Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Παρασκευή 29-7-2016 07.30 πμ….. Την Κυριακή στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από τις 9 το πρωί, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», διοργανώνει το 5ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου. Πληροφορίες στον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Γόγολα, Τηλ. 694466005…..




Την Κυριακή στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  από τις 9 το πρωί,  ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», διοργανώνει το 5ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου. Πληροφορίες  στον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Γόγολα, Τηλ. 694466005

Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες    το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα θέματα.  2. Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου αναχρηματοδότησης ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA-TiSA και τη συμμετοχή του στα εθνικά και διεθνή δίκτυα αυτοδιοικητικών οργανισμών (αίτημα ελάσσονος μειοψηφίας «Συμπολιτεία»).

Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Απόψε στις 9 το βράδυ  στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" στο Ξυλόκαστρο. Θεατρική Παράσταση «Λωξάντρα» της Μ. Ιορδανίδου με την Άννα Βαγενά.  Είσοδος 12 ευρώ/ 10 Άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι. Επίσης  αύριο  από τις 10 το βράδυ στη Πλατεία της Ρίζας, το 1ο Rizer Party, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρίζας. Εάν είσαι από 8 έως 88 ετών και έχεις κέφι για χορό και διασκέδαση έλα να γλεντήσεις μαζί μας βάζοντας κάτι ΛΕΥΚΟ!! (μπλουζάκι, παντελόνι, φουλάρι, κάλτσες, καπέλο...) σε ένα ξέφρενο γλέντι με μουσική και τραγούδια από την «εφηβεία» μας!! Είσοδος Ελεύθερη,  Ποτά: μπύρες 2 ευρώ, coktails-whisky 5 ευρώ

Αύριο στις 9 το βράδυ, στην  Πλατεία Ροζενών. Μουσική εκδήλωση - Ετήσιος Χορός  του Γ.Α.Σ Πανευροστηνιακού με ζωντανή Μουσική. Είσοδος 3  €. Μπύρα 2.5 ευρώ, Σουβλάκι 2 ευρώ.

Την Κυριακή στις 8μιση το βράδυ,  στην Πλατεία Συκιάς, ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Συκιάς Κορινθίας "ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ", διοργανώνει "Βραδιά αφιερωμένη στη Συκιά" Ομιλητές Μ. Κοντάκη, Γ. Μπάκα.

Την Κυριακή  στις 9 το βράδυ, στο Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου. Η Μουσική Σκηνή "Γιάννης Σπανός" Παρουσιάζει  "... Στη Ρωγμή του Χρόνου..." Είσοδος Ελεύθερη (συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο)

Η "Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου" στις Αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι, παρουσιάζει την Κωμωδία του Μολιέρου "Ο Φιλάργυρος", στις 29-30-31 Ιουλίου και στις 1-5-6-7-8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ. Κρατήσεις στο τηλ. 6908 96 11 57

+++++++++++++


Νέα ομολογία λάθους από το ΔΝΤ για το Ελληνικό πρόγραμμα. Παραδεχτεί σωρεία λαθών, εκτιμήσεων και προβλέψεων. Το Ταμείο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, ο στόχος  για την αποδοτικότητα των ιδιωτικοποιήσεων αποδείχτηκε εκτός πραγματικότητας, καθώς και ότι η προσαρμογή δεν κατανεμήθηκε  ισομερώς και δίκαια σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Στη βολική εξήγηση πως η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση, κατέφυγε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην Πάρο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του νέου κρατικού Αερολιμένα. Ολιγωρία και κατασπατάληση   δεκάδων εκατομμυρίων από τα Δημόσια Ταμεία, καταλογίζουν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πηγές του Μαξίμου. Τονίζουν ότι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου τέθηκε σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία   20 χρόνια αφότου υπήρχαν αιτήθηκαν για πρώτη φορά η κάτοικοι του νησιού τη δημιουργεί του

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία με τα αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ που κατέθεσε η κυβέρνηση, παρόν από το ΚΚΕ και τη ΧΑ. Επιστρέφει το 50 με 70% του απολεσθέντος  εισοδήματος,  επισήμανε ο υπουργός εργασίας.

Με βελτιωτικές αλλαγές ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Τα κυβερνητικά Συμβούλια Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ενέκριναν το πολιτικό πρόγραμμα υδροδότησης των άνυδρων νησιών του Αιγαίου και το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες και αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μια 29χρονη πρόσφυγα από τη Συρία έχασε τη ζωή της στο Κέντρο Φιλοξενίας της ΣΟΦΤΕΞ στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες πληροφορίες  κάνουν λόγο για ανακοπή καρδίας  μετά από επιληπτική κρίση

Κριτική στην Τουρκία ότι ξεπερνούν κάθε μέτρο οι εκκαθαρίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ και πρόσθεσε ότι μπροστά σε αυτές τις επιχειρήσεις «δεν μπορούμε να σωπαίνουμε».

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 15 άμαχοι και δεκάδες τραυματίστηκαν στη βόρεια  Συρία,  σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στη συριακή και την ιρακινή επικράτεια.

Ύποπτο για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εξυμνούσε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία του Ρίο οκτώ ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για έναν 28χρονο Βραζιλιάνο με καταγωγή από τον Λίβανο

Αίθριος καιρός,  με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους  1 - 3   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου