Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Δευτέρα 16-1-2017/07.30 πμ…. «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας. Για μας δεν νοείται ανάπτυξη και έξοδος από τη δύσκολη φάση που περνάμε αν δεν ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή και γενικότερα ο αγροδιατροφικός τομέας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την διάρκεια της ημερίδας που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του πνευματικού κέντρου της δήμου Τρίπολης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού αγροτών και κτηνοτρόφων. Αναφερόμενος ο Βαγγέλης Αποστόλου στον ρόλο της ελληνικής υπαίθρου, σημείωσε ότι «με τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει και την ποιότητα των προϊόντων που μπορεί να εξασφαλίσει, μπορεί να σώσει την οικονομία της χώρας» ….


«Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας. Για μας δεν νοείται ανάπτυξη και έξοδος από τη δύσκολη φάση που περνάμε αν δεν ενισχυθεί η αγροτική παραγωγή και γενικότερα ο αγροδιατροφικός τομέας». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την διάρκεια της ημερίδας που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του πνευματικού κέντρου της δήμου Τρίπολης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού αγροτών και κτηνοτρόφων. Αναφερόμενος ο Βαγγέλης Αποστόλου στον ρόλο της ελληνικής υπαίθρου, σημείωσε ότι «με τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει και την ποιότητα των προϊόντων που μπορεί να εξασφαλίσει, μπορεί να σώσει την οικονομία της χώρας» .

Σήμερα από τις 4 το απόγευμα και μέχρι αύριο στις 7 το πρωί το αργότερο, θα διακοπεί  η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων στη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών  μεταξύ των κόμβων Κιάτου (Χ.Θ. 106,5) και Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9). Η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό. Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατεδάφισης της άνω διάβασης Διμηνιού περί τη ΧΘ 110,750 από τον αρμόδιο Κατασκευαστή.

Σήμερα τελευταία μέρα  για την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Κυκλοφοριακές παρακάμψεις εφαρμόζονται μέχρι και τη Παρασκευή 20/01/2017, στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου της Αρχαίας Κορίνθου (ΧΘ 87,650), όπως γνωστοποίησε η Ολυμπία Οδός. Η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων επί της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών δεν επηρεάζεται και θα διεξάγεται κανονικά. Η Ολυμπία Οδός ζητεί από τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή.

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα   στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

«Με αφορμή τον προγραμματισμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Αποκρεών στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, καλούμε εκπροσώπους Σωματείων, Συλλόγων και Φορέων της περιοχής μας με κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και τουριστική δράση, σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου, να κατατεθούν οι προτάσεις σας, για τον συντονισμό των εκδηλώσεων.» Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.

Την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι,    στο   «Αποστολοπούλειο   Πνευματικό   Κέντρο   Δήμου   Τρίπολης»,  η     τακτική   συνεδρίαση   της Περιφερειακής   Επιτροπής   Διαβούλευσης   Περιφέρειας   Πελοποννήσου, με θέμα: “Γνωμοδότηση επί της μελέτης αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου”

Την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο χώρο του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Α.Π.Η. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία του ΚΑΠΗ Διδασκαλία – πιάνο: Μάρα Χατζηαποστόλου Μπουζούκι : Γιάννης Κιμπιζής. Είστε όλοι καλεσμένοι.

Την Πέμπτη το πρωί θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα, στο Ξυλόκαστρο, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.

Το Σάββατο στις 6μιση το απόγευμα, στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Σικυωνίων (Κιάτο) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ν. Κασκαρέλη «Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΣΙΚΥΩΝΟΣ» «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ»  Nέα ευρήματα της Σικυώνιας προσωπογραφίας, 552 ονόματα αρχαίων Σικυώνιων πολιτών, ιστορική και βιβλιογραφική υποστήριξη και ετυμολογική προσέγγιση – Η Σικυών, αρχαιότερη πόλη της Ελλάδος, ιστορική τεκμηρίωση – Η Σικυών τον 19ο και 20ο αιώνα, πολιτιστικό κέντρο, το δεύτερο βιομηχανικό κέντρο της Πελοποννήσου και το πέμπτο εξαγωγικό όλης της Ελλάδος. Την εκδήλωση συντονίζει ο Χάρης Λάμπρου (Αντιπτέραρχος ε.α.) Το βιβλίο παρουσιάζουν:  Αντιγόνη Βογιατζή - Ζακούρα (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας), Σωτήρης Κοκκωνάκης (Φυσικός - Συγγραφέας). Θα χορέψουν τα τμήματα παίδων και ενηλίκων της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου
+++++++++++++


Η Αθήνα στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου στο Κυπριακό, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης σε δημοσιεύματα για διάσταση απόψεων Αθήνας και Λευκωσίας, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για δίκαιη και βιώσιμη λύση  του Κυπριακού, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης συζητούν τηλεφωνικά για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Στις 18 Ιανουαρίου συναντώνται στο Mont Pelerιn οι τεχνικές επιτροπές

Σε κομβικό σημείο του Ελληνικού προγράμματος εξελίσσεται η συμμετοχή η μη του ΔΝΤ. Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι, η ενδεχόμενη αποχώρηση του Ταμείου θα έφερνε πιο κοντά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης

Προσκλητήριο στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς από τη Φώφη Γεννηματά. Πυρά του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Γιώργου Παπανδρέου.

Στα κόμματα θα δοθεί μέχρι το μεσημέρι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για δεκάδες αδικήματα με τις Τραπεζικές δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη σύλληψη εννέα Τούρκων συνταγματαρχών στα κατεχόμενα της Κύπρου προχώρησε ο τουρκικός στρατός, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τα πτώματα τεσσάρων προσφύγων εντοπίστηκαν στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Ισπανίας το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με  δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας, ενώ τουλάχιστον άλλα οκτώ πτώματα εντοπίστηκαν  στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.

Τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines. Το Boeing 747 συνετρίβη στις 07:31 (τοπική ώρα) κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν κατά την προσπάθεια προσγείωσής του σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας καθώς στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε, όπου καταστράφηκαν 15 σπίτια.

Τουλάχιστον 24 είναι οι νεκροί από τη  βύθιση πλοιαρίου με 40 επιβάτες στον ποταμό Γάγγη στην πόλη Πάτνα, πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου Μπιχάρ στα βόρεια της Ινδίας

Βροχή το πρωί, νεφώσεις,  με Ανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους 2 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου