Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευή 9-10-2015/07.30 πμ…. Την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της Κορινθίας ζητάει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας με γραπτή ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο σχετικό κείμενο της ερώτησης ο Χρίστος Δήμας επισημαίνει την απουσία σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών στον νομό παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κορινθίας. Παράλληλα, ο κ. Δήμας σημειώνει την ιδιαίτερη οξύτητα του προβλήματος σε χωριά της ορεινής Κορινθίας (Φενεός και Στυμφαλία) και καλεί το Υπουργείο να τον ενημερώσει άμεσα για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης του συνόλου των κενών….




Την άμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων διδακτικού προσωπικού στα σχολεία της Κορινθίας ζητάει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας με γραπτή ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στο σχετικό κείμενο της ερώτησης ο Χρίστος Δήμας επισημαίνει την απουσία σημαντικού αριθμού εκπαιδευτικών στον νομό παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Κορινθίας.  Παράλληλα, ο κ. Δήμας σημειώνει την ιδιαίτερη οξύτητα του προβλήματος σε χωριά της ορεινής Κορινθίας (Φενεός και Στυμφαλία) και καλεί το Υπουργείο να τον ενημερώσει άμεσα για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης του συνόλου των κενών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων. «Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-Stymfalia, ξεκινά η ερευνητική κοπή καλαμιών στη λίμνη Στυμφαλία, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων. Η κοπή των καλαμιών προβλέπεται στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης του προγράμματος LIFE-Stymfalia... Η κοπή θα γίνει ανατολικά της λίμνης, στις 9 και 10 Οκτωβρίου, με τη  χρήση ενός ειδικού πλωτού και ενός χερσαίου μηχανήματος υπό την παρουσία και καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων του προγράμματος LIFE και του Δασαρχείου Κορινθίας..... Οι κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες, σε μια ανοιχτή πρόσκληση, θα έχουν την ευκαιρία σήμερα στις 11 το πρωί, να παρακολουθήσουν την κοπή από το σημείο θέασης της λίμνης στη σήραγγα Σούρι στο ξύλινο κιόσκι, όπου είναι και η πινακίδα του Προγράμματος LIFE…»

Ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας καλεί σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ όλους τους πολίτες, τοπικούς φορείς, συλλόγους κ.α. της Ανατολικής Αιγιάλειας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αιγείρας την Κυριακή στις 7 το βράδυ για το μείζον θέμα του κορεσμού του ΧΥΤΑ της Αιγείρας

Κλειστός θα είναι έως και σήμερα ως τις 4 το απόγευμα, ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, αυτός με κατεύθυνση την Τρίπολη, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, για να γίνουν εργασίες συντήρησης, μέσα στη σήραγγα. Για όλο το διάστημα που θα είναι κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας, η κυκλοφορία και προς τις 2 κατευθύνσεις θα διεξάγεται  από την σήραγγα με κατεύθυνση την Κόρινθο σε ένα στοίχο ανά κατεύθυνση. 

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου. Ο Δήμος Σικυωνίων και ο Σύλλογος Πολιτών «Η Αρχαία Σικυών», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ η ανασκαφή, η ανάδειξη, η προοπτική”. Ομιλητής: Κων/νος Κίσσας, Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Είσοδος Ελεύθερη.


Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10-2015  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: Αστυνομική ταυτότητα.-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία.-Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες.


Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο και καμπάνια για την εγγραφή νέων μελλών αποφάσισε να εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνέρχεται το Σαββατοκύριακο.

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για την Στρατιωτικη ασκηση Παρμενίων

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου οι εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου, μια εβδομάδα αργότερα ο 2ος γύρος αν χρειαστεί

Ελάφρυνση του χρέους και μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και διοίκηση των τραπεζών, οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα, αυτό τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ από το Περού. Στο Περού και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τον επόμενο μήνα το νομοσχέδιο για τις μειώσεις  στις αποδοχές των Βουλευτών

2000 προσλήψεις στο Δημόσιο και 4500 διορισμοί στη υγεία μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Με αυξημένο επιτόκιο 5% από την 1η Νοεμβρίου οι ρυθμιζόμενες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Τις επιχειρήσεις ανοιχτά της Λιβύης για τους Μετανάστες  εγκρίνει σήμερα ο ΟΗΕ.

Μέτρα για τις απελάσεις οικονομικών προσφύγων και φύλαξη των εσωτερικών συνόρων της ΕΕ, συμφώνησαν οι υπουργοί εσωτερικών.

Πρωτοβουλίες για την ανάσχεση των Μεταναστευτικών ροών έθεσε ο Πάνος Καμμένος στη συνοδό του ΝΑΤΟ.

Προσχεδιασμένη η επίθεση Ρουπακιά, κατέθεσε φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι τέσσερις ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία, εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, κατέπεσαν στο Ιράν. Τα ρωσικά πρακτορεία RIA και Interfax, όμως, επικαλούμενα πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστήριξαν ότι όλοι οι πύραυλοι «βρήκαν του στόχους τους».

Περισσότεροι από 15 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 25 τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών από αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της εναντίον γαμήλιας εκδήλωσης στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά.

Νεφώσεις,  με  Ανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς  άνεμους   3 -  4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου