Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παρασκευή 20-1-2017/07.30 πμ…. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να κηρύξει τις «Τοπικές Ενότητες Δερβενίου, Λυκοπορίας, Πιτσών, Κάτω Λουτρού, Καμαρίου, Ξυλοκάστρου, Συκέα και Μελισσίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης της Π.Ε Κορινθίας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεση διαχείριση των συνεπειών από παράκτια διάβρωση προκαλούμενη από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων» ……



«Όλοι μαζί για την υλοποίηση του ΣΔΙΤ» Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ αξιολογήθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και σύμφωνα με τους Γενικούς Γραμματείς τους, η Κυβέρνηση προκρίνει και προτείνει την επιλογή της κεντρικής διαχείρισης και τη ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Διαβούλευσης για τον ΠΕΣΔΑ, χθες στην Τρίπολη

«Σήμερα στις οκτώ το βράδυ, στο καφέ EL MUSEO στην παραλία Λεχαίου, η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, με ελεύθερη είσοδο. Για τη διασκέδασή μας, με ποιοτική ελληνική μουσική, θα φροντίσει το μουσικό σύνολο ΔΙΑΠΑΣΩΝ. Σας περιμένουμε όλες και όλους για να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να ψυχαγωγηθούμε. Τυχόν έσοδα που θα προκύψουν από την εκδήλωση, θα διατεθούν στο σύνολό τους σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του Νομού μας.» Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση. 

Αύριο στις 6 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο η κοπή της πίτας του «Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Ξυλοκάστρου». Θα προηγηθεί Μουσικό Πρόγραμμα. Είστε όλοι καλεσμένοι

Αύριο, στις 10:00 το πρωί,  το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων,  Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ηπατίτιδες: Ένα υπαρκτό πρόβλημα».  Κορυφαίοι ομιλητές με πλούσια εξειδίκευση θα αναλύσουν τα τελευταία δεδομένα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για τις Ηπατίτιδες, θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στην προσέγγιση των ασθενών, καθώς και όλες τις σύγχρονες εξελίξεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οξείας και Χρόνιας Ηπατίτιδας. Επίσης, θα αναφερθούν στα μέσα πρόληψης αλλά και στις επιπλοκές της Χρόνιας Ηπατίτιδας. Είσοδος Ελεύθερη.

Αύριο στις 6μιση το απόγευμα, στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Σικυωνίων (Κιάτο) θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ν. Κασκαρέλη «Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΣΙΚΥΩΝΟΣ» «ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ»  Nέα ευρήματα της Σικυώνιας προσωπογραφίας, 552 ονόματα αρχαίων Σικυώνιων πολιτών, ιστορική και βιβλιογραφική υποστήριξη και ετυμολογική προσέγγιση – Η Σικυών, αρχαιότερη πόλη της Ελλάδος, ιστορική τεκμηρίωση – Η Σικυών τον 19ο και 20ο αιώνα, πολιτιστικό κέντρο, το δεύτερο βιομηχανικό κέντρο της Πελοποννήσου και το πέμπτο εξαγωγικό όλης της Ελλάδος. Την εκδήλωση συντονίζει ο Χάρης Λάμπρου (Αντιπτέραρχος ε.α.) Το βιβλίο παρουσιάζουν:  Αντιγόνη Βογιατζή - Ζακούρα (Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας), Σωτήρης Κοκκωνάκης (Φυσικός - Συγγραφέας). Θα χορέψουν τα τμήματα παίδων και ενηλίκων της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει η Πάτρα από αύριο Σάββατο, αφού στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, η τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής της πόλης. Η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων, που θα αρχίσει από το πρωί και θα ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα

«Σας ενημερώνουμε ότι η παράσταση "Οι γαμπροί της Ευτυχίας" από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ξυλοκάστρου που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 λόγω προβλήματος υγείας ηθοποιού δεν θα πραγματοποιηθεί. Επόμενη θεατρική συνάντηση στα πλαίσια του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ την Κυριακή 29 Ιανουαρίου με το έργο "Δέκα Μικροί Νέγροι" από τη Θεατρική Σκηνή του Συλλόγου Πολιτισμού "Σαν Παραμύθι".»  Αναφέρει ανακοίνωση του ΝΠΔΔ Δήμου Σικυωνίων "ΜΗΚΩΝΗ"

Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255

Την Τέταρτη 27 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ, στην Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Οικονόμου & Τομπάζη). Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχωρας - Αγίων Θεοδώρων, οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο BeeLoo, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Συγγραφέα  Γιάννη Ξανθούλα "Την Κυριακή Έχουμε Γάμο". Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με την υποστήριξη της Λέσχης Ανάγνωσης του Δήμου.
+++++++++++++


Συνεχίζεται το Μπρα ντε Φερ με τους θεσμούς για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.  Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τόνισε από το Νταβός,  ότι η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις συμφωνίες με τους δανειστές της, διαφορετικά το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει περαιτέρω στο ελληνικό πρόγραμμα και (το πρόγραμμα) λήγει.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι στην παρούσα φάση απαραίτητα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωζώνης.

Το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης, για την εξειδίκευση των κανόνων που θα ισχύσουν στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης  του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στο φως, φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, αναφέρει πως η εργασία της ομάδας των τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων που βρέθηκε στο Μοντ Πελεράν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας από την Τουρκία, στην Κύπρο είναι εκτός συζήτησης δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ

Οργανώσεις συνταξιούχων αναμένεται να περάσουν το «κατώφλι» του Μεγάρου Μαξίμου σήμερα, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης του 65% του ΔΕΣΦΑ η Κομισιόν, δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια Μικέλε Κανιέντε μετά τη συνάντηση του  με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρωτογενές πλεόνασμα στα 1,94 δισ. ευρώ βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδας για το 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 48,941 δισ. ευρώ το 2016 , από 45,607 δισ. ευρώ το 2015.

Στα 14 τα θύματα από επιπλοκές της γρίπης – Μη εμβολιασμένα στην πλειοψηφία τους

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, πήρε ο πατέρας του βρέφους από την Κρήτη που έχασε τη ζωή τους, έπειτα από καυγά των γονιών του.

Τροχαίο με τρεις νεκρούς σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας.

6 νέες συλλήψεις μελλών των 2 μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε όλη την Ελλάδα. Στα 5 εκ. τα κλοπιμαία που βρέθηκαν σε χώρους και σπίτια του κυκλώματος.

Ληστεία χθες σε εργοστάσιο πουλερικών στον Ασπρόπυργο από συμμορία με καλάζινκοφ.

Άκαρπες οι έρευνες για τους 30 αγνοούμενους στο Ξενοδοχείο της κεντρικής Ιταλίας που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα μετά τους σεισμούς. Και 3ος άνδρας νεκρός από τα συντρίμμια.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε σήμερα πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη.

Σε μια Ουάσιγκτον «φρούριο» ορκίζεται σήμερα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, η εκλογή του οποίου έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι εντός και εκτός Αμερικής

Η Γερμάνια νομιμοποίησε τη χρίση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των προσφυγόπουλων από τη Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία, δηλαδή περίπου 380.000 παιδιά, δεν πηγαίνουν σχολείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μιας «χαμένης γενιάς», προειδοποίησε σε ανακοίνωσή της η Unicef

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο είναι ο πρώτος Έλληνας που θα λάβει μέρος στο περίφημο All Star Game του NBA, και μάλιστα ως βασικός.  Ο Greak Freak  στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε έλαβε 1.604.463 ψήφους και είναι τρίτος στην Ανατολή, πίσω μόνο από τους Λεμπρόν Τζέιμς που έλαβε 1.893.751 και τον Κάιρι Ίρβινγκ με 1.696.769 ψήφους.

Τοπικές νεφώσεις, ασθενής βροχή, με Βορειοανατολικούς ανέμους  4 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου