Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πέμπτη 16-7-2015/07.30 πμ…. Μαύρη μέρα χθες για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο ψήφισε το κατάπτυστο 3ο μνημόνιο που φέρνει για μια ακόμα φορά μύρια όσα δεινά στον Ελληνικό λαό που θα πληρώσει για πολλοστή φορά το μάρμαρο. Μια άθλια συμφωνία που θα μείνει κηλίδα στην ιστορία της πρώτης Αριστερής Κυβέρνησης. Το περήφανο ΟΧΙ του 61.3% του Ελληνικού λαού μετετράπη σε μια νύχτα σε ΝΑΙ πρωτοστατούντος ενός πρωθυπουργού που ενήργησε κατ΄ εντολή των Βρυξελών έστω εκβιαζόμενος, αδυνατώντας την κρίσιμη στιγμή να υψώσει το ανάστημα του… Κρίμα. Μεταξύ αυτών που ψήφισαν το κατάπτυστο μνημόνιο και οι 4 Βουλευτές της Κορινθίας…. Θυμηθείτε τους όταν και όποτε έρθουν εκλογές….






Το  ΣΑΒΒΑΤΟ το βράδυ στο  Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης. Η παιδική σκηνή του θεάτρου Αποθήκη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι των παιδικών μας χρόνων,  «Τα τρία Γουρουνάκια & … ο κακός ο Λύκος ?» σε μια ολοκαίνουρια διασκευή  και σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια με την υπογραφή της Μαρίας Ρεμπούτσικα.  ΕΙΣΟΔΟΣ 6€ ΠΑΙΔΙΚΟ /8€ ΣΥΝΟΔΟΙ

Το Συνεταιριστικό Παντοπωλείο/Καφενές «Αλλότροπον» και το Βιβλιοπωλείο ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ, σας προσκαλούν στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΙΤΣΑΚΟΥ  παραλία Βραχατιού, το Σάββατο στις 8μιση το βράδυ  στην παρουσίαση- συζήτηση με θέμα «δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο». Είσοδος ελεύθερη


Η  προγραμματισμένη  για σήμερα εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ»   θα πραγματοποιηθεί αύριο στην ΑΥΛΗ Δημοτικού Σχολείου Μελισσίου στις 21.30.

H παιδική εξοχή-κατασκήνωση Η΄ Κορίνθου (Κλημεντίου) στο Κλημέντι Κορινθίας θα λειτουργήσει φέτος από το Δήμο Σικυωνίων. Η παιδική εξοχή – κατασκήνωση για το έτος 2015 θα φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 6 -16 ετών (έτος γέννησης 1999 – 2009), για μία κατασκηνωτική περίοδο, από 9 έως 23 Αυγούστου 2015. Οι εγγραφές θα γίνονται από τους γονείς ή τους έχοντες την επιμέλεια του παιδιού,  στο Δημαρχείο Κιάτου, Τμήμα Κοιν. Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού (Γραφείο 6) έως 24 Ιουλίου,  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27423 60117 (κα Γκαβάγια Γεωργία). Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Στυμφαλίας και Φενεού μπορούν να απευθύνονται επίσης στο Δημοτικό Κατάστημα Καλλιάνων και Γκούρας αντίστοιχα, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου παρουσιάζει φέτος (καλοκαίρι 2015) το θεατρικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη « Ο Ήχος του Όπλου»», σε σκηνοθεσία του Χ. Τσίρτση. Οι παραστάσεις θα  δοθούν στις 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Ιουλίου στον διαμορφωμένο, ειδικά για την παράσταση, προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Χιλιομοδίου.


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μετά τα μεσάνυχτα στη Βουλή η συμφωνία της Συνόδου των Βρυξελών με τα 4 πρώτα προαπαιτούμενα. 229 Βουλευτές ταχτήκαν υπέρ, 64 κατά, ενώ παρών δήλωσαν 6 Βουλευτές. Στους 39 ανήλθαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπερψήφισαν τη συμφωνία.

Χωρίς απόλυες η Κ.Ο των ΑΝΕΛ, ενώ ΝΑΙ ψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ΚΚΕ και ΧΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Αφήσαμε παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και Δημοκρατίας τόνισε ο πρωθυπουργός  στη Βουλή, λέγοντας ότι, δόθηκε ένας άδικος αγώνας ανάμεσα στο δίκαιο και την οικονομική ισχύ. Ο αγώνας μας είχε λάθη και παραλήψεις και δε δραπετεύω από τις ευθύνες μου, αλλά είμαι περήφανος γι αυτόν, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας

Πολύ σκληρά χαρακτήρισε τα δημοσιονομικά μέτρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι, για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη χρειάζονται συμμαχίες που θα πολεμούν τη λιτότητα, δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, αλλά δεν είχαμε άλλες επιλογές υπογράμμισε και έκανε λόγο για μια απόφαση που θα τον βαραίνει σε όλη του τη ζωή.

Για πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία έκανε λόγο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας πάντως πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Στηρίζουμε τον πρωθυπουργό δεν στηρίζουμε το μνημόνιο, είπε μετά την ψηφοφορία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος καταψήφισε τη συμφωνία

Για απολυταρχική ενέργεια εκδίκησης από τους εταίρους και για μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία και την Ευρώπη, μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επανέλαβε ότι, το χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο, δεν έχουμε δικαίωμα το ΟΧΙ του λαού να το κάνουμε Ναι, πρόσθεσε.

Ψεύτικες υποσχέσεις και υφαρπαγή της ψήφου του λαού, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος την ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης, σημειώνοντας ότι, η ΝΔ δίνει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής πορείας.

Αν σήμερα αυτή η κυβέρνηση πέσει δεν θα υπάρχει ελπίδα ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη, κύκλοι της νέας τάξης πραγμάτων,  οι κύκλοι της Γερμανίας με επικεφαλής τον Σόιμπλε θέλουν η Ελλάδα να γίνει το παράδειγμα της επικυριαρχίας της Γερμανίας, επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος

Για συνωμότες της δραχμής και πραξικοπηματίες των τελευταίων ωρών έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τον πρωθυπουργό να μην κρατήσει στην κυβέρνηση όσους καταψήφισαν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας παραμύθια τα περί περήφανης διαπραγμάτευσης, ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο.

Δεν δίνουμε συχωροχάρτι, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Μολότοφ , χημικά και περισσότερες από 40 προσαγωγές σημάδεψαν τα χθεσινά συλλαλητήρια εναντίον της συμφωνίας που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Σύγκλιση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν 109 από τα 201 μέλη του οργάνου απορρίπτοντας το νέο μνημόνιο, κάνουν λόγο για πραξικόπημα των Ευρωπαϊκών ηγεσιών στις Βρυξέλες με στόχο την παραδειγματική εξόντωση ενός λαού.

Νέα παρέμβαση του ΔΝΤ για μείωση του χρέους αυτή τη φορά από την ίδια τη Κριστίν Λαγκάρντ

Σε Φρανκφούρτη, Βερολίνο και Παρίσι μεταβαίνει ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ για συνομιλίες που αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα του Ελληνικού χρέους.

Παρατείνεται έως και σήμερα η τραπεζική αργία, ταυτόχρονα όμως διευρύνονται οι συναλλαγές στα ταμεία.

Η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών παρατείνεται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη μέρα από τη λήξη της τραπεζικής αργίας, όποτε αυτή επέλθει, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ.

«Επίσημη πρώτη» από την γαλλική Εθνοσυνέλευση για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών. Το κείμενο της συμφωνίας για τη βοήθεια στην Ελλάδα υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Tης ιστορικής συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι χωρίς αυτήν η Μέση Ανατολή θα κινδύνευε με νέο πόλεμο και μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών

Τουλάχιστον 2.700 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν την σε 13 ναυτικές επιχειρήσεις στα ανοικτά της Λιβύης.

Αίθριος  καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και Βόρειους  Βορειοανατολικούς,  άνεμους  3  -  4   μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου