Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τετάρτη 17-9-2014/ 07.30 πμ…… Αντιδρά στο ερωτηματολόγιο του Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ, σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός Τονίζει, απαντώντας στο δημοτικό συμβούλιο χθες, πως «δε νομίζω ότι είναι στη δικαιοδοσία του κ. Φούχτελ να στέλνει ερωτηματολόγια σε δημάρχους ενός ανεξάρτητου κράτους, ισότιμου πιστεύω, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης»….


Αντιδρά στο ερωτηματολόγιο του Γερμανού υφυπουργού Φούχτελ, σε δήμους και Περιφέρειες της χώρας, ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός Τονίζει, απαντώντας στο δημοτικό συμβούλιο χθες, πως «δε νομίζω ότι είναι στη δικαιοδοσία του κ. Φούχτελ να στέλνει ερωτηματολόγια σε δημάρχους ενός ανεξάρτητου κράτους, ισότιμου πιστεύω, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης»

Μετά την Κυριακάτικη  αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και σήμερα από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς

Αύριο στις 7μμ στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί «Aντιφασιστικό - αντιρατσιστικό παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο» που διοργανώνουν,  σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φορείς, συλλογικότητες, η ένωση μεταναστών εργατών και η ΚΕΕΡΦΑ στην Πάτρα. Ζητούν την επανάληψη της δίκης για την υπόθεση της Ν. Μανωλάδας, αλλά ταυτόχρονα και με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να τιμωρηθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου σε συνεργασία με την ιστορικό και αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα την τέχνη του προφορικού λόγου: «Εξ-ιστορώ  Προφορική λογοτεχνία και αφήγηση. Σύγχρονες εφαρμογές στην εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή»  Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους χειρίζονται τον προφορικό λόγο σε κοινό (public speaking) και κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε ηθοποιούς, δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα. Διάρκεια: 10 δίωρες συναντήσεις. Κόστος συμμετοχής: 150 € / άτομο. Εγγραφές: Τρίτη 30/09 2014 στο χώρο του Μουσείου ή στα τηλέφωνα 27410 71690, 27410 25352 (08.30-14.00)

Σε πανικό η συγκυβέρνηση, παραλήρημα κινδυνολογίας από τον Αντώνη Σαμαρά, αν πέσει η κυβέρνηση με αφορμή την προεδρική εκλογή και σε σχέση με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, στις Ελληνικές τράπεζες δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ, φέρεται να υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με Βουλευτές, ξεχάστε τις εκλογές πρόσθεσε, για  να κλείσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών  

Με καθυστερημένα αντανακλαστικά η επιστολή Αθανασίου προς την Κριστίν Λαγκάρντ, ζητά πληροφορίες για την δήλωση της, ότι δέχτηκε απειλές όταν έθεσε θέμα Φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Επανέρχονται τα εκλογικά σενάρια, ακόμη και μέσα στο Νοέμβριο λόγο των νέων δυσμενών αλλαγών στο Εργασιακό και το Ασφαλιστικό που ζητούν οι δανειστές.

Αναταραχή στη συγκυβέρνηση στον απόηχο των εξαγγελιών Τσίπρα, αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπέρ του νόμου που καταργεί το Bonus των 50 εδρών, υπό την προϋπόθεση ο νόμος να είναι η Απλή Αναλογική και να υπάρξει άμεση προσφυγή στις κάλπες, τάχτηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

3 εργαζόμενοι τραυματίες ο ένας με κάταγμα σοβαρά στο πόδι από απρόκλητη  επίθεση των ΜΑΤ στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός την ώρα των εγκαινίων του νέου κτιρίου των χειρουργείων

Αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε διαδηλωτές στη Λαβιδώνα του Βύρωνα, μετά την ολοκλήρωση πορείας  για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίθεση δέχτηκε και ο Δήμαρχος της πόλης Άκης Κατωπόδης. 

Στο Στρασβούργο οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών, συναντήθηκαν με Ευρωβουλευτές της Αριστεράς.

Την παράταση, για ακόμη ένα εξάμηνο, της προσωρινής κράτησης του Γιώργου Ρουπακιά, του χρυσαυγίτη που σκότωσε πριν από ένα χρόνο τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών.

Με 32 Βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος να απέχουν από την ψηφοφορία, δόθηκε η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Γαλλίας.

Ειδικό καθεστώς στις Ανατολικές επαρχίες και αμνηστία στους συμμετέχοντες στις εχθροπραξίες στην Ανατολική Ουκρανία, ενέκρινε το Ουκρανικό Κοινοβούλιο 

Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατέρριψαν συριακό πολεμικό αεροσκάφος επάνω από τη Ράκα, επιχειρησιακή και διοικητική τους βάση στη Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε ότι 67 συμπατριώτες του σκοτώθηκαν από την κατάρρευση, στις 12 Σεπτεμβρίου, ενός υπό κατασκευή ξενώνα σε μια εκκλησία στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, όταν ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στην επαρχία Χεμπέι της Βόρειας Κίνας. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε θανάσιμα από πυροβολισμό εντός κτηρίου δικαστηρίων στην Κοπεγχάγη της Δανίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Άνδρας άνοιξε πυρ εντός του δικαστηρίου το οποίο έχει αρμοδιότητα για ζητήματα δανείων στο κέντρο της πόλης.

Αίθριος καιρός με Βορειοδυτικούς,  Δυτικούς ανέμους   5 - 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου