Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πέμπτη 8-10-2015/07.30 πμ…. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «... εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Πυρόπληκτων Περιοχών Πελοποννήσου 16 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 7,7 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Προτάθηκαν επίσης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συμφωνήθηκε να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πυρόπληκτων με νεότερη απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, αφού κατανεμηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, 7 νέα έργα....»…





Κλειστός θα είναι έως και αύριο στις 4 το απόγευμα, ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, αυτός με κατεύθυνση την Τρίπολη, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, για να γίνουν εργασίες συντήρησης, μέσα στη σήραγγα. Για όλο το διάστημα που θα είναι κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας, η κυκλοφορία και προς τις 2 κατευθύνσεις θα διεξάγεται  από την σήραγγα με κατεύθυνση την Κόρινθο σε ένα στοίχο ανά κατεύθυνση. 

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ, στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου. Ο Δήμος Σικυωνίων και ο Σύλλογος Πολιτών «Η Αρχαία Σικυών», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: “ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ η ανασκαφή, η ανάδειξη, η προοπτική”. Ομιλητής: Κων/νος Κίσσας, Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Είσοδος Ελεύθερη.


Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10-2015  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: Αστυνομική ταυτότητα.-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία.-Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες.


Με 155 ψήφους, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση έλαβε λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα  την εμπιστοσύνη της Βουλής. Σύσσωμη καταψήφισε η αντιπολίτευση. Αρνητική ψήφο έδωσαν 144 βουλευτές, (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων).

Προηγήθηκε η οξύτατη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Αυτή θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας, ήταν το μήνυμα με το οποίο έκλεισε τις προγραμματικές δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.

Για πολιτική απάτη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Βαγγέλης Μειμαράκης, προανήγγειλε ότι, η ΝΔ δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και είπε πως λέει ΝΑΙ στα θετικά και ΟΧΙ στα αρνητικά και στους φόρους.

Προεκλογική η ρητορική σας κ. Μειμαράκη, απάντησε ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ατόπημα  την αναφορά του στο χρέος και επικαλέστηκε την ομιλία  του  Φρανσουά Ολάντ στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου αναδεικνύει ως μείζων θέμα την ελάφρυνση του.

Η Φώφη Γεννηματά απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου και άσκησε σκληρή κρητική στην κυβέρνηση

Στα λίγα καλά θα λέμε ΝΑΙ  στα πολλά  στραβά θα είμαστε απέναντι σας, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις δεσμεύσεις της, το νέο μνημόνιο προσθέτει νέα βάρη στο λαό, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης αφού δεν απαντήσατε στα 9 σημεία προϋποθέσεις που θέσαμε, ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης

Κατ αρχήν θετική ανταπόκριση των κυρίων Μειμαράκη, Μητσοτάκη και Τσιτζικώστα στην πρόσκληση της ΕΡΤ για διεξαγωγή Ντιμπέιτ για την προεδρία της ΝΔ.

Πάνω από 100 000 άνθρωποι βγήκαν, στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ. Συγκρούσεις με την αστυνομία

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας είναι έτοιμο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος

Πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας εκτόξευσαν πυραύλους κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Εν τω μεταξύ, ο συριακός στρατός εξαπολύει μεγάλη χερσαία επίθεση στη δυτική Συρία με ρωσική αεροπορική κάλυψη.


Νέες επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών - Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις. Καζάνι που βράζει η κατεχόμενη Παλαιστίνη

Βροχερός καιρός,  με Βορειοανατολικούς,  Ανατολικούς άνεμους   3 -  5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου