Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τρίτη 12-7-2016 07.30 πμ….. Με τίτλο «Ο Κορινθιακός κόλπος θέλει λίγο από το χρόνο μας...». ο Ανδρέας Ζάρρος αναφέρει μεταξύ άλλων στη σελίδα του "armonistas". Tο δημοσίευμα στο http://armoniki.blogspot.gr/2016/07/blogpost.html «Αυτό τον καιρό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν καταλήξει σε πρόταση 100 νέων περιοχών Natura 2000, η οποία θα παραμείνει αναρτημένη για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών και ο Κορινθιακός μας. Αν και ο αυτόματος συνειρμός πολλών μπορεί να είναι το "Ε και τι έγινε;" η κίνηση αυτή είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη θάλασσά μας και θέλει στήριξη από όλους. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στην ένταξη του Κορινθιακού στο Δίκτυο Natura και ήδη οι πρώτες έχουν ξεκινήσει. Γι' αυτό πρέπει συλλογικότητες και πολίτες του Κορινθιακού να στηρίξουν αυτή την επιλογή και να συμμετάσχουν στη διαβούλευση. Ειδικά για τον Κορινθιακό χρειάζονται επιστολές στήριξης με το παρακάτω (τροποποιημένο στα μέτρα σας) μήνυμα στο new.natura@prv.ypeka.gr »….




Με τίτλο «Ο Κορινθιακός κόλπος θέλει λίγο από το χρόνο μας...». ο Ανδρέας Ζάρρος  αναφέρει μεταξύ άλλων στη σελίδα του "armonistas".  Tο δημοσίευμα στο  http://armoniki.blogspot.gr/2016/07/blogpost.html  «Αυτό τον καιρό το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχουν καταλήξει σε πρόταση 100 νέων περιοχών Natura 2000, η οποία θα παραμείνει αναρτημένη για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου. Μεταξύ αυτών και ο Κορινθιακός μας. Αν και ο αυτόματος συνειρμός πολλών μπορεί να είναι το "Ε και τι έγινε;" η κίνηση αυτή είναι κάτι πολύ σημαντικό για τη θάλασσά μας και θέλει στήριξη από όλους. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις στην ένταξη του Κορινθιακού στο Δίκτυο Natura και ήδη οι πρώτες έχουν ξεκινήσει. Γι' αυτό πρέπει συλλογικότητες και πολίτες του Κορινθιακού να στηρίξουν αυτή την επιλογή και να συμμετάσχουν στη διαβούλευση. Ειδικά για τον Κορινθιακό χρειάζονται επιστολές στήριξης με το παρακάτω (τροποποιημένο στα μέτρα σας) μήνυμα στο new.natura@prv.ypeka.gr »

Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Απόψε στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού στις 8 το βράδυ, «Τα Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα». Κουκλοθέατρο από το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου. Επιμέλεια - αφήγηση Ελ. Μενούνου, μουσική Μ. Χατζηαποστόλου, Γ. Κιμπιζής. Είσοδος Ελεύθερη.  Η ιδία Παράσταση την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στο Θεατράκι του Γυμνασίου Δερβενίου. Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είσοδος Ελεύθερη. Αύριο Τετάρτη στην  Πλατεία Συκιάς στις 9 το βράδυ.  Τσιρκοπαράσταση " Ο μάγος και ο μικρούλης" είσοδος 5 €

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου, συνεχίζει τις "Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2016"  στο Κρυονέρι Κορινθίας. Σήμερα στις    9 το βράδυ  «ΛΑΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ»  Διοργάνωση: Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού & Γυμνασίου Κρυονερίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου   (Γυμνάσιο  Κρυονερίου). Αύριο στις 9 το βράδυ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ (Γυμνάσιο Κρυονερίου) και την Πέμπτη 38ο Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας 2016 (Αμφιθέατρο Κρυονερίου) Διοργάνωση: Μ.Κ.Ο. "Φιλοξενία"

Στο πλαίσιο  "Σικυώνια 2016" αύριο στις 9 το βράδυ, στις Αποθήκες Α.Σ.Ο στο Κιάτο, το παιδικό / εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Πολιτισμού Σαν Παραμύθι  παρουσιάζει το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Η Βασίλισσα του χιονιού. Είσοδος: 2 € παιδικό / 3 € ενήλικες

Κι αυτό το καλοκαίρι - 10ο συνεχές- συνεπής στο ραντεβού του ο δημοτικός κινηματογράφος "Διάλειμμα'' του Δερβενίου, θα προσφέρει στους φίλους της 7ης Τέχνης καλές και ποιοτικές ταινίες από την παγκόσμια και ελληνική παραγωγή, σύγχρονες και επανεκδόσεις. Ανάμεσά τους οι εξαιρετικές ταινίες "Η μεγάλη διάσωση", "Ουζερί Τσιτσάνης", "Spectre", "Η ελιά", ''To παιχνίδι του χρήματος'', ''Ένας άλλος κόσμος'', "Spotlight", ''Νοτιάς'', ''Η επιστροφή'', το καινούριο ''Ice 5'',, κλπ . Φέτος η Τετάρτη αφιερώνεται στους μικρούς μας φίλους (αλλά και μεγάλους) που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μια από τις ωραιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ξεκινάμε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, 9:30 μ.μ. με την ταινία κινουμένων σχεδίων, παραγωγής 2015, αφιερωμένη εξαιρετικά στους μικρούς υποστηρικτές του κινηματογράφου μας, 'Minions'. Γενική είσοδος : 5 € (Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ.) Παιδικές ταινίες : 3 € (για παιδιά μέχρι 12 ετών) Έναρξη 9:30μμ

Το Σάββατο στις 9μιση το βράδυ, στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ-ΚΙΑΤΟ, στο πλαίσιο των "ΣΙΚΥΩΝΕΙΑ 2016". Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή. Κλείνοντας την πρώτη  25ετία λειτουργίας του φέτος το καλοκαίρι του 2016,  παρουσιάζει, το αριστούργημα του Γ. Χορτάτση "ΕΡΩΦΙΛΗ. Τιμές εισιτηρίων: 12 και 10 ευρώ Προπώληση από 8 ευρώ στο viva.gr

Η "Θεατρική Σκηνή Χιλομοδίου" στις Αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι, παρουσιάζει την Κωμωδία του Μολιέρου "Ο Φιλάργυρος", στις 29-30-31 Ιουλίου και στις 1-5-6-7-8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ. Κρατήσεις στο τηλ. 6908 96 11 57

Την Κυριακή 31-7-2016 στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  από τις 9 το πρωί,  ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», διοργανώνει το 5ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου. Πληροφορίες  στον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Γόγολα, Τηλ. 694466005
+++++++++++++


Συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους θα έχει στις 11:00, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, για τη διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά.

Στην κατεύθυνση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος υποστήριξε την Πορτογαλία και την Ισπανία στη Συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ, κινήθηκαν και οι υπουργοί Γαλλίας και Ιταλίας.

Μετά το Brexit σίγουρα θα υπάρξουν επιπτώσεις οικονομικές και πολιτικές στην Ευρώπη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ.

Χαλάρωση των Capital Control και πλεόνασμα 1% το 2016, προέβλεψε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι, επέστρεψαν στις τράπεζες 4 δις.
 
Σταθεροποιούνται οι συνθήκες στην Ελλάδα, αναφέρει ο οίκος Moody’s  στην ετήσια πιστωτική του  ανάλυσή.

Ανοικτή σε κάθε συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, ακόμα και για μείωση του ορίου 3% στο πλαίσιο πάντα της Απλής Αναλογικής, εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπτουλά μπιν Ζαγιέντ Ναχιάν, θα  υποδεχθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ελλάδα και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση του με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Την πολιτική Κίνηση "Δημοκρατική Ευθύνη" ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Λήγει την Παρασκευή η παράταση για την υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων.

Ξεκινά την Πέμπτη η παροχή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε όσους διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον, ενώ ήδη έχει απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega Channel.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔΕΗ η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από την επιχείρηση.

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε ο Νίκος Τόσκας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε  ότι θα υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα αύριο Τετάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι να αναλάβει τον θώκο την ίδια ημέρα

Ισχυρή αστυνομική δύναμη 100 ανδρών έλαβε μέρος σε επιχείρηση για περιστατικό ομηρίας που εκτυλίχθηκε τη σε δικηγορικό γραφείο στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας και είχε αιματηρή κατάληξη, δύο νεκρούς -έναν δικηγόρο και τον δράστη, κατά πληροφορίες γερμανικών μέσων.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από το δικαστικό μέγαρο της κομητείας του Μπέριεν, στο Σεντ Τζόζεφ του Μίσιγκαν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας.

Εμπάργκο όπλων στο Σουδάν ζήτησε   από το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Μπαν Κι Μουν εν μέσω σφοδρών και πολύνεκρων συγκρούσεων

Ένας 17χρονος νεαρός σκότωσε τρεις Τούρκους αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις σε σταθμό λεωφορείου στην πόλη Σανλιούρφατης νοτιοανατολικής Τουρκίας, πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Ο κυβερνήτης της πόλης δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή, δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε έγινε.

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της πτώσης μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου C-130 στην στρατιωτική βάση Μοντίγιο, κοντά στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αεροσκάφος, το οποίο εικάζεται ότι πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση, πήρε φωτιά.

Αίθριος  καιρός, με Βόρειους, Βορειοανατολικούς ανέμους  3 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου