Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δευτέρα 26-10-2015/07.30 πμ…. «Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι σοβαρό τόσο για την Πελοπόννησο όσο και για τους δήμους της Κορινθίας. Κάποιοι δήμοι στην Κορινθία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια. Σιγά- σιγά αρχίζει και ξεφεύγει η κατάσταση. Πλέον είμαστε οριακά. Ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ σας αναφέρω ότι σύντομα θα γίνει μία έκτακτη συγκέντρωση για το σοβαρό αυτό θέμα…» Ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στην korinthiannews.gr ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος…..





Σε λίγες ημέρες ξεκινά η αποκατάσταση των παλαιών 76 χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων της Πελοποννήσου, αφού υπογράφηκε η σύμβαση του έργου μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της αναδόχου εταιρείας. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης είπε ότι "το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μαζί με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα που υπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο να μετατρέψουμε την Περιφέρειά μας σε ευρωπαϊκή περιφέρεια- πρότυπο της αειφορίας". Ο κ. Τατούλης επισήμανε ότι με την υπογραφή της σύμβασης "κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ".

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ξεκίνησε τις διαδικασίες λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που χρειάζονται βοήθεια, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και οι γονείς τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που δημιουργούνται. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος, συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και με την «Αλληλεγγύη-Αντίσταση Ξυλοκάστρου», ενώ απευθύνει και δημόσια πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς (αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), κατόχους πτυχίων με τίτλους σπουδών, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους, με την εθελοντική προσφορά τους. Για τη στελέχωσή του, αρχικά ζητούνται οι ακόλουθες ειδικότητες καθηγητών: Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί – Χημικοί, Αγγλικών, Γερμανικών. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια του Δήμου μας, παρακαλούνται να το δηλώσουν στα γραφεία του Δήμου, υπεύθυνη κα Αγγελική Κλειώση. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2743360203 και 6940973973.

+++++++++++++


Αναγκαία συμφωνία και με την Τουρκία στο προσφυγικό, τόνισε από της Βρυξέλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ικανοποιημένος γιατί απορρίφτηκαν 3 παράλογες προτάσεις σε σχέση με το προσφυγική κρίση στη μίνι σύσκεψη κορυφής για το Μεταναστευτικό. Αφορούσαν τη δημιουργία μιας πόλης 50000 προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας, τη δυνατότητα της χώρας να μην επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων που προέρχονται από άλλη χώρα στο έδαφος της και τη δυνατότητα να υπάρχει μια νέα επιχείρηση της Φρόντεξ στα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Μια γυναίκα και 2 παιδιά νεκρά καθώς και 12 αγνοούμενοι, είναι τα θύματα της νέας τραγωδίας στη Λέσβο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες

Κρίσιμα ραντεβού  για την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες, στην Αθήνα από σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλτις Ντομπρόφσκι με άγνωστη μέχρι σήμερα την ημερομηνία εκταμίευσης των 2 δισεκ. ευρώ.

Μέσα στην εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Την Πέμπτη νέα συνεδρίαση του Γιουρωγόρκιν Γκρούπ, ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών

Κλειστά τα Φαρμακεία από σήμερα, καθώς οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στη ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Στους δρόμους της Αθήνας από σήμερα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Πρώτοι και με αυτοδυναμία οι ευρωσκεπτικιστές στην Πολωνία. Νικητής ο λαϊκισμός του Καζίνσκι.

Αντλίες νερού χρησιμοποίησε χθες η αστυνομία της Κολωνίας στη Δυτική Γερμανία, εναντίον Αριστερών διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη συγκέντρωση 600 περίπου υποστηρικτών Ξενοφοβικής οργάνωσης.

Νεκρή έφηβη Παλαιστίνια από πυρά Ισραηλινών στρατιωτικών στη Χεβρώνα, αντικρουόμενες εκδοχές

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν - ανάμεσα τους αρκετοί ψαράδες - όταν πολεμικά ελικόπτερα της συμμαχίας κυρίως αραβικών κρατών υπό την ηγεσία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, βομβάρδισαν δύο νησιά της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα

Στα μπλε τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου για τα 70 χρόνια του ΟΗΕ. Φωτεινή γιορτή

Τοπικές νεφώσεις,  με Βόρειους, Βορειοανατολικούς, ανέμους 2 – 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου