Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Παρασκευή 30-8-2013/ 07.30 π.μ….. Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, το τριήμερο «5ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας», στα Τρίκαλα Κορίνθιας και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Διοργανώνεται στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα από φίλους του, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και με Είσοδο και Κάμπινγκ Ελεύθερα. Για το καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκτός από τις τρομερές μουσικές, επισκέψεις στο βουνό, ποδηλατάδα και πολλά άλλα, επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ. http://www.ziriafestival.gr …..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, το τριήμερο  «5ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας», στα Τρίκαλα Κορίνθιας και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο. Διοργανώνεται στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα από φίλους του, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  και με Είσοδο και Κάμπινγκ Ελεύθερα. Για το καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκτός από τις τρομερές μουσικές, επισκέψεις στο βουνό, ποδηλατάδα και πολλά άλλα, επισκεφτείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ.  http://www.ziriafestival.gr

Εντολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες απεμπλοκής του αναπτυξιακού έργου του Αναβάλου, που αφορά στην άρδευση του αργολικού πεδίου, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να αντιμετωπιστούν συντονισμένα τα προβλήματα, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», υλοποιούν πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε γυναίκες, από 40 έως και 69 ετών», με στόχο την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για τις γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 09:00 π.μ. Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με ναυλωμένα πούλμαν από το Δήμο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν θέση  στα τηλέφωνα: 2743 3 60101 κα Κατερίνα Ρωμηού και 6970 521705 κα Χαρά Μελισσαροπούλου
+++++++

Η αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ συζητήθηκε  στην σύσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, καθώς το τρέχον πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί ως και το 2016, δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Υπάρχει ελπίδα, θα πετύχουμε, ο λογαριασμός βγαίνει, καλύψαμε τα 2/3 της διαδρομής, δήλωσε για 4η φορά μέσα σε ένα χρόνο ο Γιάννης Στουρνάρας. Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι σορτάρει στην αποτυχία της χώρας.

Μετά από 10 μήνες και σειρά μέτρων μέσα από πολυνομοσχέδια για τις δώσεις του μνημονίου, που επέτειναν την κοινωνική καταστροφή, ο κ. Στουρνάρας σαν το συμπαθεστατο Χαμστεράκι στη ρόδα, βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο, σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πτώση σημειώνουν οι περισσότερες σχολές με εξαίρεση τις Αστυνομικές και Στρατιωτικές.

Σε συμφωνία για την από κοινού διεκδίκηση και ανάπτυξη του κοιτάσματος πετρελαίου στο Κατάκολο κατέληξαν οι εταιρείες Energean Oil & Gas και η εταιρεία Grekoil.

Με ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την παραχώρηση της διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων

Σύσκεψη με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Οι εκπρόσωποι των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας συνεδρίασαν εκ νέου για το θέμα της Συρίας, χωρίς ωστόσο να επιτύχουν κάποια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες τους. Η συνάντηση αυτή, που διήρκησε μόλις 45 λεπτά, έγινε κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας. Κανείς από τους πρεσβευτές των πέντε χωρών --Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Κίνα-- δεν έκανε δηλώσεις μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Το βρετανικό Κοινοβούλιο καταψήφισε μία πιθανή στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, με διαφορά 13 ψήφων. Καταψηφίστηκε η πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, για επίθεση στη Συρία στο βρετανικό Κοινοβούλιο με 285-272. Ο Κάμερον επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να επικαλεστεί το βασιλικό προνόμιο και να πάει αντίθετα στη βούληση του κοινοβουλίου. «Σας διαβεβαιώνω για αυτό», είπε. «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου», πρόσθεσε

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα λάβει μια απόφαση σχετικά με την πορεία δράσης των ΗΠΑ στις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων στη Συρία βασιζόμενος στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις της με τη Βρετανία παρά το γεγονός ότι το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε κατά μιας ανάμειξης του Ηνωμένου Βασιλείου στις ενδεχόμενες επιθέσεις, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε το θέμα της Συρίας,

Με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν και την υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Έμμα Μπονίνο συζήτησε για το θέμα της Συρίας ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Απέκλεισε τη συμμετοχή του Καναδά σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Συρίας ο πρωθυπουργός της χώρας Στίβεν Χάρπερ.

Οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μετακίνησαν πολλούς πυραύλους Scud και δεκάδες εκτοξευτήρες από μια βάση στα βόρεια της Δαμασκού, πιθανότατα για να τους προστατεύσουν από ένα ενδεχόμενο πλήγμα από τη Δύση, ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης.
Τη Ναυτική της παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ενισχύει η Ρωσία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. Την ίδια ώρα 6 καταδιωκτικά της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν σταλεί στην Κύπρο, ως προληπτικό μέτρο για την προστασία των Βρετανικών συμφερόντων.

Απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα επέτρεπε στο κράτος να απολύει δημοσίους υπαλλήλους, έπειτα από μία περίοδο εργασιακής εφεδρείας. Πρόκειται για ένα νέο πλήγμα στα σχέδια της πορτογαλικής κυβέρνησης που προωθεί μια πολιτική λιτότητας, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του  και ανατράπηκε 150 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο κενυατικός Ερυθρός Σταυρός από την πλευρά του κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του για 41 νεκρούς και 37 τραυματίες που φέρουν πολλαπλά τραύματα, διευκρινίζοντας ότι το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 02.30' τοπική ώρα.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο βόρειο Ιράκ. Η επίθεση αυτή είχε ως στόχο την κεντρική λαχαναγορά της Σαμάρα, μιας πόλης που κατοικείται κυρίως από σουνίτες και απέχει 110 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Αίθριος καιρός με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς  ανέμους  1 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου