Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πέμπτη 26-9-2013/ 07.30 π.μ….. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ξυλοκάστρου, Κιάτου και Γκούρας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση τους, προϋπολογισμού 826.600,00 €. Αναλυτικά, Κ.Υ Ξυλοκάστρου 249.600,00 €, Κ.Υ Κιάτου 340.000,00 € και Κ.Υ Γκούρας 237.000,00 €…….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργική αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Ξυλοκάστρου, Κιάτου και Γκούρας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση  τους, προϋπολογισμού 826.600,00 €. Αναλυτικά, Κ.Υ  Ξυλοκάστρου 249.600,00 €, Κ.Υ Κιάτου 340.000,00 € και Κ.Υ  Γκούρας 237.000,00 €

Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ θα μπορούν να υποβάλλουν, από σήμερα μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, 10.000 άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν για κοινωφελή εργασία σε δήμους και περιφέρειες με συμβάσεις 5 μηνών. Οι 8.826 θέσεις θα καλυφθούν σε δήμους και άλλες 1.174 σε περιφέρειες από ανέργους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης  Πέραν της διάρκειας της ανεργίας, κριτήριο επιλογής είναι το εισόδημα του 2013 που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ (ατομικό-οικογενειακό), ενώ θα μοριοδοτηθούν περισσότερο όσοι έχουν ανήλικο παιδί, άνεργη σύζυγο και είναι σε ηλικίες μεταξύ 30 έως 54 ετών. 

Με ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γιώργου Δέδε,  για την "Αποκάλυψη, Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας". Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2013, ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ και η χρηματοδότησή τους καλύπτεται με 100.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και με το ίδιο ποσό από το Δήμο Σικυωνίων.

Το θέμα των τεράστιων ελλείψεων στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αργολίδα θέτει με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας

Άνοιξε χθες τις πύλες της  και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013, που διοργανώνει το επιμελητήριο Κορινθίας. Η έκθεση  πραγματοποιείται από το 2008 στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 7500 τ.μ,  Ώρες Λειτουργίας. Καθημερινά 5μιση το απόγευμα με 10 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί με 10 το βράδυ.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ", προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Πράσινου Ταμείου (ΥΠΕΚΑ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στις 8 Οκτωβρίου

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο  στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου στο Φιλόξενο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας "ENDURO FESTIBAL" Πληροφορίες, Δημήτρης Χελιωτης 210 92 10 933 - 6972 23 52 44 και Δημήτρης Γεωργίου 6948 06 41 02 - 6941 55 09 83 "Ζήστε ένα Διαφορετικό Σαββατοκύριακο Μακριά από το Άγχος της Καθημερινότητας"
+++++++

Παρέλυσε για 2η μέρα χθες ο δημόσιος τομέας με αιχμή τη διαθεσιμότητα. Μέχρι και αύριο απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ τη λειτουργία τους έχουν αναστείλει 7 μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Περισσότερα από 150 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη από μαθητές ανά την επικράτεια σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καθηγητές τους.

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Την προσωρινή αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων από σήμερα  και την ανάληψη διαφορετικών μορφών αντίδρασης απέναντι στις απολύσεις, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Ωστόσο, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση.

Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου ανάπτυξης με την τρόικα, η οποία επιμένει για την πλήρη απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων. Το υπουργείο ανάπτυξης πρότεινε τη σταδιακή απελευθέρωση τους  με χρονικό ορίζοντα εξαετίας. Σύμφωνα με πληροφορίες επιμένουν στην είσπραξη του φόρου στα ακίνητα, αποκλειστικά μέσω ΔΕΗ, διαφορετικά ζητούν πρόσθετα μέτρα για το 2014, ενώ έθεσαν και το ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών
 
Μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της 48ωρης  απεργίας στο Δημόσιο. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν ακόμη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Η πορεία ήταν μεγαλειώδης, με τη συμμετοχή περίπου 15.000 Αθηναίων, που έστειλαν μήνυμα κατά του φασισμού. Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με τη ΧΑ, τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και τη δολοφονία του Παύλου Φυσσα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Πέραμα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, έθρεψε το Ναζιστικό Τέρας, μέσω των μνημονιακών πολιτικών, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι  στόχος ήταν να αλλάξει η ατζέντα από το μνημόνιο. Ήθελαν η ΧΑ να λειτουργήσει ως δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, μη τυχών και πάνε στην Αριστερά και ειδικότερα στο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Σαμαρά εφαρμόζει άγριες πολιτικές εν ονόματι της ομαλότητας και της ασφάλειας των δανειστών, τραπεζιτών και των σχέσεων νομικών και ΧΑ, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη ΧΑ με παράλληλους ελέγχους σε Αστυνομία και ειδικές δυνάμεις για σχέσεις αξιωματικών με το ακροδεξιό κόμμα. Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 2 μάρτυρες που φέρονται να γνωρίζουν πολλά για τη δράση της ΧΑ. Έφοδο στις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σε κατάθεση έχουν κληθεί αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα πρόσωπο έχει ταυτοποιηθεί για την επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ στην Αμφιάλη και σε βάρος Αιγύπτιων Μεταναστών στην ιχθυόσκαλα τον Ιούνιο του 2012.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ, ρυθμίσεις και για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο 95,1% του ΑΕΠ, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ, προβλέπεται να ανέλθει το χρέος της Γαλλίας το 2014 - πάνω από τις προηγούμενες εκτιμήσεις αλλά και από 93,4% του 2013 - σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσίασε  η κυβέρνηση.

Έχει γίνει εξέγερση στο Σουδάν, κατά του προέδρου. Στο Χαρτούμ ακούγονται παντού πυροβολισμοί. 6 νεκρούς δίνει το Reuters, 22 το BBC, 53 ντόπιοι ακτιβιστές. Το ίντερνετ έχει κοπεί. Η εξέγερση στο Σουδάν ξέσπασε όταν η κυβέρνηση αύξησε την τιμή των καυσίμων κατά 75%,

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ που συντάραξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν έφθασε τους 328 ανθρώπους, ανακοίνωσαν  τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ισλαμιστές σεμπάμπ ανακοίνωσαν στον λογαριασμό τους στο Twitter ότι "137 όμηροι" σκοτώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Westgate στο Ναϊρόμπι.  Ο πρόεδρος της Κένυας "Ουχούρου Κενυάτα και η κυβέρνησή του πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την απώλεια της ζωής 137 ομήρων που κρατούνταν από τους μουτζαχεντίν", αναφέρει η οργάνωση, που κατηγορεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της Κένυας ότι έκαναν χρήση "χημικών αερίων" για την αντιμετώπιση της ομάδας των τζιχαντιστών στο Westgate και ότι "προκάλεσαν την κατάρρευση του κτιρίου, θάβοντας τα αποδεικτικά στοιχεία και όλους τους ομήρους κάτω από τα ερείπια".

Σε τουλάχιστον 33 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στο Ιράκ, οι 14 εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους από βομβιστικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν κατά πολλών κυβερνητικών κτιρίων κοντά στο Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία αποκηρύσσουν την «εξόριστη» αντιπολίτευση. Στη Δαμασκό ξανά οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Για έκτη ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υφαντουργεία του Μπανγκλαντές, οι οποίοι απαιτούν αύξηση των μισθών πείνας. Τις προηγούμενες ημέρες, περίπου 100 εργοστάσια είχαν κλείσει ενώ οι επιχειρήσεις ανησυχούν πως θα καθυστερήσουν την παράδοση παραγγελιών στις εταιρείες της Δύσης.

Τοπικές νεφώσεις  με Νοτιοδυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  3 – 4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου