Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τετάρτη 25-9-2013/ 07.30 π.μ….. Απόψε στις 7μιση το βράδυ στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου η ΕΛΜΕ διοργανώνει εκδήλωση « Το Νέο Σχολείο : απάντηση στα σημερινά προβλήματα ή ένα ακόμη βήμα διάλυσης του Κρατικού Εκπαιδευτικού Συστήματος ;» και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει " Εμείς οι εκπαιδευτικοί ξεκινήσαμε έναν αγώνα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και καταστρέφουν τις ζωές, τις δικές μας και των παιδιών μας." "Η εκδήλωση αποφασίστηκε στα πλαίσια της πρώτης συνάντησης σωματείων, ενώσεων και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης μας που έγινε την Τετάρτη 18/9/2013 με στόχο την αναζήτηση κοινών μορφών δράσης και αλληλεγγύης στη πόλη του Ξυλοκάστρου. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά … Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα μόνο του σε αυτή την τραγωδία."……


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Απόψε στις 7μιση το βράδυ  στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου η ΕΛΜΕ διοργανώνει εκδήλωση  « Το Νέο Σχολείο : απάντηση στα σημερινά προβλήματα ή ένα ακόμη βήμα διάλυσης του Κρατικού Εκπαιδευτικού Συστήματος ;»  και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει " Εμείς οι εκπαιδευτικοί ξεκινήσαμε έναν αγώνα ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο και καταστρέφουν τις ζωές, τις δικές μας και των παιδιών μας." "Η εκδήλωση αποφασίστηκε στα πλαίσια της πρώτης συνάντησης σωματείων, ενώσεων και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης μας που έγινε την Τετάρτη 18/9/2013 με στόχο την αναζήτηση κοινών μορφών δράσης και αλληλεγγύης στη πόλη του Ξυλοκάστρου. Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά … Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα μόνο του σε αυτή την τραγωδία."

Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ θα μπορούν να υποβάλλουν, από αύριο μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, 10.000 άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν για κοινωφελή εργασία σε δήμους και περιφέρειες με συμβάσεις 5 μηνών. Οι 8.826 θέσεις θα καλυφθούν σε δήμους και άλλες 1.174 σε περιφέρειες από ανέργους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης  Πέραν της διάρκειας της ανεργίας, κριτήριο επιλογής είναι το εισόδημα του 2013 που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ (ατομικό-οικογενειακό), ενώ θα μοριοδοτηθούν περισσότερο όσοι έχουν ανήλικο παιδί, άνεργη σύζυγο και είναι σε ηλικίες μεταξύ 30 έως 54 ετών. 

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013, που διοργανώνει το επιμελητήριο Κορινθίας. Η έκθεση  πραγματοποιείται από το 2008 στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 7500 τ.μ,  αναμένεται να είναι, μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά,  είναι ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την Κόρινθο που τοποθετεί σε πρώτο πλάνο.  Ώρες Λειτουργίας. Καθημερινά 5μιση το απόγευμα με 10 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί με 10 το βράδυ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της επαναστάσεως το 1821, ο δήμος Τρίπολης διεκδικεί η πόλη να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ο δήμος έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την οργάνωση ομάδας έργου και αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η συγκρότηση των επιτροπών που θα ετοιμάσουν την πρόταση διεκδίκησης, την οποία θα υποβάλει ως τον Οκτώβριο του 2015. Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, σημείωσε πως έχει γίνει προεργασία και ο δήμος έχει έρθει σε επαφή και συνεργάζεται με σημαντικά στελέχη τα οποία είχαν δουλέψει για την υποψηφιότητα που είχαν υποβάλει ως πολιτιστικές πρωτεύουσες στο παρελθόν τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα μίλησε για τα σημαντικά οφέλη που θα έχει η πόλη και ευρύτερα η περιοχή.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ", προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Πράσινου Ταμείου (ΥΠΕΚΑ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στις 8 Οκτωβρίου

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο  στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το αναβληθέν Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων
+++++++


Μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή πορεία της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Δεύτερη μέρα της ΑΔΕΔΥ σήμερα, απεργούν Δάσκαλοι και εφοριακοί. Προεδρικό διάταγμα για παράταση του σχολικού έτους, όπου γίνονται καταλήψεις, προωθεί το υπουργείο παιδείας.    

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια με συμμετοχή φορέων, σωματείων εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές τους. σήμερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Κλειστοί από τις 11:30 οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός». Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων της χώρας, για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπάλληλων του Ιδρύματος, με την άμεση κατάθεση αίτησης ακυρώσεως, αναστολής εκτέλεσης, καθώς και κάθε άλλου προσφερόμενου και αναγκαίου ένδικου μέσου κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, αποφάσισε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στο 4% φέτος η ύφεση έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 4.2%, συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ

Τάγματα εφόδου και Νεοναζιστικές οργανώσεις στη  χώρα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπουλια.

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για την έξαρση της Νεοναζιστικής βίας και τους τρόπους αντίδρασης του Κοινοβουλίου, ζητά ο Αλέξης Τσιπρας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Έφοδοι της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στα Αστυνομικά Τμήματα Νίκαιας, Ρέντη και Καμινίων, μετά από καταγγελίες για σχέσεις αστυνομικών και κάλυψη της εγκληματικής δραστηριότητας της Χ.Α. Συμπληρωματικό φάκελο για αξιόποινες πράξεις μελλών της οργάνωσης απέστειλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Νίκος Δένδιας.

Στην ταυτοποίηση πέντε προσώπων που συνομίλησαν με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προχώρησε η αστυνομία

Σύλληψη αστυνομικού πρώην φρουρού του Κώστα Μπαρμπαρούση, έρευνα στα γραφεία της ΧΑ στο Αγρίνιο

Κλήσεις για να απολογηθούν στην Ασφάλεια, δεχτήκαν 27 άτομα από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, για γεγονότα που έλαβαν χώρα  την περίοδο μεταξύ των αρχών Μαΐου και της 25ης Αυγούστου

Δεν πρόκειται να αλλάξει πλεύση στη γραμμή της η νέα Γερμανική κυβέρνηση, ανεξαρτήτως κυβερνητικού εταίρου, υποστηρίζει με συνέντευξη του ο Βολφγκαν Σόϊμπλε.

Σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο το Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν σημειώθηκε χθες το απόγευμα. Τοπικός αξιωματούχος κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 θύματα. Ο σεισμός  έγινε αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή, μέχρι και το Νέο Δελχί της Ινδίας, αλλά και το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Λίγο αργότερα σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, ενώ τουλάχιστον το 30% των σπιτιών καταστράφηκε από τον ισχυρό σεισμό.

Ξεκάθαρο μήνυμα του Συμβουλίου Ασφαλείας προς τον Ασαντ ζήτησε ο Ομπάμα, ομιλία στην έδρα του ΟΗΕ

Αίθριος  καιρός  με Δυτικούς, Βόρειους ανέμους  2 – 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου