Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τετάρτη 11-1-2017/07.30 πμ…. Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και σήμερα σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλών περιοχών της χώρας, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις. Στην Κορινθία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Όλα τα Σχολεία σε όλους τους Δήμους μετά από νεωτέρα απόφαση. Στο Δήμο Βέλου – Βόχας θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη…..


Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και σήμερα σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλών περιοχών της χώρας, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις. Στην Κορινθία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα Όλα τα Σχολεία  σε όλους τους Δήμους μετά από νεωτέρα απόφαση. Στο Δήμο Βέλου – Βόχας θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη.

Σε γενικές γραμμές ικανοποιητικός ο τζίρο των εορτών, στα καταστήματα της Κορίνθου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ¨Εμπορικού Συλλόγου¨ της πόλης που αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση. «Ο τζίρος ήταν κατώτερος των περσινών αποτελεσμάτων, γεγονός το οποίο αιτιολογείται από τις συνεχείς περικοπές μισθών , αλλά και συντάξεων , τις απολύσεις και τα συνεχώς επιβαλλόμενα χαράτσια στην τσέπη του Έλληνα πολίτη... Αρνητικό ρόλο   επιπλέον έπαιξε και η χρήση του πλαστικού χρήματος,  αλλά και τα τραγικά μέτρα χρηματοδότησης από πλευράς τραπεζών.... Τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου ουσιαστικά δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων .... Οι Κορίνθιοι συνεπώς έχουν δύο λόγους να προτιμήσουν την τοπική αγορά της Κορίνθου . Τις χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την ποιότητα  αλλά και την στήριξη της τοπικής αγοράς....»

Με 7 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή στις  5   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Στις 19 Ιανουαρίου  θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα, στο Ξυλόκαστρο, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
+++++++++++++

Με δριμύ ψύχος χιονοπτώσεις και καταιγίδες συνεχίστηκε το κύμα κακοκαιρίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Έβρου. Χωρίς νερό μεγάλο τμήμα του Βόλου. Σε πλήρη ενεργοποίηση ο κρατικός μηχανισμός. Συνεχείς προσπάθειες για να ανοίξουν οι δρόμοι και να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση   σε Αλόννησο και Κύμη. Στη Μυτιλήνη σήμερα το Αρματαγωγό Λέσβος για να φιλοξενήσει 500 Πρόσφυγες και Μετανάστες.

Διπλωματικός πυρετός για το Κυπριακό. Για τις εξελίξεις ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντν.

Δεν νοείτε σχέδιο λύσης που θα δίνει τη δυνατότητα σε τρίτες χώρες να έχουν  επεμβατικά δικαιώματα, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς χθες στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Την Κω και την Ψέριμο θα επισκεφθεί αύριο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης γιορτάζει τον ένα χρόνο πλήρους ταύτισης με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, σχολίασε το Μαξίμου.

Την μη έκδοση των δύο πρώτων αξιωματικών στην Τουρκία πρότεινε η εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου - Στις 23 Ιανουαρίου η απόφαση

Τρίμηνη παράταση έως τις 13 Απριλίου και όχι δίμηνη τελικά για την ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες, με  τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Ένας ένοπλος σκοτώθηκε, ένας δεύτερος εξακολουθεί να διαφεύγει  και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε συγκρούσεις στην Γκαζίαντεπ της Τουρκίας

2,5 εκατ. άνθρωποι παρέστησαν στην Τεχεράνη, στην κηδεία του  πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί.

Ασθενής βροχή, νεφώσεις, κρύο,  με  Ανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους   3 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου