Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Δευτέρα 25-7-2016 07.30 πμ….. Απόψε στις 9μιση το βράδυ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου. "Λαϊκή Συναυλία – Αφιέρωμα στο Χρόνη Αηδονίδη". Ο Παντελής Θαλασσινός, η Αρετή Κατιμέ, οι ΤΑΚΙΜ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, θα «ζωντανέψουν» επί σκηνής το έργο του μεγάλου δημιουργού και θα χαρίσουν στο Loutraki Festival μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση! ….




Απόψε  στις 9μιση το βράδυ, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου. "Λαϊκή Συναυλία – Αφιέρωμα στο Χρόνη Αηδονίδη". Ο Παντελής Θαλασσινός, η Αρετή Κατιμέ, οι ΤΑΚΙΜ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, θα «ζωντανέψουν» επί σκηνής το έργο του μεγάλου δημιουργού και θα χαρίσουν στο Loutraki Festival μια ακόμα σπουδαία διοργάνωση!

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του δρόμου Λάυκα-Καστανία από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. (Τα εγκαίνια του δρόμου θα πραγματοποιηθούν στο κομμάτι του δρόμου από Λάυκα προς Καστανιά 500μ περίπου απ την αρχή του έργου.)

Συνεχίζονται οι Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Απόψε στις 9 το βράδυ  στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης" στο Ξυλόκαστρο. «Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία», Θέατρο   Μαριονέτας «Γκότση». Είσοδος 7 ευρώ / Πολύτεκνοι, Άνεργοι 5 ευρώ. Την Τετάρτη στις 9 το βράδυ στον ίδιο χώρο. «ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ» με τραγούδια του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, από το ΚΑΠΗ Ξυλόκαστρου. Συμμετέχει ομάδα παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολειό. Διεύθυνση  - Χορωδία – Πιάνο – Σενάριο Μ. Χατζηαποστόλου, Μπουζούκι Γ. Κιμπιζής. Είσοδος Ελεύθερη.

Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Πέμπτη  στις  9   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα.  2.  Αποδοχή όρων για τη λήψη τοκοχρεολυτικού δανείου αναχρηματοδότησης ήδη συναφθέντων δανείων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. 3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ως ελεύθερη ζώνη από τις συμφωνίες TTIP-CETA-TiSA και τη συμμετοχή του στα εθνικά και διεθνή δίκτυα αυτοδιοικητικών οργανισμών (αίτημα ελάσσονος μειοψηφίας «Συμπολιτεία»).

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα   στις  10 και μισή το πρωί  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Με 3 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο  Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, συμμετέχει στη δράση, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», με τριάντα πέντε (35) επιδοτούμενες θέσεις στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ και δεκαεπτά (17) επιδοτούμενες θέσεις στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ. Όσοι επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους (προ-νήπια από 2,5 ετών συμπληρωμένα κατά το μήνα εγγραφής), να υποβάλλουν σε ηλεκτρονική μορφή «Αίτηση Συμμετοχής – δήλωση στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr , http://paidikoi.eetaa.gr/  και στη συνέχεια τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής να αποσταλούν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ (Μυλλέρου 73-77 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10436 ) μέχρι και τις 29/07/2016 και ώρα 24:00 μ.μ. μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier). (Προσοχή: Ηλεκτρονικές Αιτήσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα μπορούν να υποβληθούν,). Πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την αίτηση: στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ www.eetaa.gr στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου τηλ. 27430 28311 στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Δερβενίου τηλ. 27430 32804

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα (50) ετών του Atelier 66 των αρχιτεκτόνων Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη, η πόλη μας αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά τους στον Πολιτισμό και ειδικότερα στην Τέχνη της Αρχιτεκτονικής και θα αναδείξει το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο τους με την πραγματοποίηση Έκθεσης, διάρκειας από 29 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου 2016 στη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, η οποία στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην πόλη της Πάτρας για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη στη Νέα Βιβλιοθήκη Λουτρακίου, την 29η Ιουλίου 2016 και ώρα 7.30 μμ.»

Η "Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου" στις Αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι, παρουσιάζει την Κωμωδία του Μολιέρου "Ο Φιλάργυρος", στις 29-30-31 Ιουλίου και στις 1-5-6-7-8 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ. Κρατήσεις στο τηλ. 6908 96 11 57

Την Κυριακή 31-7-2016 στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  από τις 9 το πρωί,  ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «Οι Τσελιγκάδες», διοργανώνει το 5ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου. Πληροφορίες  στον πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Γόγολα, Τηλ. 694466005
+++++++++++++


Τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απόψε στις 20:00  στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής των Ελλήνων.

Την ανάγκη  διαρκούς αγώνα για την  υπεράσπιση της Δημοκρατίας, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.  Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή, ο οποίος βασανίστηκε σκληρά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ερίζουν για την πατρότητα της «Νέας Μεταπολίτευσης» και ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης

Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο 7χρονος που χτυπήθηκε από ακυβέρνητη λέμβο στη Ζάκυνθο.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τη νύχτα σε δασική περιοχή στη Δέσα Χίου.  

Υπέρ της άμεσης αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ και της ακύρωσης της συμφωνίας για την προσφυγική κρίση, τάχθηκε η επικεφαλής της Κ.Ο της Αριστεράς στη Γερμανία, Ζάρα Βάγκενγκεν, τονίζοντας ότι, η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία καθίδρυσης δικτατορίας.  

Βασανιστήρια στα Κέντρα Κράτησης στην Τουρκία, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ούτε πραξικόπημα, ούτε δικτατορία» φώναξαν χιλιάδες Τούρκοι που συγκεντρώθηκαν  στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλουν τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου, αλλά επίσης για να εκφράσουν την ανησυχία τους για την απάντηση της τουρκικής ηγεσίας στην αποτυχημένη απόπειρα με τα εκτεταμένα πογκρόμ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην γερμανική πόλη Άνσμπαχ κοντά στη Νυρεμβέργη. Σύμφωνα με τις αρχές ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 12 τραυματίστηκαν. Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετήσει σε τσάντα, ένας 27χρονος Σύρος μετανάστης. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να προσπαθεί να προσεγγίσει ένα συναυλιακό χώρο, όμως δεν είχε εισιτήριο και δεν του επετράπη η είσοδος.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός 16χρονου Αφγανού, φίλου του δράστη της επίθεσης στο Μόναχο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για το ότι δεν κατήγγειλε τα σχέδια για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Τέσσερα νοσοκομεία χτυπήθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, υποστηρίζει συριακός ιατρικός οργανισμός που έχει την έδρα του, στην Τουρκία.

Τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί και 35 οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε  σε προάστιο της Βαγδάτης. Η επίθεση σημειώθηκε, το πρωί, σε ώρα αιχμής, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ενεργοποίησε το γεμάτο με εκρηκτικά γιλέκο του, σε σημείο ελέγχου των αρχών κοντά στο προάστιο Καντμίγια. Από την έκρηξη έπαθε καταστροφές το κτίριο του σταθμού ελέγχου, αλλά και οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα επιβάλει γενική απαγόρευση στους Ρώσους αθλητές για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Η απόφαση της ΔΟΕ ανατρέπει τα δεδομένα και η συμμετοχή ή όχι των Ρώσων αθλητών θα αποφασιστεί από τις επί μέρους παγκόσμιες ομοσπονδίες.  Η ΔΟΕ, ουσιαστικά, πετάει το μπαλάκι στις παγκόσμιες ομοσπονδίες να αποφασίσουν για τη συμμετοχή ή όχι των Ρώσσων αθλητών.

Αίθριος καιρός,  άνοδο της θερμοκρασίας και  Βορειοανατολικούς ανέμους      2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου