Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πέμπτη 4-9-2014/ 07.30 πμ…… Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στο Ξυλόκαστρο, η Πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με μοναδικά θέματα την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ)…….




Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στο Ξυλόκαστρο, η Πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με μοναδικά θέματα  την εκλογή  Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ).

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα, 6 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν τη μείωση της τιμής της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για το Προαστιακό Σιδηρόδρομο. Στη σχετική ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υποδομών.... «Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι  σημαντικές αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των μέσων μεταφοράς της Αθήνας τέθηκαν σε ισχύ..  Ωστόσο, προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε καμία ανάλογη ρύθμιση στο τιμολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις των κατοίκων και των φορέων της περιοχής και δεδομένου του υψηλού αντιτίμου που καλούνται μηνιαίως να καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά από και προς την Κορινθία.»

Δέκα χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ, που διοργανώνουν ο Δήμος Νεμέας και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας, αύριο, το Σάββατο  και την Κυριακή στη Νεμέα. Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή της Νεμέας, αλλά και με δράσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο την προβολή του κρασιού ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ που βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις πιο δυναμικές και φημισμένες ποικιλίες στον κόσμο.

Την Κυριακή στις 10 το πρωί στο Λουτράκι, η Πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με μοναδικά θέματα  την εκλογή  Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ).

Το Σάββατο στις 7.30 μμ. ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου θα παρουσιάσει στις εγκαταστάσεις του. Έκθεση Φωτογραφίας “Θαλασσογραφία” του Γιώργου Τζιτζίκου. Ο καλλιτέχνης, έργα του οποίου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και blogs ενώ κάποια από αυτά έχουν γίνει αφίσες πανελλήνιων συνεδρίων, θα παρουσιάσει εικόνες εμπνευσμένες από τη θάλασσα μέσα από τη δική του ματιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί απογεύματα από τις 7.30 έως τις 9.30 μμ. Πληροφορίες: τηλ. 27420-26105 - Email: info@nokiatou.gr Είσοδος ελεύθερη.

Νέοι τομείς και ειδικότητες δημιουργήθηκαν στο 1ο  ΕΠΑΛ Λουτρακίου. "Ήταν αποτέλεσμα επίμονων και αποφασιστικών ενεργειών μιας ομάδας συναδέλφων Διευθυντών, που πίστεψαν σε αυτή τη προσπάθεια, αγωνίστηκαν μεθοδικά και πέτυχαν το στόχο τους, επουλώνοντας κάπως τις πληγές της πολύπαθης Τεχνικής Εκπαίδευσης." αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση.  Οι μαθητές που εγγράφονται στην Α΄ Λυκείου μόλις αποφοιτήσουν θα πάρουν Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας. Στην Α' τάξη θα επιλέξουν «Ομάδα Προσανατολισμού», στη Β τάξη θα επιλέξουν «Τομέα» και στη Γ' τάξη θα επιλέξουν «Ειδικότητα» - Διάρκεια φοίτησης τρία χρόνια. Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Εγγράφονται απόφοιτοι Γυμνασίου και απόφοιτοι Λυκείου. Πληροφορίες   τηλ.: 27410–85408, mail@1epal-loutr.kor.sch.gr

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επαναπροκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Προθεσμία για Υποβολή Αιτήσεων, Έως 24 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες:  Τηλ. 27410 40040, 40045, 40058

Την Παρασκευή στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία,  «Ο έλληνας γείτονας» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, 88’ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σκαρφαλωμένη στο 27% θα παραμείνει και το 2015 η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ. Στα πρόθυρα της κατάρρευσης οι Μικρομεσαίες, Μεσαίες Επιχειρήσεις, μεγάλη μείωση τζίρου στο 75%  και αδυναμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, 230 000 επιχειρήσεις έκλεισαν από την έναρξη της κρίσης.

Ούτε ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ με βάση την απογραφή του πληθυσμού το 2011. Στο 0.9 ο μέσος όρος των εργαζομένων ανά νοικοκυριό

Συνάντηση με το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ενόψει της ΔΕΘ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κλοιό αστυνομικών για τα Συλλαλητήρια του Σαββάτου η  Θεσσαλονίκη

Τεχνική αναπνοή στο success story επιδιώκει η κυβέρνηση με μηνύματα αισιοδοξίας από το Παρίσι, όπου συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές

Με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Διοικητικής μεταρρύθμισης, συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι.

Ασφυκτικές οι πιέσεις  των δανειστών για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τον περιορισμό των απεργιών

Συνάντηση Σαμαρά Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, στην ατζέντα οι συνομιλίες με την τρόικα και η  επικείμενη Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουαλία

Με 3.6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ σε νέα μεγάλη  δημοσκόπηση της ALCO για το ΠΟΝΤΙΚΙ.

Παρά το διχαστικό κλίμα, ενωτικός εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος,  σε τεταμένη ατμόσφαιρα η επίσημη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο. Αιχμές Βενιζέλου Σημίτη κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Σχολικούς Φύλακες.

Αντισυνταγματική έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο  Θεσσαλονίκης τη διάταξη για το πιστοποιητικό του ΕΜΦΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον φόρο στα ακίνητα, τονίζει ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης.

Πάνω από 1.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία, η οποία καταγράφεται στη δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Μάργκαρετ Τσαν, η οποία υπογράμμισε την δραματική αύξηση των θανάτων, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τους 1.500 μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Διορθώνει την ανακοίνωση, περί επίτευξης εκεχειρίας με τη Μόσχα για την Ανατολική Ουκρανία η Ουκρανική προεδρία. Παγώνει η Γαλλία την παράδοση πολεμικών πλοίων στη Μόσχα. Τις προτάσεις της για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία ετοίμασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωση της. 

Η κατάσταση στην Ουκρανία, η αυξανόμενη απειλή των τζιχαντιστών, οι μάχες σε Ιράκ και Συρία κάνουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ της Ουαλίας την πιο κρίσιμη συνάντηση ηγετών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

Αίθριος καιρός με Βορειοδυτικούς, Δυτικούς ανέμους   3 - 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου