Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Τρίτη 26-7-2016 07.30 πμ….. Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη στις 9 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα. 2. Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου αναχρηματοδότησης ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA-TiSA και τη συμμετοχή του στα εθνικά και διεθνή δίκτυα αυτοδιοικητικών οργανισμών (αίτημα ελάσσονος μειοψηφίας «Συμπολιτεία»)……..


Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Πέμπτη  στις  9   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα.  2.  Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου αναχρηματοδότησης ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA-TiSA και τη συμμετοχή του στα εθνικά και διεθνή δίκτυα αυτοδιοικητικών οργανισμών (αίτημα ελάσσονος μειοψηφίας «Συμπολιτεία»).

Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Απόψε στις 9μιση το βράδυ  στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" στο Ξυλόκαστρο. Στη θέση της παράστασης " το καπλάνι της βιτρίνας"  που ακυρώθηκε θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση "ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ", από την  "ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ, πού εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει καλό και προσεγμένο παιδικό θέατρο, φαντασμαγορικό παραμύθι "Η Σταχτοπούτα " σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Λιούμπη. Είναι ένα παραμύθι πού βλέπεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους... Αύριο στον ίδιο χώρο στις 9 το βράδυ «ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ» με τραγούδια του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, από το ΚΑΠΗ Ξυλόκαστρου. Συμμετέχει ομάδα παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολειό. Διεύθυνση  - Χορωδία – Πιάνο – Σενάριο Μ. Χατζηαποστόλου, Μπουζούκι Γ. Κιμπιζής. Είσοδος Ελεύθερη.

Με 3 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Την Κυριακή στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  από τις 9 το πρωί,  ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», διοργανώνει το 5ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου. Πληροφορίες  στον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Γόγολα, Τηλ. 694466005


Η "Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου" στις Αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι, παρουσιάζει την Κωμωδία του Μολιέρου "Ο Φιλάργυρος", στις 29-30-31 Ιουλίου και στις 1-5-6-7-8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ. Κρατήσεις στο τηλ. 6908 96 11 57
+++++++++++++


Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται  στα Αρμόρια, όπου απειλούνται κατοικίες. Επί τόπου επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.  Μαίνεται η φωτιά στο Μαρμάρι της Εύβοιας. Υπό πλήρη έλεγχο στην Πάτρα.  

Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα που παρουσίασε χθες για τη Συνταγματική αναθεώρηση.  Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εάν δεν συγκεντρώνει 200 ψήφους βουλευτών θα εκλέγεται από το λαό. Πρωθυπουργός μόνο αν έχει την ιδιότητα του βουλευτή. Υπό δημόσιο έλεγχο ρεύμα και νερό. Υποχρεωτικό το δημοψήφισμα με την συγκέντρωση 500.000 υπογραφών.  Πιθανόν να γίνει δημοψήφισμα για τις αλλαγές. Στην ομιλία του, ο Α. Τσίπρας ανέφερε ότι «42 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, έχοντας χαρίσει μια ανεκτίμητη μακρά περίοδο κοινωνικής ειρήνης αλλά και ένα κράτος με παθογένειες»

Επίθεση στον Πρωθυπουργό ότι επέλεξε ξανά το σόου από την ουσία εξαπολύει η  Φώφη Γεννηματά με αφορμή την παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι στο  μείζον θεσμικό ζήτημα απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της.

Για κακόγουστη κυβερνητική και κομματική επικοινωνιακή φιέστα κάνει λόγο η Λαϊκή Ενότητα, `σχολιάζοντας την πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον κατηγορεί ότι δημαγωγεί την ώρα που «πνίγει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ετοιμάζει μνημονιακό πραξικόπημα».

Ξεκινά στις 10 το πρωί στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία.

Την παραίτησή του από την ενασχόληση με την κατάρτιση του προγράμματος ανάπτυξης της ΝΔ ανακοίνωσε ο Χρήστος Σκλαβούνης, κάτι που έγινε γνωστό μέσω του δικηγόρου του

Σεπτέμβρη η πρώτη δόση από τις 5 του ΕΝΦΙΑ. Εκτός φόρου τα αγροτεμάχια.

Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα μπορούν οι κληρωθέντες των προγραμμάτων του ΛΑΕ/ ΟΓΑ να προσέρχονται, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, για να παραλάβουν τα δελτία τους για τον κοινωνικό τουρισμό.

Την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς και την συνέχιση της διενέργειας ελέγχων σε περιοχές κοντά στα σύνορα της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Δεκαεννιά άτομα σκοτώθηκαν και ακόμη 24 τραυματίστηκαν ύστερα από επίθεση με μαχαίρι σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία. Η αστυνομία στη Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον Σατόσι Ουεμάτσου, 26 ετών, πρώην υπάλληλο στο κέντρο..

Περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στην επαρχία του Χαλεπίου βομβάρδισε το συριακό καθεστώς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άμαχοι

Τουλάχιστον επτά παιδιά είναι νεκρά από τη σύγκρουση του σχολικού βαν που τα μετέφερε με τρένο σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές στα βόρεια της Ινδίας

Αίθριος καιρός,  με μικρή της θερμοκρασίας και  Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους 2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου