Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Δευτέρα 9-1-2017/08.30 πμ…. Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές, λόγω του συνεχιζόμενου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, καθιστώντας απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων. Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, αποφασίστηκε στην περιοχή ΠΕΡΑΧΩΡΑ του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, σήμερα να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο) λόγω παγετού. Ανάλογες αποφάσεις σε πολλούς Δήμους της Κορινθιας και γενικά της Πελοποννήσου. Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Πύργου και Μάνας λόγω χιονιού και των πολικών θερμοκρασιών…..




Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές, λόγω του συνεχιζόμενου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, καθιστώντας απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων. Ύστερα από συνεννόηση του Δημάρχου, των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, αποφασίστηκε στην περιοχή ΠΕΡΑΧΩΡΑ του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, σήμερα  να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγείο -  Δημοτικό - Γυμνάσιο) λόγω παγετού. Ανάλογες αποφάσεις σε πολλούς Δήμους της  Κορινθιας και γενικά της Πελοποννήσου.   Στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Πύργου και Μάνας λόγω χιονιού και των πολικών θερμοκρασιών.

Με αλυσίδες η κίνηση  σε μεγάλο μέρος του ορεινού οδικού δικτύου της Κορινθίας και όχι μόνο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Ολυμπία Οδός που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον δρόμο και κυρίως στο τμήμα του δρόμου από το Αίγιο μέχρι Ακράτα.  προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και αναφέρει μεταξύ άλλων.  "Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ολυμπία Οδό διεξάγεται κανονικά σε όλο το μήκος της, καθώς τέθηκαν σε κανονική λειτουργία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος μεταξύ Αιγίου και Ακράτας..."

Ξεκίνησαν σήμερα, οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου και ο ¨Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου¨ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του. «Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.... Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα..... Τέλος, υπενθυμίζεται ότι,  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου.... Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλές δουλειές»

Μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Στις 19 Ιανουαρίου  θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα, στο Ξυλόκαστρο, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
+++++++++++++


Στην κατάψυξη η χώρα, στους -20 βαθμούς κατρακύλησε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές. 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος.

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους σε Αλόννησο και Σκόπελο, το χιόνι ξεπερνά το 1 μέτρο. Έχει διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Κύμη Ευβοίας, το χιόνι ξεπέρασε το 1.5 μέτρο

Θα ενισχυθούν και θα αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές. Μόνο με αλυσίδες η κίνηση σε πολλές περιοχές  του οδικού δικτύου, τόσο στα Ηπειρώτικα όσο και στα νησιά.

Ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι και σταθμοί του ΜΕΤΡΟ για την προστασία των αστέγων

Κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Κυπριακό με ορίζοντα την 5μερη διάσκεψη της Πέμπτης στη Γενεύη. Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, αύριο θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Στη γιαγιά του παραδίδεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη με διάταξη της εισαγγελέως Ανηλίκων. Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρα της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Τελευταία μέρα σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αλλά  και την κατάθεση πινακίδων

Αρχίζουν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου

24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ του Λονδίνου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε  ότι ο παλαιστίνιος οδηγός του φορτηγού που έπεσε  πάνω σε ομάδα στρατιωτών στη δυτική Ιερουσαλήμ σκοτώνοντας 4 και τραυματίζοντας 15 ήταν πιθανώς υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης της πρωτοχρονιάτικης επίθεσης με 39 νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης ταυτοποιήθηκε και είναι ένας Ουζμπέκος τζιχαντιστής και μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Νεφώσεις και παγωνιά, με  Βορειοανατολικούς ανέμους   3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου