Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δευτέρα 2-9-2013/ 07.30 π.μ….. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», υλοποιούν πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε γυναίκες, από 40 έως και 69 ετών», με στόχο την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για τις γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης η εξέταση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 09:00 π.μ. Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με ναυλωμένα πούλμαν από το Δήμο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν θέση στα τηλέφωνα: 2743 3 60101 κα Κατερίνα Ρωμηού και 6970 521705 κα Χαρά Μελισσαροπούλου….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», υλοποιούν πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε γυναίκες, από 40 έως και 69 ετών», με στόχο την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για τις γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης η εξέταση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 09:00 π.μ. Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με ναυλωμένα πούλμαν από το Δήμο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν θέση  στα τηλέφωνα: 2743 3 60101 κα Κατερίνα Ρωμηού και 6970 521705 κα Χαρά Μελισσαροπούλου

Με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Πέμπτη στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων
+++++++

Το χαρτι των πρόωρων εκλογών φέρεται να είναι έτοιμος να αξιοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς, αν του ζητηθούν από την τρόικα νέα μέτρα για την διετία 2015-2016, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Επαναφορά του λεγόμενου  success story,  επιδιώκει, παράλληλα  ο πρωθυπουργός, εμμένοντας στην πολιτική του. Σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, υποστηρίζει ότι, η ανεργία έχει μείνει στάσιμη, χαρακτηρίζει υπερβολές τα περί μισθών από 300 έως 500 ευρώ, ισχυρίζεται ότι η μείωση του ΦΠΑ έχει φέρει ανάκαμψη στα έσοδα, παραδέχεται ότι, οι διαθεσιμότητες είναι ο προθάλαμος των απολύσεων, δεν απαντά σε ερώτηση για το ενδεχόμενο  νέων μειώσεων στις συντάξεις. 

Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη συνέντευξή του, καθώς όπως επισημαίνει "καταγράφει με τον πλέον σαφή και αδιάψευστο τρόπο την αμετανόητη και κυνική προσήλωση της κυβέρνησης σε μια πολιτική καταστροφής, αλλά και την πολιτική γύμνια των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι ιεροκήρυκες του μνημονίου για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα". "Σε αυτό ο Πρωθυπουργός ξεπερνά και τον χειρότερο μνημονιακό του εαυτό", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση εντελώς παραπλανητικά, προσπαθεί να εμφανίσει ένα ήπιο κοινωνικό προσωπείο, ενώ στην πραγματικότητα ετοιμάζει μαύρο Φθινόπωρο στους Έλληνες, σχολίασε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και οι επενδύσεις που επικαλείται ο πρωθυπουργός, δεν θα φέρουν καλύτερες μέρες για τον λαό, όπως ισχυρίζεται, αλλά για το κεφάλαιο, σημειώνει το ΚΚΕ. Όχι σε ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας, σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ.

Συνάντηση εφ όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό θα έχει στο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες  η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Το θέμα του ελληνικού χρέους τέθηκε στο ντιμπέιτ της Άνγκελα Μέρκελ με τον Πέερ Στάινμπρουκ. Η Μέρκελ είπε ότι δεν έπρεπε να μπει η Ελλάδα στο ευρώ ενώ μίλησε για ένα πιθανό νέο πακέτο βοήθειας. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη λιτότητα αλλά ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ» είπε από την πλευρά του ο Πέερ Στάινμπρουκ.

Συνυπεύθυνη η Γερμανία για τη δυστυχία της Ελλάδας, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας Πασκάλ Λαμί.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σήμερα το πρωί  θα έχει διαδοχικές συναντήσεις   με τον Ρώσο Πρέσβη και. με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι Πρυτάνεις για να ανατρέψουν τη διαθεσιμότητα των εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια. Με ψήφισμα τους χαρακτηρίζουν, αδιέξοδες τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για το Λύκειο, καλούν όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας σε κοινή δράση, ώστε να μην επιτραπεί η διάλυση των Πανεπιστημίων.

Tη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη  στο Βήμα της Κυριακής.

Σε διαρκείς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στα λουκέτα νοσοκομείων και τις απολύσεις προσωπικού. Συγκεντρώσεις σήμερα στις 8 το πρωί στις εισόδους των νοσοκομείων, Δυτικής Αττικής, Αγίας Βαρβάρας και Πολυκλινικής, ανάλογες συγκεντρώσεις αύριο, στα νοσοκομεία Πατησιών και Αμαλίας Φλέμινγκ.

Παγιδευμένος φάκελος εστάλη σε εφέτη ανακριτή στον Χολαργό, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί

Στα σχεδία κυριαρχίας της Ουάσιγκτον εμπλέκει την Ελλάδα η κυβέρνηση. Έτοιμη για κάθε περίπτωση η χώρα μας, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς. Να εξακριβωθεί ποιοι ευθύνονται για τη χρήση των χημικών στη Συρία, ζητεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να εμπλέξει με τον οποιοδήποτε τρόπο τη χώρα σε στρατιωτική επίθεση στη Συρία, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.«Ενώ οι διεθνείς φωνές πληθαίνουν και οι λαοί εναντιώνονται στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, η κυβέρνηση Σαμαρά κλείνει τα μάτια μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας. Δεν μπαίνει καν στον κόπο να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και το κοινοβούλιο για τις εξελίξεις και τις δικές της προθέσεις», Συζήτηση στη Βουλή ζητά η ΔΗΜΑΡ.

Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή, διαβεβαίωσε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ- Άσαντ, στη διάρκεια συνάντησής του με ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. «Οι αμερικανικές απειλές για επίθεση κατά της Συρίας δε θα απομακρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες της περιοχής και της Δύσης, κυρίως οι ΗΠΑ», τόνισε ο Άσαντ.

«Απογοητευμένη» από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να παραπέμψει σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε η συριακή αντιπολίτευση

Η Συρία προφανώς και θα αντιδράσει σε μία πιθανή στοχευμένη επίθεση εναντίον της και θα υπάρξει κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης, προειδοποίησε η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της κυβέρνησής της να συνδράμει μία τέτοια επιχείρηση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Αυστηρές προειδοποιήσεις για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, χωρίς σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, απηύθυνε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, από το «Διεθνές Φόρουμ Διαλόγου Αλπμπαχ».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογράμμισε ότι το Ισραήλ παραμένει έτοιμο για όλα τα σενάρια, μια ημέρα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου  για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί και τους 2.000 οι τραυματίες στα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν τον Αύγουστο στο Ιράκ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.  Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας και την επιστροφή σε ένα επίπεδο βίας που η χώρα είχε να βιώσει πέντε χρόνια.

Τουλάχιστον σε 44 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και ίνδαλμα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα έλαβε εξιτήριο  και επέστρεψε σπίτι του, μετά τη μακρά νοσηλεία του για πνευμονικό οίδημα σε νοσοκομείο της Πραιτόρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς  ανέμους  1 - 2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου