Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Τρίτη 10-1-2017/07.30 πμ…. Νέο κύμα κακοκαιρίας, με πολικό ψύχος και χιόνισε όλη τη χώρα, μέχρι την Πέμπτη. Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και σήμερα σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλών περιοχών της χώρας, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις. Στην Κορινθία θα παραμείνουν κλειστά Όλα τα Σχολεία σε όλους τους Δήμους, μετά την χθεσινή χιονόπτωση και νεωτέρα απόφαση. Απαραίτητες οι αλυσίδες στο Ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Κορινθίας και όχι μόνο. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, προέβη η Αστυνομία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 10 χθες το βράδυ και θα αρθεί με νεότερη απόφαση…..


Νέο κύμα κακοκαιρίας, με πολικό ψύχος και χιόνισε όλη τη χώρα, μέχρι την Πέμπτη. Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε και σήμερα σε πολλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλών περιοχών της χώρας, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις. Στην Κορινθία θα παραμείνουν κλειστά Όλα τα Σχολεία  σε όλους τους Δήμους, μετά την χθεσινή χιονόπτωση και νεωτέρα απόφαση. Απαραίτητες οι αλυσίδες στο Ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Κορινθίας και όχι μόνο. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, σε τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, προέβη η Αστυνομία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 10 χθες  το βράδυ και θα αρθεί με νεότερη απόφαση.

Στο χάος που επήλθε στην Ολυμπία Οδό και στο κλείσιμο της γέφυρας Ρίου – Αντιρίου κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων αναφέρεται με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας.

«Φίμωτρο» στους εργαζόμενους και στα στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έβαλε ο Π. Τατούλης, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη, και του γενικού γραμματέα Υγείας, Γ. Μπασκόζου, στην Τρίπολη. Μέσω του εγγράφου που έφερε χθες στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.», το οποίο εστάλη προς τους αντιπεριφερειάρχες και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της περιφέρειας, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί «καμία συνάντηση και καμία αλληλογραφία με οποιονδήποτε φορέα και θεσμικό ή πολιτικό πρόσωπο», αν δεν προηγηθεί η άδειά του ή, πιο κομψά, η «συνεννόηση με το γραφείο του»! Για «απαράδεκτη κίνηση που θυμίζει σκοτεινές εποχές και προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά για τις προθέσεις του» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Με 7 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή στις  5   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα παρατείνεται η ημερομηνία οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αντίστοιχα, παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου η ημερομηνία προσκόμισης του φακέλου σε έντυπη μορφή στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις, θα λήξουν την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου και ο ¨Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου¨ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του. «Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.... Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα..... Τέλος, υπενθυμίζεται ότι,  τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου.... Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά και καλές δουλειές»

Στις 19 Ιανουαρίου  θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα, στο Ξυλόκαστρο, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ -ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
+++++++++++++


Πυροβολισμοί κατά κλούβας των ΜΑΤ, λίγο μετά τις 6 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, εφ όσον διαφανούν προοπτικές συμφωνίας άφησαν Τσίπρας και Ερντογάν σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Σε κλίμα Εθνικής συνεννόησης στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

Συνάντηση Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη 2η αξιολόγηση αύριο με τον Μισέλ Σαπέν, την Πέμπτη με τον Πιέρ Μοσκοβισί. 

Παράταση έως τις 15 Μαρτίου για τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες». Αντιπαράθεση Νίκου Παππά ΝΔ, σχετικά με τα «Ποθεν Έσχες» των Υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Με αναλυτικά στοιχεία απαντά η κυβέρνηση σε «Πρώτο Θέμα» και ΝΔ για τις κατηγορίες περί διορισμών. Κάνει λόγο για παραπληροφόρηση εντυπώσεων

Παρατείνεται για τέσσερις ακόμη ημέρες μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Την αναστολή των αποκοπών ρεύματος για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ολόκληρη τη χώρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν αυτήν την περίοδο. Η αναστολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ θα ισχύσει για μία εβδομάδα και «αποδεικνύει εμπράκτως την κοινωνική της ευαισθησία»

Απεβίωσε ο πρόξενος της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μαλάνιν, 55 ετών, όπως ανέφεραν πηγές της ρωσικής πρεσβείας. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Στην κατάψυξη για τετάρτη ημέρα παραμένουν εκατοντάδες πρόσφυγες στο καταυλισμό της Μόριας. Ο χιονιάς βρήκε εντελώς απροετοίμαστο τον κρατικό μηχανισμό στη Λέσβο αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία με αποτέλεσμα τώρα εν μέσω χιονοθύελλας που εξακολουθεί να πλήττει το ακριτικό νησί να αναζητούνται λύσεις έστω και την τελευταία στιγμή.

Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος τους πρέσβεις των ξένων χωρών που έχουν διαπιστευθεί στην Αγία Έδρα, εξέφρασε επαίνους προς την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία, αναφορικά με τις πολιτικές τους υπέρ της υποδοχής των μεταναστών.

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, οι περισσότεροι στην Πολωνία, από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αν και από σήμερα αρχίζει να υποχωρεί.

Οι ιρακινές δυνάμεις θα έχουν ανακαταλάβει ολόκληρη την πόλη της Μοσούλης μέσα σε «μερικές ημέρες»,  σύμφωνα με τον Ιρακινό στρατό

Νεφώσεις, παγωνιά,  με  Δυτικούς ανέμους   3 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου