Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δευτέρα 16-9-2013/ 07.30 π.μ….. O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλεί τα μέλη του (χρησιμοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ συν την 3ωρη στάση που κήρυξε ο Σύλλογος), σήμερα στις 8 το πρωί στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ μπροστά στα Γραφεία της ΕΛΜΕ στην Κόρινθο, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΠΟΛΗΣ και μετάβαση στην Αθήνα στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα προπύλαια. (το λεωφορείο θα φύγει στις 10.30 από τα Περιβολάκια), «Ξεκινάμε τον αγώνα. Όλοι στους δρόμους να μπλοκάρουμε τον εφιάλτη της υπεραριθμίας, της κινητικότητας, των απολύσεων και το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Δάσκαλοι- καθηγητές, ενωμένοι-νικητές»….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ         ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ καλεί τα μέλη του (χρησιμοποιώντας την  3ωρη   στάση εργασίας της ΔΟΕ συν την 3ωρη στάση που κήρυξε ο Σύλλογος), σήμερα στις 8 το πρωί στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ μπροστά στα Γραφεία της ΕΛΜΕ στην Κόρινθο,  ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΠΟΛΗΣ  και μετάβαση στην Αθήνα στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στα προπύλαια. (το λεωφορείο θα φύγει στις 10.30 από τα Περιβολάκια),   «Ξεκινάμε τον αγώνα. Όλοι στους δρόμους να μπλοκάρουμε τον εφιάλτη της υπεραριθμίας, της κινητικότητας, των απολύσεων και το ΚΛΕΙΣΙΜΟ  του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Δάσκαλοι- καθηγητές, ενωμένοι-νικητές»

Να αναστείλει τη λειτουργία του αποφάσισε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποδεχόμενο την πρόταση του Σωματείου του Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού του Ιδρύματος, όπως σημείωσε ο γραμματέας του, Βαγγέλης Φιλόπουλος. Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου αντιδρούν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ το Πανεπιστήμιο θα μείνει κλειστό  από σήμερα έως  και την Παρασκευή.  Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται και η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο ΤΕΙ αναμένεται να γίνουν από 19 έως και 27 Σεπτεμβρίου τις ώρες 9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.

Κάλεσμα προς τα μέλη τους για συμμετοχή στη συγκέντρωση σήμερα στις 9 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο όπου θα παραδοθούν σχετικά ψηφίσματα,  απεύθυναν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κορίνθου και Λουτρακίου. «ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ να σταματήσουν οι διώξεις οι εκβιασμοί και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο ταμείο.  ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛAIΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ»

Σήμερα, στις 10 π.μ., η Ένωση Αστυνομικών  του Νομού Κορινθίας, έχοντας την αρωγή και στήριξη του Δήμου Κορινθίων,  οργανώνουν διαμαρτυρία  έξω από το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών  Κορίνθου, με τη συμμετοχή των Ενώσεων  Αστυνομικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την παρουσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  (Π.Ο.Α.Σ.Υ.). Οι αστυνομικοί ζητούν, την άμεση Ενίσχυση του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών με μόνιμη Αστυνομική Δύναμη . Και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου θα παραβρεθεί στην συγκέντρωση και στέκεται  αρωγός στην προσπάθεια της Ένωσης των Αστυνομικών της Κορίνθου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με 34 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  απόψε στις  8μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1  Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η Κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος  Δήμου, έτους 2014.

Την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προκάλεσε το σημερινό επεισόδιο στον Μελιγαλά με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.«Η σημερινή ανοίκεια επίθεση στον Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της χώρας για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία», σημειώνει με γραπτή δήλωσή του ο κ. Τατούλης. «Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες, που περιφέρουν τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι»

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη στις  9 το πρωί  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους, οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου. Οι άνεργοι που επιθυμούν θα υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ αφού οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ αναμένονται εντός  της εβδομάδας. Κριτήρια για τις προσλήψεις θα είναι η διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία των ανέργων, αλλά και η οικογενειακή κατάσταση του ανέργου. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης και οι προβλεπόμενες ειδικότητες είναι : ΠΕ Πληροφορικής, Οικονομολόγοι, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, ΤΕ Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Φυσιοθεραπευτές, Λογιστές, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί ΔΕ Διοικητικοί. Βοηθοί Βρεφοκόμοι και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

Η Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «Πειραματιστές» ξεκινά το 2ο κύκλο Θεατρικής Διδασκαλίας. Διδάσκει η Ηθοποιός - Σκηνοθέτης Τερέζα Λουίζου. Θα λειτουργήσουν τα εξής εργαστήρια: Παιδικό τμήμα, Εφηβικό τμήμα, Τμήμα Ενηλίκων Α΄, Τμήμα Ενηλίκων Β΄, Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 27430-30092 κ. Γιώργο Κορδούλη
+++++++

Η κυβέρνηση θα πέσει από τη λαϊκή κινητοποίηση, θα φύγει μαζί με τα μνημόνια, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη. Εφικτός σημείωσε ο στόχος της αυτοδυναμίας, διαβεβαιώνοντας ότι, επιδίωξη είναι να στηριχτεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από ευρύτερες δυνάμεις.  Κρυφή επιθυμία του κόμματος του κ. Σαμαρά είναι μια μελλοντική συνεργασία με την ακροδεξιά σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι, η επίθεση κατά μελλών του ΚΚΕ στο Πέραμα, αναδεικνύει την πραγματική μορφή της συμμορίας της Χ.Α

Αρχίζει σήμερα εβδομάδα απεργιών σε  παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δημόσιο, με αιχμή τον χώρο της εκπαίδευσης που διαλύεται από τις μνημονιακές πολιτικές. Κοινό συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών και κλάδων του Δημοσίου Τομέα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στο ΣτΕ προσέφυγε εργαζόμενος της ΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική,  παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η κατάργηση της ΕΡΤ.

Τραμπουκισμοί της Χ.Α σε Γιαννιτσά και Μελιγαλά, Για την παρουσία Χρυζαυγητών σε εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή στο Κιλκίς, διαμαρτυρήθηκαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η  συμφωνία στη Γενεύη, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ανοίγει το δρόμο για εντατικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε ένα ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Δαμασκού δεν θα αποκλείει την ανάληψη δράσης. Χαιρετίζει η Δαμασκός τη «νίκη» της συμφωνίας για τα χημικά που «αποτρέπει τον πόλεμο», απορρίπτει ο Ομπάμα τη θέση της Ρωσίας πως οι αντικαθεστωτικοί έριξαν τα χημικά.

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι  στην δυτική Πολιτεία του Κολοράντο, εξαιτίας των πλημμυρών οι οποίες προκάλεσαν ήδη  τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 500 ανθρώπων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν στην πολιτεία.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε μία σειρά από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε κυρίως σιιτικές περιοχές του κεντρικού και νότιου Ιράκ. Η σοβαρότερη επίθεση σημειώθηκε στη Βασόρα, που βρίσκεται περίπου 550 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, όπου εξερράγησαν δύο βόμβες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα άνθρωποι και να τραυματιστούν 15.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε για ένα άλμα στο άγνωστο, σε περίπτωση νίκης του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, που θα γίνει το 2014

Αρχίζει σήμερα η επιχείρηση ανέλκυσης του Costa Concordia, μετά από 1,5 χρόνο

Νεφώσεις, τοπικές βροχές με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  5 – 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου