Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πέμπτη 25-8-2011 / 07.30 π.μ…… Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Κατασκευής ειδικού σχολείου Τ.Κ. Συκιάς, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την αποπεράτωση των εργασιών, το σχολείο θα αποτελέσει το δεύτερο δημόσιο ειδικό σχολείο του νομού και το μοναδικό ειδικό σχολείο της δυτικής Κορινθίας, για να εξασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση, των μαθητών με ιδιαιτερότητες…….




O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.live24.gr/radio/generic.jsp?sid=819
Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση του έργου «Αποπεράτωση Κατασκευής ειδικού σχολείου Τ.Κ. Συκιάς, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την αποπεράτωση των εργασιών, το σχολείο θα αποτελέσει το δεύτερο δημόσιο ειδικό σχολείο του νομού και το μοναδικό ειδικό σχολείο  της δυτικής Κορινθίας, για να εξασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα  στην εκπαίδευση, των μαθητών με ιδιαιτερότητες.

Στην Τελική Ευθεία το  καθιερωμένο πλέον «3ο ZIRIA Music Festival Νίκος Δόικας» στο Αθλητικό Κέντρο, στα Τρίκαλα Κορινθίας, αύριο και το Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα και όσο πάει… Θα παρελάσουν πολλές Μουσικές Μπάντες το διήμερο. Δυνατότητα Κατασκήνωσης στο χώρο, όπου και αυτή τη χρονιά η οργάνωση προβλέπεται άψογη και το κέφι στο ΖΕΝΙΘ. Πληροφορίες και πρόγραμμα στο http://www.ziriafestival.gr/

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συκιά Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011», στο παλιό Δημοτικό Σχολείο, απόψε στις 10 το βράδυ «Τα καταστήματα Εστίασης της Παραλίας Συκιάς σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο  "ΑΓΓΕΛΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟ" και την Τοπική Κοινότητα, Αποχαιρετούν τους Φίλους της Συκιάς και τους Εύχονται Καλό Χειμώνα, Προσφέροντας Εκλεκτά Εδέσματα. Η Είσοδος είναι Ελεύθερη. Σας περιμένουμε να Διασκεδάσουμε όπως Μονό η Συκιά και οι Συκιώτες Γνωρίζουν.», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα στον ίδιο χώρο έως  την Κυριακή, η Ομαδική Παιδική Έκθεση.

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ, ταξιδεύει στην  ΚΟΡΙΝΘΟ, σήμερα και αύριο στις 9μιση το Βράδυ, στο Κέντρο Νέων Κορίνθιας,  πληροφορίες τηλ. 2741 0 29 980  Είσοδος Ελεύθερη.

«Την αντίθεσή του στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στον τομέα της εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου, εκφράζει το Επιμελητήριο Κορινθίας»  και αναφέρει μεταξύ ήλων σε γραπτή ανακοίνωση, «Πρόκειται για ένα μέτρο καταστροφικό που θα οδηγήσει σε μείωση την ζήτηση και αναπόφευκτα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας χωρίς παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. Τέλος επισημαίνεται πως ο μέσος όρος του ΦΠΑ του κλάδου εστίασης στα κράτη – μέλη της Ε.Ε κυμαίνεται στο 11%, με τη Γαλλία στο 5.5%, την Ισπανία στο 8% και την Ιταλία στο 10%»
++++++++++++++

Με συναίνεση ψηφίστηκε ο νόμος για τις αλλαγές  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταργείτε το άσυλο και αλλάζει ο τρόπος εκλογής των Πρυτάνεων.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει από  την Τρόικα επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας λόγο της ύφεσης, άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών  του ΠΑΣΟΚ.

«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει» δήλωσε για την οικονομία ο πρωθυπουργός «Συνεπής η χώρα στις δεσμεύσεις της»

Αντίθετοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπαν «όχι» στο 23%

Ένταση στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο για τα περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, αιχμές Παπουτσή κατά Παμπούκη

Άμεση απόλυση στο Δημόσιο για αδικήματα με έντονη κοινωνική απαξία συμφωνα με το  νέο πειθαρχικό δίκαιο

Επεισόδια για 2ο βραδυ στο Βόλο, μετά τον υποβιβασμό της τοπικής ομάδας. Ανοιχτό άφησε ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, το ενδεχόμενο αποβολής και άλλων ομάδων, ακόμα και κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος

Μαίνονται οι πυρκαγιές στη Λευκίμη Έβρου και στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας. Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κινητικότητα για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, κάθε βοήθεια υπόσχεται η δύση, ενώ  4 Ιταλοί δημοσιογράφοι απήχθηκαν και κρατούνται όμηροι από ένοπλους οπαδούς του Καντάφι, μεταδίδει το Ιταλικό πρακτορείο ΑΝΣΑ,  παράλληλα μάχες στην Τρίπολη, καθώς το «κυνηγητό» για τον Καντάφι συνεχίζεται και προσφέρεται αμνηστία και αμοιβή σε όποιον τον παραδώσει.

Σεισμική δόνηση 7 βαθμών σε αραιοκατοικημένη περιοχή στο Περού, χωρίς θύματα ή σοβαρές ζημιές

Εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία εξετάζει η ΕΕ, πιέζει για κυρώσεις η Γαλλία

Αίθριος καιρός με Βορειοανατολικούς ανέμους 4 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου