Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Πέμπτη 23-7-2015/07.30 πμ…. Την Κυριακή στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από τις 9 το πρωί, το 4ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ' όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου….




Την Κυριακή  στο δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  από τις 9 το πρωί, το 4ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου. Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ' όλη την Ελλάδα αλλά και τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις. ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ  η προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Ιουλίου Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης «Μουσικές περιπλανήσεις, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια» στο «Ρέμα των Μύλων»  στη Ζάχολη. ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που είχε προγραμματιστεί από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» για την Κυριακή 26 Ιουλίου με διάρκεια μιας βδομάδας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα οριστεί από το σύλλογο.

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο, Οι μαγικές σβούρες παρουσιάζουν την παράσταση για παιδιά, «Ο μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Γενική είσοδος :10€/6€ για ανέργους

Το Σάββατο στις 9 το βράδυ  στο «Ρέμα των Μύλων» στη Ζάχολη. Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης, «Μουσικές περιπλανήσεις, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια». Η Σολίστ πιάνου Κατερίνα Γκόλγκαρη και οι τραγουδίστριες Γιώτα Τσαγκάρη και Μαρία Αγγέλη συμπράττουν σε υπέροχες μουσικές περιπλανήσεις γνωστών Ελλήνων Συνθετών. Είσοδος ελεύθερη


Η  Σχολική Επιτροπή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου    Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του  Λυκείου  και Γυμνασίου   Δερβενίου. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του  Λυκείου  Δερβενίου   στις  31  Ιουλίου  ημέρα  Παρασκευή  και ώρα 10:00. πληροφορίες τηλ. 2743360213 (αρμόδια υπάλληλος κ. Δρούγκα)

H παιδική εξοχή-κατασκήνωση Η΄ Κορίνθου (Κλημεντίου) στο Κλημέντι Κορινθίας θα λειτουργήσει φέτος από το Δήμο Σικυωνίων. Η παιδική εξοχή – κατασκήνωση για το έτος 2015 θα φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 6 -16 ετών (έτος γέννησης 1999 – 2009), για μία κατασκηνωτική περίοδο, από 9 έως 23 Αυγούστου 2015. Οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια του παιδιού,  στο Δημαρχείο Κιάτου, Τμήμα Κοιν. Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού (Γραφείο 6) έως και αύριο τελευταία μέρα,  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27423 60117 (κα Γκαβάγια Γεωργία). Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Στυμφαλίας και Φενεού μπορούν να απευθύνονται επίσης στο Δημοτικό Κατάστημα Καλλιάνων και Γκούρας αντίστοιχα, το ίδιο χρονικό διάστημα.


Ψήφισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής το 2ο πακέτο των μέτρων για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές. 230 ψήφισαν υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, 63 κατά ΧΑ και ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση διατήρησε την πλειοψηφία των 120 εδρών, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 31 κατά και 5 παρών, από το ΟΧΙ μετακινήθηκε και υπερψήφισε μόνο ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Το ρήγμα στην Κ.Ο είναι σαφές αλλά προέχει η διαπραγμάτευση, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη

Αντεγκλήσεις  ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων με τις τοποθετήσεις Κωνσταντοπούλου και τις επιστολές της προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.  

Συνάντηση το μεσημέρι του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής

Αύξηση 900 εκ. ευρώ της έκτακτης ρευστότητας μέσω του μηχανισμού ELA,  αποφάσισε η ΕΚΤ

Λίστα με 415 γιατρούς του ΕΣΥ που έστειλαν εμβάσματα άνω των 100 000 ευρώ στο εξωτερικό στα χέρια του εισαγγελέα.

Παρατείνονται μέχρι 31 Ιουλίου οι προθεσμίες πληρωμής των βεβαιωμένων εισφορών στην εφορία

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Σαμοθράκη σε θαμνώδη περιοχή μεταξύ Καμαριότησας και χώρας.

Περίπου 5.000 Πορτογάλοι διαδήλωσαν χθες μπροστά στο Κοινοβούλιο της Λισαβώνας για να απαιτήσουν να δοθεί τέλος στην πολιτική λιτότητας και αλλαγή κυβέρνησης, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.


Οι αυτονομιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών στη νοτιοανατολική Τουρκία, κάνοντας λόγο για αντίποινα στην πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας με «σφραγίδα» της ISIS που συγκλόνισε το Σουρούτς.

Αίθριος καιρός  με  Βόρειους,  Βορειοανατολικούς  άνεμους  4  -  5   μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου