Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δευτέρα 17-3-2014/ 07.30 π.μ…… Την παραίτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη «σε ένδειξη πολιτικής ευθύνης», ζητούν από κοινού ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος και οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος αποπέμφθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τον περιφερειάρχη……




Την παραίτηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη «σε ένδειξη πολιτικής ευθύνης», ζητούν από κοινού ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος και οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες, Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος αποπέμφθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τον περιφερειάρχη.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», δηλώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σχετικά με όσα τον κατηγόρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι Γιάννης Μανώλης και Οδυσσέας Βουδούρης, και υπογραμμίζει ότι η προεκλογική περίοδος απαιτεί νηφαλιότητα κι αξιοπρέπεια.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  ανακοίνωσε «ότι στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 8 το βράδυ,  θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τα έτη 2011-2012, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. Καλούνται όλοι οι κάτοικοι και τους φορείς του Δήμου να παρευρίσκονται σε αυτή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  στα πλαίσια του προγράμματος  «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» διοργανώνει, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, το 1ο Μαθητικό Αγώνα Δρόμου, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6973652848 ή στο 2743360221.

Νέες συνομιλίες θα έχουν σήμερα οι επικεφαλείς της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς δεν οριστικοποιήθηκε η λεγόμενη διαπραγμάτευση στο μαραθώνιο διαβουλεύσεων διάρκειας 14 ωρών που ολοκληρώθηκαν νωρίς το πρωί. Η απόσταση των 2 πλευρών παραμένει σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο το 2015 και τη λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Σύγκλιση ωστόσο στα ζητήματα των ασφαλιστικών εισφορών και των 3ετιων επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό εργασίας.

Το πρόγραμμα της ¨Ανοιχτής Πόλης για την Αθήνα¨,  παρουσιάζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του 9.84 στην Τεχνόπολι

Δεν αναγνώρισε τη διαγραφή του Ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου το Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων που συνήλθε εκτάκτως χθες στη Θεσσαλονίκη.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα φαρμακεία όλης της χώρας στο πλαίσιο 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας.

2 στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 2 και από τις 2 έως τις 5 έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΟΛΜΕ, συνάντηση και συλλαλητήριο στις 2 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Τα ποσά που καταβλήθηκαν για την αγορά των υποβρυχίων διασφαλίστηκαν απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει μεταξύ άλλων, ότι όσων αφόρα τους εργαζόμενους το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται πλήρως την απασχόληση τους έως την ολοκλήρωση των εργασιών

Η σημερινή απάντηση του υπουργείου, όχι μόνο δεν απαντά στα 6 καίρια ερωτήματα   που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκαλεί και νέες μεγαλύτερες ανησυχίες και μεγαλύτερα ερωτήματα σχολιάζει μεταξύ άλλων γ Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Συμφωνούν Πούτιν και Ομπάμα ότι, παρά τις παρούσες διαφορές στην αξιολόγηση της κατάστασης στην Ουκρανία, θα πρέπει να προσπαθήσουν από κοινού να συμβάλουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα.

Συντριπτικό ποσοστό 95,7% δίνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην ψήφο υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με την Ρωσία στο χθεσινό δημοψήφισμα. Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στο Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν το επίσημο αίτημα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να ενταχτεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Μπόινγκ της Μαλαίσια Αιρ Λάινς είναι πιθανόν να έπεσε θύμα αεροπειρατείας και να εχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως πύραυλος Κρούζ, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής τω ν Αντιπροσώπων τω ν ΗΠΑ

Σεισμική δόνηση 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έπληξε τις ακτές της Χιλής στον Ειρηνικό Ωκεανό στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αίθριος καιρός με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους  2 - 3 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου