Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τρίτη 20-10-2015/07.30 πμ…. Κάλεσμα για δημιουργία ομάδας Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Κόρινθο. «Αύριο στις 8 το βράδυ, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα" (Σίνα 37), κάνουμε μία πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας και στην Κόρινθο. Μιας ομάδας που θα παλέψει τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και Νομού, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες ομάδες που δραστηριοποιούνται ήδη στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο… Για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και δανειστών. Για να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση! Τα ισοπεδωτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των πρώτων δύο που εδώ και πέντε χρόνια έχουν φέρει ήδη μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση, καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία δομών και συλλογικοτήτων που θα οργανώσουν την αντίσταση και την αλληλεγγύη…»….


Κάλεσμα για δημιουργία ομάδας Αντίστασης και Αλληλεγγύης στην Κόρινθο. «Αύριο στις 8 το βράδυ, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα" (Σίνα 37), κάνουμε μία πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία μιας τέτοιας ομάδας και στην Κόρινθο. Μιας ομάδας που θα παλέψει τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και Νομού, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες ομάδες που δραστηριοποιούνται ήδη στο Κιάτο και στο Ξυλόκαστρο… Για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και δανειστών. Για να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση! Τα ισοπεδωτικά μέτρα του τρίτου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά των πρώτων δύο που εδώ και πέντε χρόνια έχουν φέρει ήδη μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην εξαθλίωση, καθιστούν επιτακτική ανάγκη τη δημιουργία δομών και συλλογικοτήτων που θα οργανώσουν την αντίσταση και την αλληλεγγύη…»


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ξεκίνησε τις διαδικασίες λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που χρειάζονται βοήθεια, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και οι γονείς τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που δημιουργούνται. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος, συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και με την «Αλληλεγγύη-Αντίσταση Ξυλοκάστρου», ενώ απευθύνει και δημόσια πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς (αδιόριστους, διορισμένους, συνταξιούχους), κατόχους πτυχίων με τίτλους σπουδών, να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους, με την εθελοντική προσφορά τους. Για τη στελέχωσή του, αρχικά ζητούνται οι ακόλουθες ειδικότητες καθηγητών: Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί – Χημικοί, Αγγλικών, Γερμανικών. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια του Δήμου μας, παρακαλούνται να το δηλώσουν στα γραφεία του Δήμου, υπεύθυνη κα Αγγελική Κλειώση. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2743360203 και 6940973973.



Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ενημερώνει τους δημότες των περιοχών: Άνω Συν. Τρικάλων, Γελινιάτικων (οικ. Σπαρτιναίικα), Δενδρού, Εβροστίνης, Ελληνικού, Ζεμενού, Θαλερού, Θροφαρίου, Καλλιθέας (οικ. Καλλιθέα), Καρυάς (εκτός οικ. Καρυώτικα), Κάτω Συν. Τρικάλων, Κορφωτίσσης, Λαγκαδαίικων, Μάννας, Μέσης Συν. Τρικάλων, Νέων Βρυσουλών, Ξανθοχωρίου, Παναριτίου, Πελλήνης, Πιτσών, Πύργου, Ρεθίου, Ρίζης, Ροζενών (νέα ονομ. Εβροστίνης-Ροζενών), Σαραντάπηχου (οικ. Σαρανταπηχιώτικα), ότι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις στα ΚΕΠ για χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης που φτάνει έως και τα εξακόσια ευρώ (600,00€). Το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015» απευθύνεται σε οικογένειες Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών μελών της Ε.Ε. που  διαμένουν σε συγκεκριμένες ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι δυνητικά ωφελούμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο Πρόγραμμα στα Κ.Ε.Π. της χώρας,  έως 31.12.2015. Το πρόγραμμα ισχύει για τις ορεινές περιοχές των Δήμων όλης της χώρας.
+++++++++++++


Σήμερα στις 10 και μισή το πρωί κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο επίκεντρο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον Κοινωνικό τομέα.

Στην Αθήνα σήμερα του Κουαρτέτο των δανειστών για την αξιολόγηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, αύριο θα συνεδριάσει το Γιουρωγόρκιν Γκρουπ, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα καταρτίσουν μέχρι το τέλος της Εβδομάδας νέα λίστα με το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων για την καταβολή ενός δισεκ. ευρώ επιπλέον. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται από το Γιούρωγκρουπ τις 9ης Νοεμβρίου.

Στην Αθήνα Πέμπτη και Παρασκευή ο Φρανσουά Ολάντ, στην ατζέντα η υλοποίηση της συμφωνίας, η διαπραγμάτευση για το χρέος, η τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Επιπλέον εισπρακτικά μέτρα θα είναι καταστροφικά για την πραγματική οικονομία και για την κοινωνία, προειδοποίησε ο Βαγγέλης Μειμαράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, τώρα ομολογεί πόσα έκρυβε προεκλογικά

Την πρώτη συγκέντρωση μετά τις εκλογές πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματος για το επόμενο διάστημα. Σε κατάμεστη αίθουσα του Cine Κεραμεικός ο Π.Λαφαζάνης έκανε λόγο για νέα αρχή και νέα δυναμική αφετηρία υπογραμμίζοντας πως αυτή η συγκέντρωση δεν είναι μια συγκέντρωση ηττημένων. Είναι μια συγκέντρωση γενναίων και αποφασισμένων.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιμείνει στην παραίτηση της Κατερίνας Σαβαίδου, καθώς πρόκειται για ζήτημα αρχής και διαφάνειας, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Η Κατερίνα Σαβαίδου έχει κληθεί σήμερα να παρουσιαστεί  στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Μυθεύματα χαρακτηρίζει το υπουργείο εργασίας τα δημοσιεύματα περί εισφοράς υπέρ του ασφαλιστικού από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Την πρόσληψη επιπλέον 1000 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανακοίνωσε ο υπουργός παιδείας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ

Αναρτήθηκαν στο TAXIS  οι τροποποιημένες διατάξεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αύριο θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως το τέλος Οκτωβρίου

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, θα συζητηθεί σήμερα και αύριο στις αρμόδιες επιτροπές και στην Ολομέλεια την Πέμπτη και το Σάββατο.

Ισόβια στο Γιάννη Σμπώκο και κάθειρξη 25 και 20 ετών με αναστολή στον Αντώνη Κάντα και το Νίκο Λεωνταρίδη, αντίστοιχα για την υπόθεση της μίζας στο εξοπλιστικό.

Τα σύνορα με την Σερβία άνοιξε η Κροατία, περνούν χιλιάδες πρόσφυγες, είχαν μείνει εγκλωβισμένοι για δύο ημέρες

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που καλύπτουν τον θάνατο της βρετανίδας πρώην δημοσιογράφου του BBC Τζάκι Σάτον, στο αεροδρόμιο της Πόλης. Αίτημα διεθνούς έρευνας

Στους 11 ανέρχονται σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό οι νεκροί, μετά από έκρηξη βόμβας μέσα σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στην Κουέτα του δυτικού Πακιστάν. Η βόμβα εξερράγη καθώς το λεωφορείο, μετέφερε δεκάδες επιβάτες που επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά τη δουλειά

Τοπικές νεφώσεις, με Νοτιοανατολικούς, Βόρειους ανέμους 2 – 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου