Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτη 24-9-2013/ 07.30 π.μ….. Κατάληψη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιούν από χθες το πρωί οι μαθητές, συμπαρατασσόμενοι με τα αιτήματα των καθηγητών τους…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Κατάληψη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιούν από χθες το πρωί οι μαθητές, συμπαρατασσόμενοι με τα αιτήματα των καθηγητών τους

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς  η οποία κοινοπιείται και στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Βασίλης Νανόπουλος αντιδρά στον επιχειρούμενο από το υπουργείο, διαγωνισμό που αφορά το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών Κορίνθου, για σίτιση-φύλαξη-καθαριότητα, οι όροι του οποίου αποκλείουν τη συμμετοχή κάθε τοπικής επιχείρησης και αναφέρει μεταξύ άλλων “... πρέπει να   προτιμώνται οι Κορινθιακές επιχειρήσεις η τουλάχιστον να αντιμετωπίζονται με ίσιους όρους σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις της χώρας"

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Μουσείων,  αποφάσισε να απονείμει την πρώτη της  νέα διάκριση «Life time Achievement Award» στην πρόεδρο και ιδρύτρια του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος, Ιωάννα Παπαντωνίου. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το βραβείο - που αποτελεί τιμή όχι μόνον για το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα αλλά για την Ελλάδα,  και ιδιαιτέρως την πόλη του Ναυπλίου -, απενεμήθη στην κα Παπαντωνίου, σε αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της στον κόσμο των κοστουμιών και των λαογραφικών Μουσείων.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ, ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ", προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015" του Πράσινου Ταμείου (ΥΠΕΚΑ). Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στις 8 Οκτωβρίου

Ανοίγει τις πύλες της αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013, που διοργανώνει το επιμελητήριο Κορινθίας. Η έκθεση  πραγματοποιείται από το 2008 στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 7500 τ.μ,  αναμένεται να είναι, μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά,  είναι ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την Κόρινθο που τοποθετεί σε πρώτο πλάνο. 

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους, οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου. Οι άνεργοι που επιθυμούν θα υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης
+++++++


Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις πολιτικές που «καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδηγούν στην απόλυση και την ανεργία τους εργαζόμενους». Τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν σήμερα κοινό συλλαλητήριο στις 10 και μισή το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αύριο τα συνδικάτα οργανώνουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.

Τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ)

Σε αναστολή κάθε ακαδημαϊκής τους λειτουργίας προχωρούν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, μετά από σχετικές αποφάσεις των συγκλήτων τους.

Την αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, αρχής γεννωμένης από το 2014, προανήγγειλε  ο υπουργός υγείας. Μετά τις σχετικές εντολές που πήρε από την τρόικα

Σε ραγδαίες ανακατατάξεις στην Αστυνομία προχωρά η κυβέρνηση, μετά την εντολή για έρευνα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο Σώμα έχει παρεισφρήσει η Χ.Α. Αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες, ο προϊστάμενος του κλάδου Ασφάλειας, όλοι οι επικεφαλείς, των ΕΚΑΜ, της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος,  του τμήματος όπλων και εκρηκτικών, ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ στο Κερατσίνι, ο διοικητής της ΔΕΛΤΑ και ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Νίκαιας. Εντωμεταξύ παραιτήθηκαν οι Επικεφαλείς των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Στερεάς  και Νότιας Ελλάδας, επικαλούμενοι προσωπικούς λόγους. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν επίσης 3 τοπικοί αξιωματικοί στη Χαλκίδα, καθώς οι αρχές δεν συνέλαβαν Χρυσαβγίτες που κράδαιναν ρόπαλα και άλλα όπλα, λίγα μέτρα από το τοπικό Αστυνομικό τμήμα.

Να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, ώστε η πολιτεία να αντιμετωπίσει αποφασιστικά και συντεταγμένα την εγκληματική δράση των Νεοναζί, ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Εγρήγορση για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου της Χ.Α, ζήτησε ο Φώτης Κουβέλης.

Να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα επιθυμεί το Μαξίμου, προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για σύγκληση των πολιτικών αρχηγών.

Διμερή θέματα και Κυπριακό συζήτησαν Βενιζέλος-Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης  του ΟΗΕ

Δέκα ύποπτοι κρατούνται και ανακρίνονται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, όπου 62 πολίτες έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 175 έχουν τραυματιστεί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Κένυας. Το υπουργείο επιβεβαίωσε εξάλλου τον θάνατο τριών εκ των 10 ως 18 επιτιθέμενων που κρατούν ομήρους από το Σάββατο στο εμπορικό αυτό κέντρο στο οποίο τα Σαββατοκύριακα συχνάζουν πολλοί ξένοι.

«Λουκέτο» σε όλες τις δραστηριότητες των Αδελφών Μουσουλμάνων, με απόφαση της αιγυπτιακής δικαιοσύνης

Ο αριθμός των ανθρώπων που απειλούνται από την πείνα ενδέχεται να αυξηθεί κατά 10-20% έως τα μέσα του αιώνα εξαιτίας της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας, προειδοποιεί η Oxfam παραμονές της δημοσιοποίησης της σημαντικής επταετούς αξιολόγησης της Διεθνούς Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στη Στοκχόλμη

Πάνω από 168 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται διεθνώς εν έτει 2013. Οι αριθμοί της ντροπής

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ θα συναντήσει αυτήν την εβδομάδα στην Νέα Υόρκη τους ομολόγους του των έξι μεγάλων δυνάμεων, οι οποίοι διαπραγματεύονται με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

Αίθριος  καιρός  με Βορειοδυτικούς, Βόρειους ανέμους  2 – 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου