Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Τρίτη 24-1-2017/07.30 πμ…. Στο Μελίσσι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα στις μια το μεσημέρι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο πλαίσιο επίσκεψης ενημέρωσης, για τα έργα του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπία Οδός» και του σιδηροδρομικού άξονα Κιάτο – Πάτρα. Ο κ. Σπίρτζης θα επιθεωρήσει την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στα δύο έργα, ξεκινώντας από τη δυτική έξοδο της σήραγγας Μελισσίου, (σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη) στις 13:00 το μεσημέρι…..




Στο Μελίσσι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σήμερα στις μια το μεσημέρι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης  στο πλαίσιο επίσκεψης ενημέρωσης, για  τα έργα του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπία Οδός» και του σιδηροδρομικού άξονα Κιάτο – Πάτρα. Ο κ. Σπίρτζης θα επιθεωρήσει την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στα δύο έργα, ξεκινώντας από τη δυτική έξοδο της σήραγγας Μελισσίου, (σιδηροδρομικό τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη) στις 13:00 το μεσημέρι.

Απόφαση για καθημερινές κινητοποιήσεις και δίωρο αποκλεισμό (17:00 - 19:00) της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, πήραν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου.  Πρεμιέρα αγροτικών κινητοποιήσεων χθες. Αγρότες της Αιγιάλειας παρέταξαν τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και απέκλεισαν για περίπου  2 ώρες την κυκλοφορία στη ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου  στο ύψος του Αιγίου. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέταξαν αγρότες της Ηλείας στην περιοχή Λατίθι. Από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου, άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους

«Ο Αγροτικός Σύλλογος Σικυωνίων καλή όλα τα μέλη του, σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο του Κιάτου με θέμα συζήτησης: Την μορφή κινητοποιήσεων στην Κορινθία! Απαραίτητη η παρουσία όλων των ΑΓΡΟΤΏΝ!!!! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΦΙΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο  στις  6μιση   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Αύριο στις 7 το βράδυ, στην Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου (Οικονόμου & Τομπάζη). Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχωρας - Αγίων Θεοδώρων, οι Εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο BeeLoo, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Συγγραφέα  Γιάννη Ξανθούλα "Την Κυριακή Έχουμε Γάμο". Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται και με την υποστήριξη της Λέσχης Ανάγνωσης του Δήμου.

Το Σάββατο από τις  10.30 το βράδυ, ο Νίκος Πορτοκάλογλου σε μια Live εμφάνιση στο Barrio Nuevo (Καλογεροπούλου 32, Κιάτο). Τηλ. κρατήσεων: 27420-28435 Είσοδος: 15 euro (με ποτό) 20 euro (με 2 ποτά)


Όσοι ενδιαφέρονται να τους χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου (για τοποθέτηση πάγκου ή καντίνας  επί της οδού Αγ. Βλασίου, κατά τη θρησκευτική πανήγυρη της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ξυλοκάστρου, Αγ. Βλασίου στις 11 Φεβρουαρίου), μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους,  έως τις 31/1/2017, στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, κ. Ιωάννη Σαλωνίτη. 
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360255


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) υιοθέτησε τους κανόνες εφαρμογής μιας σειράς βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ανακούφιση του χρέους της Ελλάδας.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ESM εκφράζει με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί

Εξανεμίστηκε και το τελευταίο φύλο συκής στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά, σχολίασε το πρωθυπουργικό γραφείο.  

Για θράσος και υποκρισία της κυβέρνησης, κάνει λόγο  η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας εκ νέου πολιτική αλλαγή.  

Η κυβέρνηση θα προσέλθει στο Γιούρωγκρουπ της Πέμπτης με συγκεκριμένες θέσεις σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα της διαπραγμάτευσης για τη 2η αξιολόγηση. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου οικονομικών η κυβέρνηση ενημέρωσε για το θέμα τους θεσμούς, μέσω επιστολής Τσακαλώτου 

Την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, επιθυμεί και η Κομισιόν, δήλωσε ο Μαργαρίτης Σκοινάς

Στον εισαγγελέα στέλνει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Πολιτικές ευθύνες για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταλογίζει το ΚΚΕ στο δικό του πόρισμα. Την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν χθες το απόγευμα, έπειτα από αίτημά τους οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου με αντικείμενο την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και τις επιπτώσεις της στα νησιά

Επίσκεψη στη Λέσβο θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επισκεφθεί τις δομές διαμονής προσφύγων και μεταναστών σε Μόρια και Καρά Τεπέ.

3ημερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει, από σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στις 10.00 πμ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Ξεκινά σήμερα και λήγει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 24251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε όλη της χώρα. Αφορά ανέργους από 18 ετών και άνω. Αιτήσεις μόνο Ηλεκτρονικά από τη σελίδα του ΟΑΕΔ.

Για τις 26 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Έχει σχηματιστεί δικογραφία για τον καταλογισμό ποινικών ευθηνών στην υπόθεση εισβολής μελλών της ΧΑ σε σχολείο στο Πέραμα, αναφέρουν πηγές του υπουργείου δικαιοσύνης.

Φρίκη στην Κομοτηνή, βρέθηκε δολοφονημένο το 6χρονο αγοράκι που είχε εξαφανιστεί. Ομολόγησε το έγκλημα 15χρονος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση  αφέθηκε ο 52χρονος πατέρας του 5 μηνών βρέφους από την Κρήτη.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και δεξί χέρι του Νικολά Σαρκοζί, ο Κλοντ Γκεάν, καταδικάσθηκε  σε δεύτερο βαθμό από τη γαλλική δικαιοσύνη σε φυλάκιση δύο ετών, το ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης κατάχρησης χρημάτων.

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου (περίπου το 8% των προβλεπόμενων πτήσεων) λόγω της ομίχλης που κάλυπτε την βρετανική πρωτεύουσα

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τον τελευταίο θύλακα τους στα ανατολικά του ποταμού Τίγρη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ.

Τις σορούς 12 ανθρώπων εντόπισαν το Σαββατοκύριακο οι αρχές στην τουριστική πόλη Μανσανίγιο, στο δυτικό Μεξικό.

Βροχερός καιρός, με Βορειοανατολικούς, Βόρειους ανέμους  3 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου