Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δευτέρα 26-8-2013/ 07.30 π.μ….. Kοινή δήλωση-ανοιχτή επιστολή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, απεύθυναν, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ Ζαχαρίας, Κοδέλας και Πετράκος, όπου μεταξύ άλλων ρωτούν. Κύριοι υπουργοί δεν σας είχαν δημιουργηθεί ερωτήματα όταν πανηγυρίζατε, για την υπεργολαβική σχέση, ιδιαίτερα κατά το έτος 2012, της τεχνικής εταιρείας ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη; Δεν γνωρίζετε ότι στο ΔΣ της ΚΑΣΤΑΤ είναι αντιπρόεδρος η κ. Χρισταλένη Τατούλη του Πέτρου και Πρόεδρος ο κ. Βασίλειος Τατούλης; Δεν γνωρίζετε ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο Άστρους-Τρίπολης (ολοκλήρωση εργασιών στο οδικό τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ) μετά από διαγωνισμό έναντι αστείας έκπτωσης 5,5%, όταν οι μέσες εκπτώσεις, σε τέτοια μεγάλα έργα, είναι πάνω από 30%; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα ότι η ΤΕΡΝΑ, ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Απαντώντας ο κ. Πέτρος Τατουλης έκανε λόγο για λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α, πλην όμως, για την ταμπακιέρα, ούτε κουβέντα….


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Kοινή δήλωση-ανοιχτή επιστολή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Εσωτερικών  και Περιβάλλοντος, απεύθυναν, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ  Ζαχαρίας, Κοδέλας και Πετράκος, όπου μεταξύ άλλων ρωτούν. Κύριοι υπουργοί δεν σας είχαν δημιουργηθεί ερωτήματα όταν πανηγυρίζατε, για την υπεργολαβική σχέση, ιδιαίτερα κατά το έτος 2012, της τεχνικής εταιρείας ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ και της κατασκευαστικής εταιρείας ΚΑΣΤΑΤ συμφερόντων της οικογένειας Τατούλη; Δεν  γνωρίζετε ότι  στο  ΔΣ της  ΚΑΣΤΑΤ  είναι  αντιπρόεδρος  η κ.  Χρισταλένη  Τατούλη  του  Πέτρου  και    Πρόεδρος  ο  κ. Βασίλειος  Τατούλης; Δεν γνωρίζετε ότι η εταιρεία ΗΛΙΟΧΩΡΑ του ομίλου ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το έργο Άστρους-Τρίπολης (ολοκλήρωση εργασιών στο οδικό τμήμα Κουμπίλα-Λουλούδι προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ) μετά από διαγωνισμό έναντι αστείας έκπτωσης 5,5%, όταν οι μέσες εκπτώσεις, σε τέτοια μεγάλα έργα,  είναι πάνω από 30%; Δεν σας δημιουργούνται ερωτήματα ότι η ΤΕΡΝΑ, ένα χρόνο αργότερα, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για τα απορρίμματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Απαντώντας ο κ.  Πέτρος Τατουλης έκανε λόγο για λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α, πλην όμως,  για την ταμπακιέρα, ούτε κουβέντα.

O «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, ΜΕΡΙΜΝΑ», του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων,  θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 4 άτομα, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να υποβάλλουν αίτηση με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά, στα γραφεία της ΜΕΡΙΜΝΑΣ,  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27440- 62000, κα. Ρήγα Γεωργία).

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι», υλοποιούν πρόγραμμα Δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας σε γυναίκες, από 40 έως και 69 ετών», με στόχο την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Για τις γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 09:00 π.μ. Η μετακίνηση θα γίνει δωρεάν με ναυλωμένα πούλμαν από το Δήμο στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν θέση  στα τηλέφωνα: 2743 3 60101 κα Κατερίνα Ρωμηού και 6970 521705 κα Χαρά Μελισσαροπούλου

Με 26 θέματα στην ημερησία διάταξη, σήμερα στις 4 το απόγευμα, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», η 12η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
+++++++

Συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το λεγόμενο κυβερνητικό συμβούλιο Μεταρρύθμισης που θα δώσει το «πράσινο φως» για την υπαγωγή άλλων 8.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας που θα έχει καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής την 16η Σεπτέμβρη.

Να θέσει οριστικό τέρμα στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του Ελληνικού χρέους, επιχειρεί η Άγγελλα Μέρκελ σε δηλώσεις της στο Γερμανικό περιοδικό Φόκους. Η Καγκελάριος επισήμανε ότι ενδεχόμενη μείωση του  χρέους της Ελλάδας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη και να πλήξει τις  επενδύσεις στην περιοχή. Την ίδια ώρα ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχεται ότι απαιτείται νέο δανειακό πακέτο, προσδιορίζοντας το ύψος στα 10 δισεκ.

Να ρίξει στάχτη στα μάτια για την εκτόξευση του δημόσιου  χρέους στα 321 δίσεκ.  επιχειρεί το υπουργείο οικονομικών, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι, η αύξηση θα ισοσταθμιστεί με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σύμφωνα με το υπουργείο η αύξηση του χρέους είναι φαινομενική και παροδική και προκύπτει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις ως αδικαιολόγητες εξάρσεις λαϊκισμού.

Ζάλη στο Μαξίμου, διοχετεύει πληροφορίες για αντίσταση στην τρόικα και επενδύει στην νέα  επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, μετά τις Γερμανικές εκλογές.

Άφωνοι και αποσβολωμένοι, τόσο ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός , όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, παρακολουθούν το χρέος να εκτινάσσεται, αναμένοντας το νέο μνημόνιο που θα γραφτεί όπως και τα προηγούμενα από τους πιστωτές στο Βερολίνο, τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτει πως η κυβέρνηση στερείται Δημοκρατικής νομιμοποίησης και δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και νέα μέτρα.

Δεν περνούν από τη Βουλή νέα μέτρα, δηλώνει ο  εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Έγκλημα οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη

Δεκτή έκανε το ΣτΕ αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ για αποζημίωση από το Δημόσιο, λόγω ηθικής βλάβης

Η Συρία αποφάσισε να επιτρέψει την πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στην περιοχή όπου σημειώθηκε η καταγγελλόμενη από την αντιπολίτευση επίθεση με χημικά όπλα. Σήμερα ξεκινά η αποστολή του ΟΗΕ την επιτόπια έρευνα. Καθώς όμως μπαίνουν στο τραπέζι σχέδια στρατιωτικής δράσης με αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, η Ρωσία δείχνει» το Ιράκ και προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος, λέγοντας ότι μονομερής δράση θα είχε καταστροφικές συνέπειες στη Μέση Ανατολή. Το ίδιο το καθεστώς Άσαντ προειδοποιεί με γενικευμένη ανάφλεξη σε περίπτωση επέμβασης, ενώ το Ιράν απειλεί τον Λευκό Οίκο με αντίποινα. Κινητικότητα σε επίπεδο κορυφής μεταξύ ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας, καθώς η Δύση έχει πλέον ελάχιστες έως καθόλου αμφιβολίες ότι η ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων.

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, στο Ιράκ σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πυροβολισμούς, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Για τις 14 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ, για τους θανάτους διαδηλωτών

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίσθηκαν  σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον λεωφορείου το οποίο μετέφερε μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας της Υεμένης στη βάση τους στην πρωτεύουσα Σαναά.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα φορτηγό τρένο, το οποίο όπως φέρεται μετέφερε παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ, εκτροχιάστηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή νότια του Μεξικού. Όπως αναφέρει το Reuters, τα ασθενοφόρα δεν ήταν σε θέση να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος, εξαιτίας του δύσβατου εδάφους.

Αίθριος καιρός με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς  ανέμους  3 - 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου