Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη 23-9-2014/ 07.30 πμ…… Αύριο στις 7μιση το βράδυ στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, η Τομεακή Οργάνωση Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει, σύσκεψη – συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου» …..




Αύριο στις 7μιση το βράδυ στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, η Τομεακή Οργάνωση Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει, σύσκεψη – συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου»

Την Πέμπτη το πρωί στο τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Κορίνθου θα εκδικαστεί η ένσταση που έχει κάνει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών στον δήμο Κορίνθου κ. Βασίλης Νανόπουλος. Ήδη και η πλευρά του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού έχει καταθέσει από την Παρασκευή αντένσταση με την οποία αποδομεί τα επιχειρήματα του κ. Νανόπουλου και επιπλέον ζητά την ακύρωση ψηφοδελτίων.

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ και η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, θα υλοποιήσουν "Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων"  Τοπικής Εμβέλειας. Αιτήσεις, πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) (εντός του ΚΕΠ Κιάτου). τηλ.: 2742360213   &  2742360117 ,  e-mail: kdvm104@gmail.com Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι:   Παρασκευή 10 – 10 – 2014  Ώρες:  10:00 πμ. –  12:00 μμ . Θα Τηρηθεί Σειρά Προτεραιότητας! Τα προγράμματα, εκτός από την πόλη του Κιάτου, θα υλοποιηθούν και στις Δημοτικές Ενότητες Στυμφαλίας και Φενεού, εφόσον δημιουργηθούν αντίστοιχα τμήματα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, συμμετέχει στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).  Στο Δήμο μας αναμένεται να φτάσει το πρόσεχες Σάββατο. Εκείνη την μέρα καλούμε τους Πολίτες να παρευρεθούν στην υποδοχή της φλόγας της Αγάπης στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Όσοι πάλι Πολίτες θελήσουν να μεταφέρουν την φλόγα από το Συνεδριακό Κέντρο έως το Δημαρχείο, μπορούν να δηλώσουν την συμμέτοχη τους στο τηλ. 27443 60112, έως και την Παρασκευή. Οι προβλεπόμενες ώρες διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας θα είναι από τις 18:00 έως τις 20:00.»
+++++++

Σοβαρή ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση με αφορμή το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ Στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Ανενημέρωτο εμφανίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με οργισμένη απάντηση του, δηλώνει πως δεν ρωτήθηκε ποτέ από το υπουργείο οικονομικών για τη σχετική εξέλιξη

Με άδειο το  καλάθι των προσδοκιών  ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο για τη σημερινή συνάντηση του με την Άγκελα Μέρκελ. Δεν απέκλεισε και νέο μνημόνιο ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιγκερ.

Ικέτης ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι Βενιζέλου σε 3ο δάνειο και 3ο μνημόνιο, με δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη. Απέφυγε να απαντήσει ο Μάριο Ντράγκι  σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, σχετικά με το ενδεχόμενο νέου δανεισμού της χώρας μας.    

Ερώτηση προς τον Μάριο Ντράγκι για τα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.  Τα σημάδια του αδιεξόδου της φιλελεύθερης γραμμής της Μέρκελ είναι ολοφάνερα υπογράμμισε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθιστική ολονύκτιο διαμαρτυρία από χθες βράδυ από τις Καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών έξω από τον Άρειο Πάγο, καθώς σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή για την επαναπρόσλυψη τους. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης  στις 9μιση το πρωί   έξω από τον Άρειο Πάγο, 24ωρη απεργία σήμερα της ΑΔΕΔΥ

Στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα  από τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ και αύριο από τη μια μέχρι τις 4 από τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ, λόγο γενικών συνελεύσεων.

Δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στο Τάξισνετ για την πρόσβαση στο Ε9 στο οποίο υπάρχουν και τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Επιστολή καταπέλτης του δημοσιογράφου Ανδρέα Ζούλα μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ. Με εντολή της Σοφίας Βούλτεψη προς τον Βασίλη Θωμόπουλο και ερείμην της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ η λογοκρισία της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ. Να πράξει τα δέοντα για τη λογοκρισία καλεί το ΕΣΡ ο Πάνος Σκουρλέτης

Με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Ρένα Δούρου συναντήθηκε η Ιρλανδή Αγωνίστρια Μορίντ Μαγκουάιρ που έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Αμετανόητος ο Τάκης Μπαλτάκος για τις επαφές του με στελέχη της Χ.Α, δεν έχω λόγο να επανεξετάσω τη στάση μου, ανέφερε με νέες  του δηλώσεις

Στη φυλακή οι 2 χρυσαυγίτες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στα Πετράλωνα το 2008, καταδικάστηκαν ομόφωνα σε 13 χρόνια και 6 μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες, χωρίς αναστολή.

Τα εγκλήματα πολέμου τα οποία καταγγέλθηκε ότι διαπράχθηκαν στις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να παραπεμφθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες,  αμερικάνικα  μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές και χτύπησαν θέσεις των τζιχαντιστών και στο έδαφος της Συρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στόχος των ΗΠΑ ήταν η πόλη Ράκκα, την οποία οι τζιχαντιστές έχουν ανακηρύξει ως «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους. Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν και δια θαλάσσης με πυραύλους Τόμαχοκ. Στις επιθέσεις των Αμερικανών συμμετέχουν και άλλα κράτη, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έως τους 130.000 υπολογίζεται ότι έχει φτάσει μόνο το τελευταίο διήμερο ο αριθμός Κούρδων της βόρειας Συρίας που προσπαθούν να διαφύγουν στην Τουρκία καθώς οι τζιχαντιστές επεκτείνουν τον έλεγχό τους. Κλειστά τα περισσότερα συνοριακά περάσματα από την τουρκική πλευρά

Ένας Γάλλος απήχθη σε περιοχή της ανατολικής Αλγερίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, λίγες ώρες αφότου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απείλησαν ότι θα επιτεθούν εναντίον των Γάλλων

Τοπικές νεφώσεις με ισχυρούς Βορειοδυτικούς ανέμους  4 - 7  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου