Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Τετάρτη 27-7-2016 07.30 πμ….. Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Απόψε στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" στο Ξυλόκαστρο. «ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ» με τραγούδια του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, από το ΚΑΠΗ Ξυλόκαστρου. Συμμετέχει ομάδα παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολειό. Διεύθυνση - Χορωδία – Πιάνο – Σενάριο Μ. Χατζηαποστόλου, Μπουζούκι Γ. Κιμπιζής. Είσοδος Ελεύθερη…..




Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Απόψε στις 9 το βράδυ  στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" στο Ξυλόκαστρο. «ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ» με τραγούδια του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, από το ΚΑΠΗ Ξυλόκαστρου. Συμμετέχει ομάδα παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολειό. Διεύθυνση  - Χορωδία – Πιάνο – Σενάριο Μ. Χατζηαποστόλου, Μπουζούκι Γ. Κιμπιζής. Είσοδος Ελεύθερη.  

Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις  9   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα.  2.  Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου αναχρηματοδότησης ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA-TiSA και τη συμμετοχή του στα εθνικά και διεθνή δίκτυα αυτοδιοικητικών οργανισμών (αίτημα ελάσσονος μειοψηφίας «Συμπολιτεία»).

Με 3 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Την Κυριακή στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  από τις 9 το πρωί,  ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», διοργανώνει το 5ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου. Πληροφορίες  στον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Γόγολα, Τηλ. 694466005


Η "Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου" στις Αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι, παρουσιάζει την Κωμωδία του Μολιέρου "Ο Φιλάργυρος", στις 29-30-31 Ιουλίου και στις 1-5-6-7-8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ. Κρατήσεις στο τηλ. 6908 96 11 57
+++++++++++++


Με 155 ψήφους «κατά» (96 «υπέρ» και 20 «παρών», σε σύνολο 271 βουλευτών) απορρίφθηκε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια επιβολής τραπεζικής αργίας, κεφαλαιακών περιορισμών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι στήριξαν την πρόταση της Ν.Δ. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών», ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛΛ. και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν την πρόταση. Την πρόταση στήριξαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Με την καταψήφιση της πρότασης της Ν.Δ.  «κλείνει ένας κύκλος "σπέκουλας και συκοφαντίας", κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"» εκτιμούν κυβερνητικές πηγές.

Η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα πολύ κοντά στην Εθνική τραγωδία, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής συνεδριάζει στις  1μιση το μεσημέρι  υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η εισήγηση του πρωθυπουργού θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Την εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2016 προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία ρυθμίζονται νομοθετικά οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον υπολογισμό του φόρου.

Τεράστια ζημιά στα Μαστιχόδεντρα από τη φωτιά στη Χίο. Στάχτη 35 000 στρέμματα  Γρήγορες διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων, υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 11 ατόμων για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών - Διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Γ. Παπαντωνίου. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ζημιά που έχει προκληθεί στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 30 εκατ. Ευρώ.

Ξεκινά σήμερα από την Υπηρεσία Ασύλου η διαδικασία των συνεντεύξεων για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν. Ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προτείνει αύριο Τετάρτη την επιβολή προστίμων σε βάρος της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για δημοσιονομική παρέκκλιση και να ορίσει νέες, πιο μακρές προθεσμίες για να επαναφέρουν τα ελλείμματά τους κάτω από το όριο που έχει τεθεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας

Το Λαϊκό Κόμμα (PP), στελέχη του οποίου συγκροτούν την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ισπανίας, θα παραπεμφθεί σε δίκη για την καταστροφή δύο φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ένας πρώην ταμίας του, ο οποίος ήδη δικάζεται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των μαύρων κομματικών ταμείων, ανακοίνωσε  δικαστήριο της Μαδρίτης.

Η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε τα ξημερώματα το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις Προεδρικές εκλογές.

Αίθριος καιρός,  με Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου