Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τετάρτη 10-9-2014/ 07.30 πμ…… Απόψε στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων» Ομιλητές: Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας, Νίκος Πατσαρίνος Περιφερειακός Σύμβουλος (Πελοπόννησος Πρώτα) και Τάσος Κεφαλάς μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ…..




Απόψε στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αγ. Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:  «Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων»  Ομιλητές: Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Αθήνας,  Νίκος Πατσαρίνος Περιφερειακός Σύμβουλος (Πελοπόννησος Πρώτα) και Τάσος Κεφαλάς μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ

Τον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων για τη νέα σχολική χρονιά ώστε να αξιοποιηθεί το σύνολο των κοινοτικών κονδυλίων που προορίζεται για τη διανομή γάλακτος και φρούτων σε μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας ζητάνε να πληροφορηθούν 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα.

Με 29 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Παρασκευή στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του νεοεκλεγέντα  κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας στο Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος θα δέχεται τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι κάθε Τρίτη και στο Ξυλόκαστρο κάθε Τετάρτη.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και  η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Διεύθυνση Π.Ε. Κορινθίας στις 11:30 και στη Διεύθυνση Δ.Ε. Κορινθίας στις 12:30. Παράλληλα η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας προκηρύσσουν για σήμερα στάση εργασίας από τις 11:00 - 14:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να παραστούν στην κινητοποίηση.

Η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης στο 4ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 & 14 Σεπτέμβρη. Παρασκευή 12 στις 7:30 μμ στο Κέντρο Νέων Κορίνθου (Κολιάτσου 112), Σάββατο 13 και Κυριακή 14 στις 6:30 μμ στην κεντρική πλατεία (Φλοίσβος).  Η τελευταία βραδιά του φεστιβάλ θα κλείσει δυνατά με τη συναυλία των Μεθυσμένα Ξωτικά, Κώστα Παρίσση (Υπόγεια Ρεύματα) και Όραμα. Με συναυλίες, συζητήσεις, διεθνή κουζίνα και με μια σειρά καλλιτεχνικά δρώμενα, γιορτάζουμε την ισότητα, αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και δυναμώνουμε τη συλλογική αντίσταση ενάντια στο φασισμό και τις συμμορίες των νεοναζί, ενάντια στο ρατσισμό και σε κάθε μορφή καταπίεσης. Κάνουμε πράξη την ακλόνητη πεποίθησή μας, ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει μόνο μέσα από τις δράσεις και τους αγώνες μας τις δράσεις και τους αγώνες καθενός από εμάς.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ και το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, Θα λειτουργήσουν τμήματα: Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους Παραδοσιακή και Βυζαντινή μουσική, Φωνητική (τραγούδι). Έναρξη μαθημάτων 15 Σεπτεμβρίου, ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 7 μ.μ. - 9 μ.μ. Πληρ. Τηλ. 27410 – 86330 (Θέατρο Περιγιαλίου ) theatroperigialiou.wordpress.com Γωγώ Ξανθάκη (Ηθοποιός – Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού ) 6973803911, Παναγιώτης Σταθακόπουλος ( Καθηγητής Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής ) 6946080782, Σταυρούλα Γιαννακοπούλου ( Διδασκαλία τραγουδιού) 6972193766

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου παρουσιάζει στις εγκαταστάσεις του. Έκθεση Φωτογραφίας “Θαλασσογραφία” του Γιώργου Τζιτζίκου. Ο καλλιτέχνης, έργα του οποίου έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και blogs ενώ κάποια από αυτά έχουν γίνει αφίσες πανελλήνιων συνεδρίων, παρουσιάζει εικόνες εμπνευσμένες από τη θάλασσα μέσα από τη δική του ματιά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή και λειτουργεί απογεύματα από τις 7.30 έως τις 9.30 μμ. Πληροφορίες: τηλ. 27420-26105 - Email: info@nokiatou.gr Είσοδος ελεύθερη.


Και δεύτερη δικαστική δικαίωση των εργαζομένων της  ΕΡΤ  μετά την πρώτη απόφαση που αφορούσε  20 εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου. Με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ακυρώνει τις απολύσεις των πρώην εργαζομένων τεχνικών που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το Δημόσιο ως διάδοχο της ΕΡΤ να αποδεχτεί τις υπηρεσίες των εναγόντων, τοποθετώντας τους σε θέσεις που είχαν πριν την απόλυση τους και με τους ίδιους μισθούς.

Εξ αλλού τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τις καταγγελίες σχετικά με παρατυπίες που φέρεται να έγιναν κατά το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του υπουργείου οικονομικών με τις αλλαγές στο ΕΝΦΙΑ. Μίζερη και ετεροχρονισμένη επισημαίνει σε ανακοίνωση του η ΠΟΜΙΔΑ

Η Ελλάδα και η Πορτογαλία βρίσκονται σε καλό δρόμο τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας θα φανούν εντός του έτους, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνέντευξη τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογο του Πέδρο Κοέλιο

Ο πρωθυπουργός αναμασά με κυνισμό τις δηλώσεις περί εξόδου από το μνημόνιο, την ίδια στιγμή που το εφαρμόζει με κάθε κόστος για τον Ελληνικό λαό, σχολιάζει η Κουμουνδούρου

Επαναφέρουν οι Βρυξέλες το σενάριο για 3ο μνημόνιο, το θέμα θα συζητηθεί στο άτυπο Γιούρωγκρουπ την Παρασκευή στο Μιλάνο.

Ψαλίδι έως και 30% στις κατώτατες συντάξεις απαιτεί η τρόικα με το επιχείρημα ότι, η κατωτάτη σύνταξη δεν μπορεί να είναι υψηλότερη από τον κατώτατο μισθό.   

Μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κόμματων κατά 46% προβλέπει νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα που ψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Στο 7.4% ανήλθε η ανεργία τον Ιούλιο στις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με νέα έκθεση του Οργανισμού.

Ανεξάρτητος ο Σπύρος Λυκούδης, η ΔΗΜΑΡ πλέον έχει 10 Βουλευτές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα των Νοσοκομειακών Γιατρών στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, ενάντια στις περικοπές του ΕΟΠΥΥ στις προληπτικές εξετάσεις.   

Τουλάχιστον 28 ηγετικά στελέχη του ισλαμιστικού κινήματος Άχραρ αλ Σαμ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στη Συρία. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο ηγέτης του κινήματος, Χασάν Άμπουντ.

Tη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών παρουσιάζει  ο Μπαράκ Ομπάμα σήμερα,  παραμονή της 13ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα,  χιλιάδες επιβάτες της Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει 110 πτήσεις από το Μόναχο, λόγω οκτάωρης στάσης εργασίας των πιλότων

Βρέθηκε ένα από τα δύο βρετανικά σκάφη εξερεύνησης, τα οποία είχαν χαθεί στην Αρκτική πριν από 160 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς, Νοτιοδυτικούς ανέμους   1 - 2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Αλλαγή του καιρού από το βράδυ
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου