Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δευτέρα 30-1-2017/07.30 πμ…. Με 22 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα: 1. Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2017.... 2. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο θεσμό της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια. 4. Έγκριση καθορισμού χώρων υπαίθριας διαφήμισης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης…..




Με 22 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις  7μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα: 1.   Έγκριση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2017....  2.   Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο θεσμό της Μαθητείας στα Επαγγελματικά Λύκεια. 4.   Έγκριση καθορισμού χώρων υπαίθριας διαφήμισης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

«Ο αγροτικός σύλλογος Κορινθίας καλεί τα μέλη του και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού σε πορεία διαμαρτυρίας στην Κόρινθο σήμερα Δευτέρα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 9:00 από το κρεοπωλείο του Ζάρκου στη θέση Αρκούδα και στις 10:30 θα συναντήσει συναδέλφους αγρότες – κτηνοτρόφους που θα έχουν συγκεντρωθεί στην πρώην σωληνουργεία. Ο πρόεδρος, Φιακάς Παναγιώτης»

Την Τετάρτη  στις 6 το απόγευμα,  το επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων». Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος να ιδρύσει φορέα πιστοποίησης για επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο, για επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να τα προστατεύσουμε..... Βασικός στόχος  είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα.... Την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης κος Άγγελος Τόλκας. Είσοδος Ελεύθερη

Μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, (πιθανή παράταση λόγο μεγάλης συμμετοχής) στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις Κοινωφελούς Εργασίας για 24.251 θέσεις σε 274 δήμους. Οι θέσεις που προβλέπονται για τους Δήμους της Κορινθίας είναι οι εξής:  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 48 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 64 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 54 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 26 θέσεις, ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ 60 θέσεις και ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 18 θέσεις. Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις στη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255


Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για την Τουρκική πυραβλάκατο που  επιχείρησε να προσεγγίσει χθες τα Ίμια. Παραβιάστηκαν τα σύνορα της Ευρώπης  και η συνθήκη της Λωζάννης, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Τα ελληνικά σύνορα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας, «χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και θα είναι απαραβίαστα και δεν πρόκειται να τα βάλουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης»  

Κυβερνητική αισιοδοξία για ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, χωρίς επιπλέον μέτρα, μετά και τη στήριξη της Ελληνικής θέσης από την Ευρωμεσεγειακή Σύνοδο.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη 2η αξιολόγηση επέρριψε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου εκλογές.

Συνεχίζονται οι κονιοποιήσεις των Αγροτών κι σε πολλές περιοχές προγραμματίζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Στον κόμβο της Νίκαιας κλειστό επ΄ αόριστον το ρεύμα προς Αθήνα και ο κόμβος του Αγίου Δημητρίου στην Ιωνία οδό. Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Όχι άλλα παιχνίδια με την ενημέρωση και τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, διαμηνύει η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο εκδοτικό συγκρότημα.  

Τις ανώτατες πειθαρχικές ποινές, ήτοι 50 ημέρες φυλάκισης, επέβαλλε o αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος στους στρατιώτες που εμφανίζονται να σχηματίζουν με τα χέρια τους χαρακτηριστική απεικόνιση της αλβανικής σημαίας, ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας  αποφάσισε να επαυξήσει τις ανωτέρω ποινές, στο ανώτατο όριο της πειθαρχικής του δικαιοδοσίας, ήτοι 60 ημέρες φυλάκισης

Η Πάφος, η μικρότερη ευρωπαϊκή πόλη,  είναι από το Σάββατο, μαζί με την πόλη  'Ααρχους της Δανίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος,  εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2017 θα αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της πόλης.

Ο Μπενουά Αμόν θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλισιτκού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, έλαβε το χρίσμα με 58.65% έναντι του αντιπάλου του Μανουέλ Βάλς με 41.35%

Σοκ στο Καναδά. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων στη διάρκεια απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην πόλη του Κεμπέκ. Σύμφωνα με μάρτυρα, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο τέμενος και άρχισαν να πυροβολούν. Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια». Δύο άτομα συνελήφθησαν.

Οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών. Αυτό ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, προειδοποιώντας το Βερολίνο ότι στην αντίθετη περίπτωση οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία θα επιδεινωθούν

Τριάντα μέλη της Αλ Κάιντα, επτά γυναίκες και τρία παιδιά σκοτώθηκαν στην πρώτη μεγάλη επιδρομή που πραγματοποίησαν στην Υεμένη οι ΗΠΑ μετά την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ. Η επιχείρηση διεξήχθη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα Apache. Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

Για τον κίνδυνο λιμού σε λίγους μήνες στην Υεμένη, εάν δεν αναληφθεί δράση, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις,  Στίβεν Ο’ Μπράιεν. Περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 80% του πληθυσμού της Υεμένης, χρειάζεται βοήθεια σε τρόφιμα.

Την ακύρωση του διατάγματος Τραμπ, κατά της Μετανάστευσης από Μουσουλμανικές χώρες, ζήτησε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών της Γερουσίας Ζακ Σάμερ. Βολές και από την πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ομοσπονδιακή δικαστής στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.

Ασθενής βροχή, νεφώσεις,  με Βορειοανατολικούς  ανέμους  4  μποφόρ και χαμηλές θερμοκρασίες,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου