Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Δευτέρα 8-9-2014/ 07.30 πμ…… Στην χθεσινή πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ορίστηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Ανάλογες συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλους τους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας…..




Στην χθεσινή πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ορίστηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Ανάλογες συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν χθες σε όλους τους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας

Την Τετάρτη  στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:  «Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων»  Ομιλητές : Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας,  Νίκος Πατσαρίνος Περιφερειακός Σύμβουλος (Πελοπόννησος Πρώτα) και Τάσος Κεφαλάς μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και  η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη  στη Διεύθυνση Π.Ε. Κορινθίας στις 11:30 και στη Διεύθυνση Δ.Ε. Κορινθίας στις 12:30. Παράλληλα η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας προκηρύσσουν για την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 11:00 - 14:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να παραστούν στην κινητοποίηση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του. Έκθεση Φωτογραφίας “Θαλασσογραφία” του Γιώργου Τζιτζίκου. Ο καλλιτέχνης, έργα του οποίου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και blogs ενώ κάποια από αυτά έχουν γίνει αφίσες πανελλήνιων συνεδρίων, παρουσιάζει εικόνες εμπνευσμένες από τη θάλασσα μέσα από τη δική του ματιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και λειτουργεί απογεύματα από τις 7.30 έως τις 9.30 μμ. Πληροφορίες: τηλ. 27420-26105 - Email: info@nokiatou.gr Είσοδος ελεύθερη.



Ως μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους από τη λιτότητα Έλληνες, ερμηνεύουν  οι Νιού Γιόρκ Τάιμς τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για φοροελαφρύνσεις, στο δημοσίευμα σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχουν  εγκριθεί από την τρόικα. Κατά τη θέση οι δανειστές θα πουν την τελευταία λέξη. Η τρόικα αναμένεται στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Βαρύ το κλίμα λόγο ΕΝΦΙΑ στην κυβέρνηση.

Στην ανάγκη να αλλάξει η συνταγή της λιτότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κρίση «δεν αποτελεί ένα πρόβλημα της Ελλάδας, της Ιταλίας ή της Ισπανίας, αλλά αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα» που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικούς όρους. «Πρέπει», συνέχισε, «να το κάνουμε σε μια Ευρώπη που να είναι πιο δημοκρατική: σήμερα συζητούν 27 αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ».

Δεν υπάρχει Βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτημα για τις επικρίσεις για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έγινε  επί των ημερών μου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, ότι το κόμμα του έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ, υπεραμυνόμενος μιας πολιτικής που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχια και την απόγνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

10 λεπτά στο λίτρο για το πανάκριβο πετρέλαιο θέρμανσης χάρισε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και αμέτρητες ακάλυπτες επιταγές στις εξαγγελίες του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει σήμερα τροπολογία με την οποία θα προτείνει την επαναφορά του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προ των αυξήσεων επίπεδα του 2011 , δηλαδή στα 60 ευρώ ανά 1000 λίτρα, γνωστοποίησε ο υπεύθυνος το τομέα ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Για ψίχουλα φόροελαφρύνσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θράσος και σε λαϊκισμό. 

2 Καρυάτιδες ανακάλυψαν οι Αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου πολιτισμού, αποτελούν σημαντικό εύρημα.
 
Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε το Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων το παράβολο των 200 ευρώ που απαιτείται για την άσκηση έφεσης.

Σημαντική άνοδο παρουσίασε χθες το βράδυ  η στάθμη του ποταμού Έβρου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Βουλγαρίας, με τη ροή του νερού να ξεπερνά τα 1200 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο

Ασθενής σεισμική δόνηση 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε Νοτιοδυτικά του Αργοστολίου,  η δόνηση έγινε αισθητή στα νησιά του Ιονίου.

Οι υπουργοί εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου συμφώνησαν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους και να συμβάλουν σε όλες τις διεθνείς, περιφερειακές και εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση των ένοπλων οργανώσεων.

Μια γυναίκα στη Μαριούπολη το πρώτο θύμα μετά την κατάπαυση του πύρος στην Ανατολική Ουκρανία

Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το θάνατο δέκα εργατών από πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη.

Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους θα παρουσιάσει την  Τετάρτη -παραμονή της 13ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου- ο Μπαράκ Ομπάμα.

Mάχη ψήφο με ψήφο δίνουν το «ναι» και το «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας, δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους, Νοτιοδυτικούς ανέμους   1 - 2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου