansa, από σήμερα τα ξημερώματα  έως το Σάββατο

Νεφώσεις  με χαμηλές θερμοκρασίες και   Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους  3 – 4 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου