Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τετάρτη 29-7-2015/07.30 πμ…. Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου & στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι ως αίθουσες υποδοχής και φιλοξενίας κοινού, από τις 9.00 έως τις 20.00. Οι χώροι είναι άριστα κλιματιζόμενοι και θα είναι στην διάθεση των συνδημοτών μας που δεν έχουν κλιματισμό στην κατοικία τους…..


Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας, οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες,  ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων στο ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου & στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Δερβένι ως αίθουσες υποδοχής και φιλοξενίας κοινού, από τις 9.00 έως τις 20.00. Οι χώροι είναι άριστα κλιματιζόμενοι και θα είναι στην διάθεση των συνδημοτών μας που δεν έχουν κλιματισμό στην κατοικία τους.

Με 31 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε  χθες   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο.

Την Κυριακή   στις 8  το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο. Εκδήλωση Υποδοχής φλόγας της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Θα προηγηθεί το πρωί και το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκαστρου επί της Αγίου Βλασίου 20, Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου.

Αύριο  στις 9  το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο. «Της Αγάπης χρώματα» συναυλία από τη Μουσική Σκηνή Γιάννη Σπανού.  Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του  Δήμου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Παρασκευή στις 9μιση το βράδυ,  στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λουτρού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, τα εγκαίνια της  Έκθεσης Αγιογραφίας της Χριστίνας Γεωργαντοπούλου, Πτ. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου. (ώρες λειτ: 10.00-13.00 και 20.00-22.30)

Την Παρασκευή στις 9μιση το βράδυ  στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, «LIVE ROCK βραδιά με πανσέληνο στην παραλία» από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μελισσίου και το καφέ μπαρ «Heaven»

Την Παρασκευή  στις 9  το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο.  Παιδική θεατρική παράσταση «Το μαγικό ταξίδι της Ευγενίας». Στο ρόλο της μικρής Ευγενίας η Λάουρα Νάργες.
ΕΙΣΟΔΟΣ 10€/προπώληση 8€

Η  θεατρική  παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη  από τη θεατρική ομάδα της Δ. Ε. Ευρωστίνης  «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ»,  που  είχε  προγραμματιστεί  στον   «ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΔΗ» στην Τ.Κ. Πύργου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης,  Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί   ΜΟΝΟ την Κυριακή 2 Αυγούστου. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου την Τετάρτη και την Πέμπτη 5 και 6 Αυγούστου. Είσοδος Ελεύθερη

Την Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο. Κιάτου. Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου με αφορμή τη «μπλε» Πανσέληνο του Ιουλίου καλεί όλες τις φίλες και τους φίλους του σε μια μουσική βραδιά. Ο Γιάννης Ρασούλης και ο Γιάννης Κιμπιτζής θα μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια δίπλα στη θάλασσα με σύμμαχο το ολόγιομο φεγγάρι. Η βραδιά ξεκινάει από νωρίς, στις 8.30, για τους μικρούς μας φίλους με Παράσταση Κουκλοθέατρου από τη Λέσχη Κούκλας & Θεάτρου Σικυώνας. Η εκδήλωση εντάσσεται στα ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2015 και πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Γι΄ αυτό στην είσοδο, αντί εισιτηρίου, προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα εβαπορέ κλπ) για εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

O O.A.Ξυλοκάστρου "Ο ΣΥΘΑΣ" διοργανώνει το 19o Open Τουρνουά τένις Ξυλοκάστρου, που θα λάβει μέρος στις εγκαταστάσεις του από τις 7 - 16 Αυγούστου. Οι διαθέσιμες κατηγορίες είναι: Άντρες 14+,  Άντρες 40+, Γυναίκες 14+, Διπλά αντρών. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 4 Αυγούστου και ώρα 17:30:  μέσω e-mail στο oaxsythas@gmail.com     μέσω τηλεφώνου  6949  703454, 6949 703455. Η χρηματική εισφορά είναι 20Ε για τα μονά και 10Ε ευρώ για κάθε επόμενη.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ενημερώνει ότι,  διευρύνει το εύρος των κοινωνικών υπηρεσιών που ήδη παρέχει, με την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης.  Στο πλαίσιο αυτό, και με τη συνδρομή του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, ο Δήμος  ενέταξε στο δυναμικό του εξειδικευμένη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες (δωρεάν συνεδρίες) απευθύνονται σε όλους τους δημότες και κατοίκους της περιοχής (έφηβοι, γονείς, άτομα τρίτης ηλικίας κ.λ.π.) και οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.30 έως τις 11.30, με την αρμόδια κα  Θ. Κορωνιώτη στο 27433 60201.



Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει αύριο εάν θα γίνει έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβρη η άμεσο εσωκομματικό δημοψήφισμα. Άμεση σύγκλιση του διαρκούς συνεδρίου ζήτησε η Αριστερή Πλατφόρμα 

Από κάποιους υπάρχει μια επιλογή ρήξης, προέχει το συμφέρον της χώρας και μετά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε στην ΕΡΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος, πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει άλλη λύση  θα καταφύγουμε σε εκλογές

2ωρη συνέντευξη «Στο Κόκκινο 105.5» και τον Κώστα Αρβανίτη θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός στις 12 το μεσημέρι

Από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή μπορεί να γίνει ανάληψη 420 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών η τα ATM με απόφαση του υπουργείου οικονομικών

Προσπάθεια να ανοίξει αύριο το Χρηματιστήριο Αθηνών με προσωρινούς περιορισμούς για τους Έλληνες επενδυτές

Με στόχο να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους την Παρασκευή, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις  κυβέρνησης θεσμών σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στην Αθήνα σήμερα και οι επικεφαλείς των θεσμών

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις διαπίστωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, λέγοντας ότι, η συμφωνία είναι εφικτή στο 2ο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου  

Μπορούμε να έχουμε μια συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου χωρίς νέα προαπαιτούμενα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο κ. Βαρουφάκης έλαβε επίσημη εντολή για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού σχεδίου ως αμυντικό έναντι των δανειστών και όχι εξόδου από το ευρώ σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ζητάμε πολιτική απόδοση ευθηνών για τα σχέδια Βαρουφάκη, τόνισε ο Ευάγγελος Μειμαράκης ενώ δήλωσε  θετικός σε μια κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας

Στην εισαγγελία του Άρειου Πάγου 2 μηνυτήριες αναφορές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη

Δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για πιο δίκαιο και αποτελεσματικό ΕΝΦΙΑ φέτος παρεμβάσεις και στις αντικειμενικές αξίες. 

Μεταφορά προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως σε χώρο εκτός Αττικής θα προτείνει σήμερα η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Νέες ταμειακές μαϊμού εντόπισε η εφορία σε Σαντορίνη και Μύκονο.

Την άρση του κατ΄ οίκον περιορισμό, προτείνει ο εισαγγελέας για το Βουλευτή της ΧΑ Νίκο Μίχο

Η νεοεκλεγείσα αριστερή δήμαρχος της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα, ακύρωσε τις διαταγές έξωσης σε βάρος 70 οικογενειών που ζουν σε εργατικές κατοικίες και εξασφάλισε τη διαμονή άλλων 2.000 οικογενειών σε τέτοιες εστίες, που είχε τεθεί σε κίνδυνο.


«Ταφόπλακα» στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους ρίχνει ο Ταγίπ Ερντογάν βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που μπήκε με δύναμη στην Εθνοσυνέλευση στις κάλπες του Ιουνίου.

Αίθριος  καιρός  με  πολύ  υψηλές  θερμοκρασίες  και Βορειοδυτικούς,    Βορειοανατολικούς άνεμους 2 - 3 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου