Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τετάρτη 25-1-2017/07.30 πμ…. «Μέχρι το τέλος του 2017 θα είναι έτοιμη η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο», ανακοίνωσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Μέσα στον Μάρτιο η λειτουργική παράδοση της Ολυμπίας Οδού. «Πιστεύουμε ότι ο στόχος που έχουμε βάλει, θα ικανοποιηθεί. Το Πάσχα οι Έλληνες θα κυκλοφορούν στους νέους αυτοκινητόδρομους», δήλωσε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των εργοταξίων στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Πάτρα, αλλά και την Ολυμπία Οδό. Ο Χρήστος Σπίρτζης επισκέφθηκε την υπό κατασκευή σιδηροδρομική σήραγγα του Μελισσίου στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, αλλά και τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Ξυλοκάστρου. «Η νέα σιδηροδρομική γραμμή αποδίδεται σε κυκλοφορία με σύγχρονη σηματοδότηση στα τέλη του 2017», εξήγησε. Ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε και τα οδικά έργα της Ολυμπίας Οδού και συγκεκριμένα τη σήραγγα Παναγοπούλας. Με την παράδοση του δρόμου, οι χρονικές αποστάσεις θα μειωθούν σημαντικά, Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 2 ώρες, Αθήνα-Αίγιο σε 1 ώρα και 35 λεπτά, Αθήνα-Ξυλόκαστρο σε 1 ώρα. Οι Δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και τον γγ Υποδομών, Γιώργο Δέδε…..


«Μέχρι το τέλος του 2017 θα είναι έτοιμη η νέα σιδηροδρομική γραμμή από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο», ανακοίνωσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. Μέσα στον Μάρτιο η λειτουργική παράδοση της Ολυμπίας Οδού. «Πιστεύουμε ότι ο στόχος που έχουμε βάλει, θα ικανοποιηθεί. Το Πάσχα οι Έλληνες θα κυκλοφορούν στους νέους αυτοκινητόδρομους», δήλωσε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης των εργοταξίων στη σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο - Πάτρα, αλλά και την Ολυμπία Οδό.  Ο Χρήστος Σπίρτζης επισκέφθηκε την υπό κατασκευή σιδηροδρομική σήραγγα του Μελισσίου στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, αλλά και τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Ξυλοκάστρου. «Η νέα σιδηροδρομική γραμμή αποδίδεται σε κυκλοφορία με σύγχρονη σηματοδότηση στα τέλη του 2017», εξήγησε.  Ο κ. Σπίρτζης επισκέφθηκε και τα οδικά  έργα της Ολυμπίας Οδού και συγκεκριμένα τη σήραγγα Παναγοπούλας. Με την παράδοση του δρόμου, οι χρονικές αποστάσεις θα μειωθούν σημαντικά, Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 2 ώρες, Αθήνα-Αίγιο σε 1 ώρα και 35 λεπτά, Αθήνα-Ξυλόκαστρο σε 1 ώρα. Οι Δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  Ηλίας Ανδρικόπουλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και τον γγ Υποδομών, Γιώργο Δέδε.

Έπεσε χθες η ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, πρώτη μέρα των αιτήσεων Κοινωφελούς Εργασίας για 24.251 θέσεις σε 274 δήμους. Οι θέσεις που προβλέπονται για τους Δήμους της Κορινθίας είναι οι εξής:  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 48 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 64 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 54 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 60 θέσεις και ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 18 θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Απόφαση για καθημερινές κινητοποιήσεις και δίωρο αποκλεισμό (17:00 - 19:00), έως και αύριο Πέμπτη,  της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, πήραν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου.  Πρεμιέρα αγροτικών κινητοποιήσεων.

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  6μιση   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Απόψε στις 7 το βράδυ, στην Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Οικονόμου & Τομπάζη). Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχωρας - Αγίων Θεοδώρων, οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο BeeLoo, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Συγγραφέα  Γιάννη Ξανθούλα "Την Κυριακή Έχουμε Γάμο". Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με την υποστήριξη της Λέσχης Ανάγνωσης του Δήμου.

Το Σάββατο από τις  10.30 το βράδυ, ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε μια Live εμφάνιση στο Barrio Nuevo (Καλογεροπούλου 32, Κιάτο). Τηλ. κρατήσεων: 27420-28435 Είσοδος: 15 euro (με ποτό) 20 euro (με 2 ποτά)


Την Κυριακή στις 11 το πρωί,  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων, (Παραλία Κιάτου). Το ΝΠΔΔ "Η ΜΗΚΩΝΗ" και το Τμήμα Αφηγηματικής Τέχνης του Συλλόγου Πολιτισμού "Σαν Παραμύθι",  παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου "Ο Κώδικας της Λέρου",  από τις Εκδόσεις Κέδρος, στο πλαίσιο σειράς βιβλιοπαρουσιάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σικυωνίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255


Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα. Tην κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην αποκλειστική συνέντευξη που δίνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός απαντά στις πιέσεις μερίδας των εταίρων μας, κλείνοντας έτσι και τη σχετική φημολογία.

Συνολική συμφωνία με τους εταίρους για την αξιολόγηση, τα μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα μετά το 2018 επιδιώκει η κυβέρνηση.

Θα προτείνουμε νομοθέτηση της επέκτασης του δημοσιονομικού κόφτη, αλλά δεν πρόκειται να ψηφιστούν μέτρα, ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.   

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αύριο, αλλά ελπίζουν ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα  Πιερ Μοσκοβιοσί

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση και όσα η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αποδεχτεί στο πλαίσιό της. «Δεδομένο πως θα παραδώσουν για άλλη μια φορά γη και ύδωρ». Παράλληλα, τονίζει πως όσο επιτείνεται η μνημονιακή επιβολή, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα, χαρακτηρίζοντας κυβέρνηση και δανειστές ως «αδίστακτους».

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,437 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός του 2016 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,270 δισ. ευρώ το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,983 δισ. ευρώ.

Οι πολιτικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο συντονισμός κόμματος και κυβέρνησης και η επιτάχυνση κυβερνητικών πρωτοβουλιών  μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του  Αλέξη Τσίπρα.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ

Η πρόταση Κοτζιά για την ασφάλεια είναι και πρόταση προέδρου Αναστασιάδη, δήλωσε ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζοντας τέλος στα σενάρια για δήθεν διαφωνίες Αθηνών – Λευκωσίας.

Απέχουν και σήμερα οι συμβολαιογράφοι από τη διενέργεια πλειστηριασμών, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

Συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών έξω απ’ το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζει για σήμερα  στις 9 το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ποινική δίωξη σε βάρος  πρώην στελεχών του υπουργείου Άμυνας, του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και στελέχους της εταιρείας του για τα ελικόπτερα ΝΗ-90  

Μεγάλη διάκριση για τους Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου, καθώς είναι υποψήφιοι, με την ταινία «O Αστακός», για βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου στον φετινό διαγωνισμό των Όσκαρ.

Έξι νεκροί από πτώση ελικοπτέρου πρώτων βοηθειών στην κεντρική Ιταλία. Στους επιβάτες που έχασαν την ζωή τους συμπεριλαμβάνονται ένας γιατρός, ένας νοσοκόμος, δύο μέλη του πληρώματος και ένας σκιέρ ο οποίος είχε τραυματισθεί.

Ο Μάρτιν Σούλτς είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία.

Στην Άγκυρα θα βρεθεί το Σάββατο η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Τουρκίας.

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και χθες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου εξαιτίας της ομίχλης

Σε δέκα ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τα μέσα του Δεκεμβρίου εξαιτίας της επιδημίας χολέρας η οποία σαρώνει τρεις επαρχίες στον βορρά της Ανγκόλας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Λουίς Σάμπο. Έχουν καταγράψει 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας.

Εξήντα δύο κρατούμενοι αναζητούνται στη Βραζιλία μετά την απόδρασή τους χθες, κατά τη διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε με αφορμή την κατάσχεση ενός κινητού τηλεφώνου

Ασθενής βροχή, νεφώσεις, με Βορειοανατολικούς ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου