Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Παρασκευή 10-7-2015/07.30 πμ…. Σε ύφεση βρίσκεται φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στον παλαιό σκουπιδότοπο του Ζευγολατιού. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα ξέφυγε από τη χωματερή και πήρε μεγάλες διαστάσεις στην γύρω περιοχή, καίγοντας δασική έκταση με πουρνάρια. Από νωρίς ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο κι αυτή την ώρα δίνουν μάχη με τις φλόγες 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά που έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές…..




Σε ύφεση βρίσκεται φωτιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στον παλαιό σκουπιδότοπο του Ζευγολατιού. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα ξέφυγε από τη χωματερή και πήρε μεγάλες διαστάσεις στην γύρω περιοχή, καίγοντας δασική έκταση με πουρνάρια. Από νωρίς ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο κι αυτή την ώρα δίνουν μάχη με τις φλόγες 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά που έχει κάνει στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει τους πολίτες ότι, μετά τα τελευταία γεγονότα, ακυρώνονται οι παρακάτω  προγραμματισμένες  εκδηλώσεις : Σήμερα  Παρασκευή: Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Πάνου Χανηαναγνώστου (στο θέατρο Β. Γεωργιάδης)  και συναυλία πιάνου του Δημοτικού ωδείου Ευρωστίνης «το πιάνο ως λαϊκό όργανο στη ρομαντική περίοδο και σήμερα» (στο θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου ) Κυριακή 12 Ιουλίου: Θεατρική παράσταση «Cavewoman» (θέατρο Β. Γεωργιάδης). Δευτέρα 13 Ιουλίου : Λαϊκή  βραδιά με τους Τάκη Καραμάνη, Μαργαρίτη Παγώτση και Πέτρο Σκάρο στο Ανοιχτό θέατρο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. Τρίτη 14 Ιουλίου : Θεατρική παράσταση «Χωρίζουμε λέμε…» (θέατρο Β. Γεωργιάδης)

Η Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου παρουσιάζει φέτος (καλοκαίρι 2015) το θεατρικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη « Ο Ήχος του Όπλου»», σε σκηνοθεσία του Χ. Τσίρτση. Οι παραστάσεις θα  δοθούν στις 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Ιουλίου στον διαμορφωμένο, ειδικά για την παράσταση, προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Χιλιομοδίου.

Ο δημοτικός κινηματογράφος Δερβενίου «Το διάλειμμα» που επρόκειτο να ξεκινήσει τις προβολές του αύριο, λόγω  των τελευταίων γεγονότων η έναρξη των προβολών μετατίθεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για ενημέρωση του κοινού. Αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Στο λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, πραγματοποιείται για 18η χρονιά, η έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί και για τα επόμενα Σαββατοκύριακα έως και την 2α Αυγούστου. Η έκθεση-θεσμός, προβάλει τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου και συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Πελοπόννησο, με στόχο τη γνωριμία των χιλιάδων επισκεπτών της Επιδαύρου με τα προϊόντα της Πελοποννησιακής γης και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.


Στα χέρια των επικεφαλείς του Γιούρωγκρουπ και των θεσμών τα αναλυτικά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας

Το κείμενο ήδη κατατέθηκε στη Βουλή ως κατεπείγον, το μεσημέρι θα κληθεί η Ολομέλεια να εξουσιοδοτήσει πρωθυπουργό, αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών προκειμένου να διαπραγματευτούν

Στις 8 το πρωί συνεδρίαση της Κ.Ο και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Το ΟΧΙ δεν θα μετατραπεί σε Ναι για νε μνημονιακά κρεματόρια, δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Στις 10 και μισή συνεδριάζει το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ

Η πρόταση για το πρόγραμμα στήριξης από τον ESM  ύψους έως και 80 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνει. Μεταφορά του ΦΠΑ στο 23% στην εστίαση και των ξενοδοχείων στο 13%, διατήρηση της έκπτωσης του 30% στα περισσότερα νησιά, άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, εισφορά 6% από 4 υπέρ υγείας σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019 και διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2016

Εντωμεταξύ στο τραπέζι βάζει η Ευρώπη το θέμα του χρέους τη ρύθμιση του οποίου επιδιώκει μετ επιτάσεως η κυβέρνηση

Αλλαγή στάσης Σόιμπλε, παραδέχτηκε ότι, ΤΟ ΔΝΤ έχει δίκιο πως το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο

Φθηνότερο θα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης από τον Οκτώβριο καθώς καταργείτε η εξίσωση του φόρου κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Δικαίωση ενός αγώνα χρόνου χθες στη Βουλή, υπερψηφίστηκε συνολικά και επί των άρθρων το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.

Σήμερα τελευταία ημέρα ισχύος του μικρού δακτυλίου στην Αθήνα

Μερική αποκατάσταση επήλθε στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας Θεσσαλονίκης σε μια κατεύθυνση εντός της σήραγγας των Τεμπών.

Αίτημα για έξοδο της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψαν πάνω από 260 000 πολίτες της χώρας αναγκάζοντας σε μια συζήτηση για δημοψήφισμα στο Κοινοβούλιο.

Αίθριος  καιρός  με υψηλές θερμοκρασίες και    Βορειοδυτικούς, Βόρειους,  άνεμους  2  -  5   μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου