Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δευτέρα 23-9-2013/ 07.30 π.μ….. Σήμερα δικάζονται στο Κιάτο μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, Βασίλης Παπαδόπουλος και η Μαρία Λεκάκου, μέλος της Συντονιστικής. Επίσης δικάζονται και απλοί πολίτες για την αντίστασή τους στη πληρωμή διοδίων στην υποτιθέμενη εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. Καλούνται τα μέλη του μετώπου και όλοι οι πολίτες του Κιάτου σήμερα στις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια της πόλης να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές που δικάζονται με κατασκευασμένες κατηγορίες…….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Σήμερα  δικάζονται στο Κιάτο μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος, Βασίλης Παπαδόπουλος και η Μαρία Λεκάκου, μέλος της Συντονιστικής. Επίσης δικάζονται και απλοί πολίτες για την αντίστασή τους στη πληρωμή διοδίων στην υποτιθέμενη εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών. Καλούνται τα μέλη του μετώπου και όλοι οι πολίτες του Κιάτου σήμερα στις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια της πόλης  να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές που δικάζονται με κατασκευασμένες κατηγορίες

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, προχωράει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, διαχωρίζοντας κατά το ήμισυ τη θέση της από την ΑΔΕΔΥ (εξήγγειλε 48ωρη για αύριο  και την Τετάρτη). Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να μετακινήσει την 48ωρη τη Δευτέρα (λόγω της ένταξης σε διαθεσιμότητα 3.000 δημοτικών αστυνομικών) και την Τρίτη, ωστόσο η πρόταση του απορρίφθηκε. Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν αποσαφηνίζει αν θα συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και την Τετάρτη. Αν γίνει αυτό τότε οι δήμοι θα παραμείνουν κλειστοί και την Τετάρτη. Παράλληλα σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη διάρκεια της πορείας θα ενσωματωθούν στο μπλοκ και οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.), το Ι.Κ.Α. (Π.Ο.Σ.Ε.-Ι.Κ.Α.) και των καθηγητών (Ο.Λ.Μ.Ε.), που πραγματοποιούν και αυτοί την ίδια ώρα ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των δικών τους κινητοποιήσεων.

Το Δ.Σ του Ε.Σ.Κορίνθου προσκαλεί όλα τα μέλη του στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα στις  2:30 το μεσημέρι  στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου (Πανεπιστήμιο), προκειμένου να συζητηθούν: Απόφαση για τον προσδιορισμό του αριθμού των Κυριακών που θα λειτουργούν τα καταστήματα στην Κόρινθο, καθώς και Ανακοινώσεις –Προτάσεις

Ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθία 2013, που διοργανώνει το επιμελητήριο Κορινθίας. Η έκθεση  πραγματοποιείται από το 2008 στο πρώην εργοστάσιο της Σωληνουργίας Κορίνθου το οποίο διαθέτει ένα στεγασμένο χώρο 7500 τ.μ,  αναμένεται να είναι, μεγαλύτερη και καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά,  είναι ένα σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την Κόρινθο που τοποθετεί σε πρώτο πλάνο. 

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Τετάρτη  στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων

Ο Δήμος Σικυωνίων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς των δημοτών, καλεί όσους ενδιαφέρονται, ηλικίας 18-55 ετών, να ενταχθούν στην Ομάδα εθελοντών που θα στελεχώσει το «Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Στυμφαλίας», να προσέλθουν στο Δημαρχείο Κιάτου για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι, αφού παρακολουθήσουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιάτου, θα αποκτήσουν την ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη. Πληροφορίες, τηλ. 27423 60117 (κα Γκαβάγια).

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους, οι προσλήψεις θα αρχίσουν από τις 22 Οκτωβρίου. Οι άνεργοι που επιθυμούν θα υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr ή στα ΚΕΠ. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης και οι προβλεπόμενες ειδικότητες είναι : ΠΕ Πληροφορικής, Οικονομολόγοι, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνιολόγοι, Ψυχολόγοι, ΤΕ Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Φυσιοθεραπευτές, Λογιστές, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, ΔΕ Διοικητικοί. Βοηθοί Βρεφοκόμοι και ΥΕ Γενικών Καθηκόντων
+++++++

48ωρη απεργία από σήμερα της ΠΟΕ – ΟΤΑ, των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και της ΟΛΜΕ, 3ωρη στάση εργασίας  των Δασκάλων από τις 12 το μεσημέρι. 48ωρο απεργιακό λουκέτο από σήμερα στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 

Νέα 48ωρη απεργία προκηρύσσει για αύριο και την Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Πανεργατικό συλλαλητήριο αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 το πρωί. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Την ανάγκη δημιουργίας μετώπου απέναντι στη δράση των νεοναζί θα τονίσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης οι οποίοι θα επισκεφθούν σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο αναμένεται να καταθέσουν αίτημα να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Στηρίζει υπό προϋποθέσεις ο Πάνος Καμμένος μία σύσκεψη αρχηγών για τη ΧΑ. «Να επαναλειτουργήσει ο κοινοβουλευτισμός»

Προκαταρκτική εξέταση για τη δράση της Χρυσής Αυγής διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί άμεσα εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση. Η έρευνα ανατέθηκε σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση.

Εντολή για τη διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες, μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού, και τον καταλογισμό ευθυνών, αν υπάρχουν, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Νικητές με 41.5%  οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελλα Μέρκελ στις Γερμανικές εκλογές, δεν διαθέτουν αυτοδυναμία, δεν μπαίνουν στη Βουλή οι Φιλελεύθεροι, 3ο κόμμα η Αριστερά, στραμμένα τώρα τα βλέμματα στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Μια διπλή επίθεση καμικάζι που πραγματοποιήθηκε  μπροστά από την εκκλησία των Αγίων Πάντων της Πεσαουάρ,  του βορειοδυτικού Πακιστάν, την ώρα που οι πιστοί έβγαιναν από τη λειτουργία της Κυριακής, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους και είναι η πιο αιματηρή επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί  εναντίον της χριστιανικής μειονότητας. Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό περισσότερων από 130 ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ομήρων που κρατούνται από ένοπλους ισλαμιστές σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυας, το οποίο είναι περικυκλωμένο από τις δυνάμεις ασφαλείας. Στους 59 οι νεκροί, ξεπερνούν τους 200 οι τραυματίες, ενώ συνεχίζουν να ακούγονται πυροβολισμοί. Η επίθεση αποδίδεται στην οργάνωση Σεμπάμπ, σε αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Κένυας στη Σομαλία. Πληροφορίες για συμμετοχή του Ισραήλ στην επιχείρηση κατά των ενόπλων.

Υπέρ της διατήρησης της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ψήφισαν με μεγάλη διαφορά οι Ελβετοί στο δημοψήφισμα της Κυριακής. «Ναι» από το 73%

Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ, αγγίζει ιστορικά χαμηλά για τη Γαλλία

Αίθριος  καιρός  με Βόρειους, Νότιους  ανέμους  2 – 4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου