Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Δευτέρα 5-10-2015/07.30 πμ…. Κλειστός θα είναι έως την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, αυτός με κατεύθυνση την Τρίπολη, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, για να γίνουν εργασίες συντήρησης, μέσα στη σήραγγα. Για όλο το διάστημα που θα είναι κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας, η κυκλοφορία και προς τις 2 κατευθύνσεις θα διεξάγεται από την σήραγγα με κατεύθυνση την Κόρινθο σε ένα στοίχο ανά κατεύθυνση….


Κλειστός θα είναι έως την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου, αυτός με κατεύθυνση την Τρίπολη, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, για να γίνουν εργασίες συντήρησης, μέσα στη σήραγγα. Για όλο το διάστημα που θα είναι κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας, η κυκλοφορία και προς τις 2 κατευθύνσεις θα διεξάγεται  από την σήραγγα με κατεύθυνση την Κόρινθο σε ένα στοίχο ανά κατεύθυνση. 

Με 22 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Τετάρτη στις  6.30   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Η  Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη, τις κείμενες διατάξεις ζητεί να προσλάβει, Μια (Ένα) Καθαρίστρια (Καθαριστή) για το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ με   Σύμβαση Μίσθωσης Έργου. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  έως και σήμερα τελευταία μέρα στον Διευθυντή του Σχολείου Λυκοποριάς  ή στο Δημαρχείο  στο Ξυλόκαστρο, στην κ. Αλεξίου  (τηλ. 2743360242 )

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μία καινούργια χρονιά γεμάτη δημιουργικότητα και αισιοδοξία . Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ανάμεσα σε 100 παιδιά ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γκιολής.

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  ανακοινώνει τη διοργάνωση του «Πανεπιστημίου της Κοινωνίας». Πρόκειται για κύκλο 14 διαλέξεων που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος λυκείου ή και ανώτερης μόρφωσης μπορεί, κατόπιν δωρεάν εγγραφής μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, να παρακολουθήσει ελεύθερα τις διαλέξεις που θα δώσουν επισκέπτες ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος. Θα διεξάγονται Τετάρτες 18.00-20.00, ξεκινώντας από τις 14 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Κόρινθο. Σ’ όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον 11 διαλέξεις θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η αίτηση είναι διαθέσιμη στη γραμματεία του τμήματος και στο site του τμήματος http://pedis.uop.gr


Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10-2015  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: Αστυνομική ταυτότητα.-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία.-Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες.


Με την ομιλία του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η συζήτηση θα διαρκέσει 3 ημέρες και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψήφο εμπιστοσύνης.

Συνάντηση με τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της ΝΔ είχε ο Βαγγέλης Μειμαράκης για τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού που συντάχτηκε από το υπουργείο οικονομικών ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, σήμερα κατατίθεται στη Βουλή.

Ο Νίκος Βούτσης αναδείχτηκε νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους, με αιχμές για το 3ο μνημόνιο υποδέχτηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το νέο πρόεδρο, πάντως ο Νίκος Βούτσης απάντησε ότι, ο Ελληνικός λαός γνωρίζοντας τις δεσμεύσεις, έδωσε νέα εντολή στην κυβέρνηση.

Σήμερα συνεδριάζει το Γιούρωγκρουπ στ Λουξεμβούργο για να εγκρίνει επισήμως τη λίστα με τις 48 δράσεις που πρέπει να έχει ολοκληρώσει η Ελληνική πλευρά έως τις 15 Οκτωβρίου.

Αλαλούμ με το θέμα της εφαρμογής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, σε πρώτη ανακοίνωση έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, αναφέρονταν ότι, το μέτρο επανεξετάζεται με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του και ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση δεν θα υπάρχει 23% στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Σε 2η ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά για το θέμα.

Για συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσφυγική κρίση φτάνει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Σήμερα η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ, θα ανακηρύξει επισήμως τους υποψήφιους για την εκλογή νέου προέδρου.

Νεκρό βρέφος εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κω

Ε.Ε και Τουρκιά έχουν συμφωνήσει επί της αρχής για σχέδιο δράσης, ώστε να ανακοπεί το κύμα των Μεταναστών και Προσφύγων προς την Ευρώπη.

Πάνω από 300 άνθρωποι αγνοούνται στη Γουατεμάλα, μετά  από κατολίσθηση, λόγω των καταρρακτωδών βροχών στην Σάντα Καταρίνα Πίνουλα, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γουατεμάλας.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους ανατίναξαν την Αψίδα του Θριάμβου, ένα σημαντικό μνημείο στη Ρωμαϊκή πόλη Παλμύρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Αρχαιολογικών υπηρεσιών της Συρίας.

Περισσότεροι από 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν  σε μια σιιτική συνοικία της Βαγδάτης όπου διαπράχθηκε βομβιστική επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι που σημειώθηκαν  σε προάστια της Αμπούτζα, της πρωτεύουσας της Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (NEMA) της χώρας.

+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου