Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Παρασκευή 26-8-2011 / 07.30 π.μ…… Δεύτερη μέρα σήμερα ο κίνδυνος Δασικών Πυρκαγιών και στο Νομό Κορινθίας θα είναι πολύ υψηλός. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες και ειδικά όσοι ασχολούνται με αγροτικές, κτηνοτροφικές ή μελισσοκομικές εργασίες, καθώς όσοι βρίσκονται σε τουριστικές εγκαταστάσεις, οργανωμένους χώρους υπαίθριας κατασκήνωσης και οι ελεύθεροι κατασκηνωτές που βρίσκονται εντός, ή συνορεύουν με δασικές εκτάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια. Κατόπιν απόφασης που ελήφθη από την έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σε Δασικές περιοχές του Νομού μας……




O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.


Δεύτερη μέρα σήμερα ο κίνδυνος Δασικών Πυρκαγιών και στο Νομό Κορινθίας  θα είναι πολύ υψηλός. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες και ειδικά όσοι ασχολούνται με αγροτικές, κτηνοτροφικές ή μελισσοκομικές εργασίες, καθώς όσοι βρίσκονται σε τουριστικές εγκαταστάσεις, οργανωμένους χώρους υπαίθριας κατασκήνωσης και οι ελεύθεροι κατασκηνωτές που βρίσκονται εντός, ή συνορεύουν με δασικές εκτάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια. Κατόπιν απόφασης που ελήφθη από την έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σε Δασικές περιοχές του Νομού μας

Σήμερα και αύριο από τις 7 το απόγευμα και όσο πάει…  το καθιερωμένο πλέον «3ο ZIRIA Music Festival Νίκος Δόικας» στο Αθλητικό Κέντρο, στα Τρίκαλα Κορινθίας, Θα παρελάσουν πολλές Μουσικές Μπάντες το διήμερο. Δυνατότητα Κατασκήνωσης στο χώρο, όπου και αυτή τη χρονιά η οργάνωση προβλέπεται άψογη και το κέφι στο ΖΕΝΙΘ. Πληροφορίες και πρόγραμμα στο http://www.ziriafestival.gr/

Αύριο στις 9 το βραδυ στο Θέατρο «Βασίλης Γεωργιάδης» Μουσική βραδιά με τίτλο «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» από τη χορωδία Ξυλοκάστρου “Φιλαρμονία” & ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντρέα Χασάπη. Είσοδος : 10€, ελεύθερη είσοδος για παιδιά μέχρι 12 ετών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συκιά Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011», στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, έως  την Κυριακή, η Ομαδική Παιδική Έκθεση.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ, ταξιδεύει στην  ΚΟΡΙΝΘΟ και σήμερα 2η μέρα στις 9μιση το Βράδυ, στο Κέντρο Νέων Κορίνθιας,  πληροφορίες τηλ. 2741 0 29 980  Είσοδος Ελεύθερη.

Επιστολη προς τον πρωθυπουργό, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει. «αναφερόμαστε στο μέτρο που πρόκειται προσεχώς να εφαρμοσθεί σύμφωνα με το οποίο οι Δ.Ο.Υ. θα δίνουν προθεσμία 15 ημερών σε περίπου 900.000 φορολογούμενους, για χρέη ακόμα και από 500 ευρώ» «Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης  αυτοί που χρωστούν πολλές χιλιάδες ευρώ με τους καθημερινούς βιοπαλαιστές που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση.»
++++++++++++++

Φωτιά ξέσπασε τα Ξημερώματα στη Θέση Μαύρη Ώρα πάνω από τη Χασιά στην Πάρνηθα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγία που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Άνω Γλυφάδα και λόγο των ισχυρών ανέμων το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι το Πανόραμα Βούλας στην κορυφογραμμή του Υμηττού. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις  για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Κατασβήστηκαν εν τη γενέσει τους φλόγες που ξεπήδησαν στον Υμηττό στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.

 Σε εξέλιξη μεγάλες πυρκαγιές στον Έβρο, τη Ζάκυνθο, τα Γιάννενα, την Αμφιλοχία, το Μεσολόγγι και Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας,

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε ο Δήμος Μεσολογγίου, λόγο της  καταστροφικής πυρκαγιάς, υπό μερικό έλεγχο τεθήκαν στην περιοχή Κόρτη Βόνιτσας  και στην Κρήνη Αχαΐας

Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός  πολιτικής προστασίας  και σήμερα αναμένονται 4 αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης  από την Ισπανία και τη Γαλλία.

Με αιχμές κατά της διακυβέρνησης Παπανδρέου, παραιτήθηκε ο Χάρης Παμπούκης για το θέμα της επανασύστασης του ΥΕΝ

Τη διαβεβαίωση ότι ο νόμος  για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εφαρμοστεί,  έδωσε η υπουργός παιδείας, η κα Διαμαντοπούλου είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για  την εφαρμογή του νόμου και θα ανακοινώσει το οικονομικό πακέτο για την ενίσχυση των Πανεπιστημίων.

Διχογνωμία ακαδημαϊκών για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μετά την ψήφιση του νόμου

Την ανάγκη ώθησης της ανάπτυξης για να ανακάμψει η Ελληνική οικονομία, επισήμανε ο Γερμανός υπουργός οικονομίας  στην συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Καντάφι από τους αντικαθεστωτικούς. Μάχες στην Τρίπολη

Βίαια επεισόδια στο περιθώριο της γενικής απεργίας στη Χιλή, στους δρόμους και οι φοιτητές

Σε κατάσταση εκτατής ανάγκης κήρυξε τη Νέα Υόρκη ο Κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία για μια πιθανή έλευση του Τυφώνα Αιρίν.

Επίθεση με μπογιά κατά του Βρετανού αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, συνελήφθη νεαρός άνδρας

Επιστράφηκε το διαβατήριο στον Ντομινίκ Στρος-Καν και τυπικά ελεύθερος

Την πρόκριση στους ομίλους Γιουρώπα Λινγκ πήρε η ΑΕΚ που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Δυναμό Τιφλίδας  στην παράταση. Για την ίδια διοργάνωση Παναθηναϊκός  Μακαμπι Τέλ Αβίβ 2-1 και Καρπάτι ΠΑΟΚ 1-1.

Αίθριος καιρός με Βορειοανατολικούς ανέμους 4 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου