Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τρίτη 4-3-2014/ 07.30 π.μ…… Μετά το Δερβένι πραγματοποιήθηκε και στο Ξυλόκαστρο συγκέντρωση - συνάντηση δημοτών της Πρωτοβουλίας Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. «Κοινή αντίληψη όσων παρευρέθησαν σε αυτήν την πολύ θερμή διαβούλευση είναι ότι τόσο το Ξυλόκαστρο όσο και η Ευρωστίνη πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους. Στην Ελλάδα του μνημονίου δεν γίνεται να καθίσουμε άπραγοι και άβουλοι και να περιμένουμε πότε θα μας σώσουν όσοι μας κατέστρεψαν…. Αυτή η πανέμορφη περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης αν δεν κινητοποιηθούμε όλοι θα γίνει ένα φάντασμα….». Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικό Δελτίο Τύπου…..



Σήμερα και αύριο απέχουν από τα καθήκοντα τους οι Δικηγόροι της Κορινθίας, μετά από σχετική απόφαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης σε συνάδελφο τους, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, Δελτίο Τύπου, ανακοίνωση του Συλλόγου τους. «Καταδικάζουμε με τον εντονότερο και κατηγορηματικότερο τρόπο το απαράδεκτο και αδιανόητο γεγονός της συλλήψεως και διώξεως Δικηγόρου, μέλους του Συλλόγου μας και μάλιστα εν προκειμένω καταξιωμένου και ηθικά άμεπτου, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του, στα πλαίσια της εντολής των πελατών του, χωρίς να έχει υποπέσει σε οποιαδήποτε παράβαση, όπως άλλωστε απέδειξε και η μέχρι σήμερα εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας»


Νέες συναντήσεις σήμερα της τρόικας με τους υπουργούς υγείας και ανάπτυξης, ομαδικές απολύσεις και οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην  ατζέντα των διαπραγματεύσεων

Για τη στελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μετά τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ συζητούν σήμερα Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνης Γεωργιάδης

4ωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 11 έως τις 3 το μεσημέρι των κλάδων της 3Ε, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ποινικοποίηση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων

Ώς τις 14/3 η προθεσμία για να μπορέσουν να ψηφίσουν οι ετεροδημότες, για αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Διπλωματικός πυρετός για την αποφυγή πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία. Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εάν η Μόσχα δεν αποσύρει τα στρατεύματα της και να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, αποφάσισαν οι υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε που  συνεδρίασαν εκτάκτως χθες στις Βρυξέλες, στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Νέα συνεδρίαση χωρίς αποτέλεσμα του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετα από αίτημα της Ουκρανίας. Στο Κίεβο μεταβαίνουν σήμερα ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.

Ο Σεργκέι Λαβρώφ κατήγγειλε τις απειλές για κυρώσεις και μποϋκοτάζ εναντίον της Μόσχας, για ενδεχόμενη απώλεια της έδρας της Ρωσίας στους G8, εάν εισβάλει στην Κριμαία.

Ψυχραιμία και ρεαλιστικές λύσεις, συνέστησε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

«Ουραγός των εξελίξεων είναι για ακόμη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κίνδυνος πολέμου στην Ουκρανία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ΕΕ. Σφοδρή επίθεση εξαπολύει και στον Ευ. Βενιζέλο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΥΠΕΞ δεν μπορεί να λειτουργεί ως 'εντολοδόχος' ισχυρών γεωπολιτικών συμφερόντων και χρηματοπιστωτικών δυνάμεων».

Έκκληση στη Ρωσία να αποφύγει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις απευθύνει ο Μεταβατικός Πρωθυπουργός του Κιέβου, επικαλούμενος τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, θα συναντηθεί σήμερα στη Μαδρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, μεταξύ τους ένας δικαστής, σκοτώθηκαν  και 30 τραυματίστηκαν  σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε δικαστήριο, στο κέντρο της πακιστανικής πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες. Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 11.

Αθώος δηλώνει ο Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του, δικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Τοπικές  νεφώσεις και βροχές  με  Δυτικούς,  Βορειοανατολικούς  ανέμους   3 - 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου