Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Παρασκευή 8-7-2016 07.30 πμ….. Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνει, αύριο στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου '' Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων : πεντακόσιοι (500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος 8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν…..


Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  αύριο στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι (500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αναγνωρίστηκε επίσημα, από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ως ιαματικό το νερό των πηγών στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στην Κορινθία και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση. Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι, στέφθηκε με επιτυχία μια συντονισμένη προσπάθεια έξι ετών και σημείωσε πως, «από εδώ και πέρα ξεκινά ένας νέος σχεδιασμός στην περιοχή, με επίκεντρο τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, για την εκμετάλλευση του Ιαματικού νερού».

Αύριο στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Φ.Ο.Λ ΄΄Ο ΒΥΡΩΝ΄΄ (στο θερινό σινεμά στο κέντρο του Δ.Δ. Λόγγου  Δήμου Αιγιάλειας ). Ο Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Αιγιάλειας ΄΄Η Ίριδα΄΄ και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ΄΄Η Αλκυών΄΄, διοργανώνουν από κοινού  ημερίδα με τίτλο ΄΄Διάβρωση ακτών στην Β. Πελοπόννησο και στην Αιγιάλεια – Μπορούμε να σώσουμε τις παραλίες μας;΄΄ Εισηγητές: Χρόνης Γεώργιος (Καθηγητής Γεωλόγος-Ωκεανογράφος, π. Πρόεδρος ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) και Δήμας Αθανάσιος (Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κρυονερίου, συνεχίζει τις "Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2016"  στο Κρυονέρι Κορινθίας. Σήμερα στις  8:30 μμ. - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (Υπεύθυνη Μουσικής: Αγγελική Ευθυμίου) και στις 9:30 μμ.  - ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ: «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» (Γυμνάσιο  Κρυονερίου)

«Κομβικής σημασίας για τον εορτασμό το 2021 των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση» χαρακτήρισε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ειδικά σε ότι αφορά το πρόσωπο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Ναύαρχο κ. Ιωάννη Λεοντακιανάκο, το Διοικητή της 124 ΠΒΕ Τρίπολης Σμήναρχο κ. Χρήστο Γλυνό, το Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο και το Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Σμήναρχο κ. Κωνσταντίνο Κρούσκο.
+++++++++++++


Στη Βαρσοβία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ). Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Την εφαρμογή - εντός του 2016 - μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προανήγγειλε, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos».

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, τονίζουν κυβερνητικές πηγές 

Σε άψιλους τόνους η συζήτηση στην Επιτροπή της  Βουλής για τον εκλογικό νόμο. Στις 19 και 20 Ιουλίου η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Νομοτεχνική βελτίωση κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουπλής. Για να αφαιρεθεί το μπόνους των 50 εδρών χρειάζονται 200 ψήφοι, δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα που οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία, επανέλαβε η ΝΔ

Στις 26 του μήνα θα συζητηθεί το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για το 3ο μνημόνιο.

Επερώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για της αποκαλύψεις Γκαλμπρέιτ

Λίστα με ονόματα 13730 οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων με χρέη άνω των 150000 ευρώ δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου οι αιτήσεις για τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε 17 Δήμους υψηλής μακροχρόνιας ενεργείας.

Ανοιχτό αφήνει ο Τρύφων Αλεξιάδης το ενδεχόμενο να πληρωθεί σε περισσότερες δόσεις ο ΕΝΦΙΑ που πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακινητοποιημένα τα Τραίνα και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος από σήμερα έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Δύο ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της αστυνομίας το πάρκο Belo Garden στο Ντάλας για τα τραγικά συμβάντα στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα. Τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί και έντεκα τραυματίες, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

Εικοσιπέντε άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη, πιθανώς αυτοσχέδιας βόμβας-σωλήνα, σε επιβατικό τραίνο χθες στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Αίθριος  καιρός, με Βορειοανατολικούς, Νοτιοδυτικούς ανέμους  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου