Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τρίτη 27-10-2015/07.30 πμ…. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την Πέμπτη έχουν εξαγγείλει οι αγρότες σε Λακωνία και Αρκαδία, αντιδρώντας στα νέα, φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Σε ανακοίνωσή τους, οι αγρότες επισημαίνουν ότι «το μήνυμά μας πρέπει να είναι ηχηρό και να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, γιατί από τους σημερινούς διαχειριστές δεν περιμένουμε πολλά». Θα πρέπει να γίνει σαφές, τονίζουν, ότι με πρόχειρα νομοσχέδια δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου και απευθύνουν έκκληση σ’ όλες τις επαγγελματικές τάξεις να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους…..


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την Πέμπτη έχουν εξαγγείλει οι αγρότες σε Λακωνία και Αρκαδία, αντιδρώντας στα νέα, φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί, έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη. Σε ανακοίνωσή τους, οι αγρότες επισημαίνουν ότι «το μήνυμά μας πρέπει να είναι ηχηρό και να φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες, γιατί από τους σημερινούς διαχειριστές δεν περιμένουμε πολλά». Θα πρέπει να γίνει σαφές, τονίζουν, ότι με πρόχειρα νομοσχέδια δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα του αγροτικού κόσμου και απευθύνουν έκκληση σ’ όλες τις επαγγελματικές τάξεις να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Σήμερα στις 6μιση  το απόγευμα στο  «ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ AΓ. ΙΩΑΝΝΗ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους αποφοίτους των Λυκείων του Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που είχαν υποβάλλει αίτηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), ότι εκδόθηκαν oι πίνακες αποτελεσμάτων ωφελουμένων με εγκριθείσες και απορριφθείσες αιτήσεις.  Οι δυνητικοί ωφελούμενοι ενημερώνονται από τον φορέα ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.), για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής τους με σχετική γνωστοποίηση στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δηλώσει. Τυχών ένσταση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Δευτέρα  2/11/2015.

«Σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου να ανοίξει και πάλι για το κοινό το Μουσείο της Αρχαίας Σικυώνας», καλεί με γραπτή ερώτησή του προς το αρμόδιο Υπουργείο ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται ότι το μουσείο παραμένει κλειστό από τον περασμένο Αύγουστο λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ τονίζεται η ιδιαίτερη αρχαιολογική του αξία αλλά και το γεγονός ότι ετησίως αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Με 26 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Παρασκευή  στις  8μιση  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα, 1.Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  2.Αίτημα συνδημοτών σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Με 3 βραβεία επέστρεψε από το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα Κρήτης, το ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ. Βραβείο 1ης καλύτερης παράστασης στο έργο ''Ο φονιάς'' του Μήτσου Ευθυμιάδη. Βραβείο 1ου  Ανδρικού ρόλου στον Αλέκο Ξανθάκη για την ερμηνεία του στο ρόλο του Ταρζάν. Βραβείο 1ου Γυναικείου ρόλου στην Πολυξένη-Ορκοπούλου Ξανθάκη για την ερμηνεία της στο ρόλο της Μαρίας.
+++++++++++++


Από 6 μήνες έως 17 χρόνια αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης για όσους δεν θεμελίωσαν  στις 18 Αυγούστου του 2015 όριο συνταξιοδότησης και έτη ασφάλισης. Η υπουργική απόφαση αφόρα τους ασφαλισμένους στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, καθώς και τις γυναίκες με 25ετια από το ΙΚΑ.

Από 1-1-2022 όλοι θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 με 15ετια τουλάχιστον η στα 62 για 40 έτη με πλήρη σύνταξη και στα 62 με 15ετη για μειωμένη. 

Θετικό κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, συζητήθηκαν κόκκινα δάνεια, ανακεφαλαιοποίηση, ασφαλιστικό, εργασιακά και προσφυγικό.

Δυνατή η εξεύρεση κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις και ζήτησε γρήγορη και πιστή εφαρμογή του προγράμματος. Σε πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.  

Δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό, ασφαλή και ευέλικτη αγορά εργασίας και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στη συνάντηση Κατρούγκαλου, Ντομπρόβσκις

Είμαστε σε αναζήτηση ενός έντιμου συμβιβασμού για τα κόκκινα δάνεια, δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν

Το Σάββατο ανακοινώνει η ΕΚΤ τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής για τις Ελληνικές τράπεζες

Φάκελος με σφαίρα και απειλητικό σημείωμα από την «Κόκκινη Φράξια» στον Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον φάκελο παρέλαβε η ασφάλεια

Επιμένουν οι Φαρμακοποιοί στην απεργία διαρκείας, μετά την αδιέξοδη συνάντηση με τον υπουργό υγείας.

Με εισβολή αστυνομικών έληξε χθες βράδυ η κατάληψη στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λεωφόρο Συγγρού ... από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», έγιναν 19 προσαγωγές.

Αποτρέψαμε ένα στρατόπεδο 50 000 προσφύγων και θα πάρουμε 20 000 επιδοτήσεις ενοικίων, δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας

Σεισμική δόνηση 4.4 ρίχτερ στις 3 και 30 τα ξημερώματα, ανοιχτά της Σκύρου  

Στους 215 ανέρχονται οι νεκροί σε Πακιστάν και Αφγανιστάν από τον ισχυρό σεισμό των 7.5 ρίχτερ

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών, ο θάνατος 25χρονης την οποία πυροβόλησε αστυνομικής στη διάρκεια εφόδου στην κατοικία της στην Κωνσταντινούπολη

Αντιδρά η Γερμανία σε συμμετοχή Άσαντ σε μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία, για τρίτη μέρα στο τηλέφωνο Κέρι-Λαβρόφ

Πέντε βρετανοί πνίγηκαν όταν βυθίστηκε σκάφος παρακολούθησης φαλαινών στις ακτές του Βανκούβερ στον Καναδά. Άλλοι 21 επιβάτες του σκάφους διασώθηκαν

Τοπικές νεφώσεις,  με Βορειοανατολικούς, ανέμους 4 – 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου